"Eτοιμοι, Πρόθυμοι, Ικανοί” : το μότο της Metlife για τη φετινή χρονιά

3 Απριλίου 2017

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη

Και σε άλλες περιστάσεις έχει κάνει αναφορές σε λατινικές ρήσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metlife Ελλάδος, Δημήτρης Μαζαράκης, που παρότι Μαθηματικός, φαίνεται ότι αγαπά ιδιαιτέρως και τις Kλασσικές επιστήμες.

Έτσι λοιπόν, αυτό με το οποίο έκλεισε την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στο Καβούρι*, ήταν το λατινικό Libens Volens Potens, δηλαδή Έτοιμοι Πρόθυμοι Ικανοί.

Αυτό στην ουσία, ήταν που ζήτησε από τους Συνεργάτες του: να είναι πάντα σε θέση να αρπάξουν όλες τις ευκαιρίες, που έστειλε και στέλνει η κρίση στα πόδια τους.

Προηγουμένως ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε μιλήσει σε ποδοσφαιρική γλώσσα.

Επιλέγοντας να μεταφέρει, αν και φανατικός Ολυμπιακός (πρέπει πάντα να τιμάμε και να υπολογίζουμε τους αντιπάλους μας, είπε), τις συμβουλές και τα λόγια ενός θρύλου των «Πρασίνων», του μεγάλου σκόρερ Κριστόφ Βαζέχα.

Ο Βαζέχα είχε πει ότι «πριν ακόμη φτάσει η μπάλα σε σένα, θα πρέπει να έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις μ’ αυτήν», γιατί αλλιώς, θα χάσεις την ευκαιρία.

Όσες φορές στην καριέρα μου είχα δεύτερες σκέψεις, στο τέλος έχανα την ευκαιρία, είπε ο Δημήτρης Μαζαράκης. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτές οι πολυτέλειες, οι καιροί είναι δύσκολοι και το περιβάλλον οκοκληρωτικά απρόβλεπτο. Γι’ αυτό και οι Ασφαλιστές της Metlife πρέπει να είναι πάντα Έτοιμοι, Πρόθυμοι και Ικανοί να σκοράρουν, πριν ακόμη η μπάλα φτάσει στα πόδια τους. Να είναι δηλαδή αποφασισμένοι "να πάνε" για γκολ.

Η «Ομάδα» τους άλλωστε, η μεγάλη και διεθνής ομάδα της Metlife, τους παρέχει όλη την τεχνογνωσία, την προπόνηση και τα εργαλεία που χρειάζονται.

Σας ευχαριστώ για το ήθος σας και το πάθος σας, σας ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας, για την πίστη σας στις αξίες μας, σας ευχαριστώ γιατί παρά τις δυσκολίες πιστέψατε ότι είστε δυνατότεροι από την κρίση. Με την καθημερινή δουλειά του ο καθένας από εσάς τιμά την ιδιωτική ασφάλιση , τιμά το ρόλο του Ασφαλιστή, τιμά την εταιρεία, είπε ο Δημήτρης Μαζαράκης απευθυνόμενος στο δίκτυο της Metlife

Σας ευχαριστώ για το ήθος σας και το πάθος σας, σας ευχαριστώ για την αφοσίωσή σας, για την πίστη σας στις αξίες μας, σας ευχαριστώ γιατί παρά τις δυσκολίες πιστέψατε ότι είστε δυνατότεροι από την κρίση. Με την καθημερινή δουλειά του ο καθένας από εσάς τιμά την ιδιωτική ασφάλιση , τιμά το ρόλο του Ασφαλιστή, τιμά την εταιρεία, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Μαζαράκης, απευθυνόμενος στο δίκτυο της Metlife

Η Metlife σε νούμερα

2012-2016:
Αύξηση πωλήσεων 54%
Αύξηση μέσου εισοδήματος στο Agency 30%

2016:
Εγγεγραμμένα ασφάλιστρα: 247 εκ ευρώ
Νέες Πωλήσεις: 25 εκ ευρώ
Συνολικά κέρδη: 18 εκ ευρώ

2017 (α’ τρίμηνο)
Αύξηση πωλήσεων στα ατομικά συμβόλαια 25%
Αύξηση πωλήσεων στα ομαδικά συμβόλαια 36%
Αύξηση κύκλου εργασιών 10%

Το 2016 η Metlife διακρίθηκε για την πρωτοποριακή εφαρμογή  e-claims (ηλεκτρονική υποβολή και καταβολή αποζημίωσης στους ομαδικούς πελάτες σε διάστημα ωρών) ενώ ξεχωριστή αίσθηση έκανε η εκπαιδευτική πρωτοβουλία που πραγματοποίησε σε σχολεία όλης της χώρας (στα πλαίσια του προγράμματος Metlife Life Changer): Εθελοντές συνεργάτες της εταιρείας ανέλαβαν να διδάξουν σε μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου την αξία και ανάγκη της οικονομικής υπευθυνότητας και σε μαθητές λυκείου τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας  - τη διαδικασία δηλαδή μεταφοράς και στήριξης μιας επιχειρηματικής ιδέας στην ελεύθερη αγορά. Το πρόγραμμα αυτό έδωσε στην Metlife τη διάκριση Hellenic Responsible business award.

Την περασμένη χρονιά συνεχίστηκαν και οι διακρίσεις της ΑΕΔΑΚ, 6 συνολικά - η Metlife ΑΕΔΑΚ κατέχει την 4η θέση ανάμεσα στις 14 ΑΕΔΑΚ που λειτουργούν στην ελληνική αγορά.

Το 2016  ολοκληρώθηε επίσης τετραετές αναπτυξιακό πλάνο το οποίο έφερε, από το 2012 έως σήμερα, σωρευτική αύξηση 54% σε ετησιοποιημένη παραγωγή καθώς και αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών κατά 21%.

Η εταιρεία διαμόρφωσε το ασφαλές μονοπάτι, ανέφερε σχετικά ο CEO, και οι συνεργάτες της, με τη δουλειά και την αποφασιστικότητά τους, κατάφεραν να αυξήσουν τα εισοδήματά τους 30% ανά μέσο όρο την περασμένη τετραετία.

Σε επινίκιο κλίμα και o Γιώργος Ζερβουδάκης, Επικεφαλής Face to Face Distribution, τόνισε ότι ενώ πριν ένα χρόνο στην ίδια αίθουσα το Δίκτυο γιόρταζε το 2015 ως την παραγωγικότερη χρονιά από ποτέ, το 2016 η παραγωγή ήταν ακόμη μεγαλύτερη, με αυξήσεις σε όλους τους τομείς και παρά τη σταθερή ύφεση της οικονομίας αλλά και των διαφόρων προκλήσεων που δέχεται η αγορά.

Η κρίση διαμορφώνει μια νέα ασφαλιστική πραγματικότητα, γεννά ευκαιρίες. Και εμείς βρισκόμαστε στο σωστό σημείο, έχουμε τα σωστά εργαλεία, είμαστε Έτοιμοι, Πρόθυμοι και Ικανοί και τις αξιοποιούμε. Στο ίδιο μοτίβο σας καλώ να συνεχίσουμε. Με το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση, αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα, με αίσθημα περηφάνιας και αισιοδοξίας, κάλεσε το Δίκτυο της Metlife ο Διευθυντής Face to Face Distribution Γιώργος Ζερβουδάκης.

Η κρίση διαμορφώνει μια νέα ασφαλιστική πραγματικότητα, γεννά ευκαιρίες. Και εμείς βρισκόμαστε στο σωστό σημείο, έχουμε τα σωστά εργαλεία, είμαστε Έτοιμοι, Πρόθυμοι και Ικανοί και τις αξιοποιούμε. Στο ίδιο μοτίβο σας καλώ να συνεχίσουμε. Με το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση, αγάπη για την ασφαλιστική ιδέα, με αίσθημα περηφάνιας και αισιοδοξίας, κάλεσε το Δίκτυο της Metlife ο Διευθυντής Face to Face Distribution Γιώργος Ζερβουδάκης.

O Γιώργος Ζερβουδάκης αποκάλυψε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 αύξηση πωλήσεων 25%  στα ατομικά συμβόλαια, 36% στα ομαδικά και άνω του 10% σε συνολικό κύκλο εργασιών. Η κρίση διαμορφώνει μια νέα ασφαλιστική πραγματικότητα, γεννά ευκαιρίες, είπε. Ο κόσμος αρχίζει και αποκτά ασφαλιστική συνείδηση όχι μέσα από τις «εξυπνακίστικες» διαφημίσεις της τηλεόρασης ή τις διαλέξεις στα σχολεία, αλλά από την ίδια την πραγματικότητα της κοινωνικής ασφάλισης στην οποία προσγειώθηκε απότομα. Σε αυτή τη συγκυρία οι  Ασφαλιστές της Metlife βρίσκονται στο σωστό σημείο, με τα σωστά εργαλεία, Έτοιμοι, Πρόθυμοι και Ικανοί να αξιοποιήσουν όλα τους τα πλεονεκτήματα.

Η βραδιά, που ήταν κυρίως μια εγκάρδια και εορταστική συνάντηση Συνεργατών και συντρόφων, κύλησε με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί. Την επόμενη μέρα Δίκτυο και Διοίκηση συζήτησαν «τα του οίκου» τους σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

*Το ετήσιο Συνέδριο της Metlife πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευής 31 Μαρτίου - Σάββατο 1η Απριλίου 2017 στο Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη.

20170331_230103

Χριστίνα Μωράκη

Χριστίνα Μωράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
«Χύμα και τσουβαλάτα» τα είπε ο Δημ. Μαζαράκης για το συνταξιοδοτικό

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη Τουλάχιστον όσο «χύμα και τσουβαλάτα» επιτρέπει μια επίσημη και με πρεστίζ εκδήλωση, όπως είναι πάντα τα Συνέδρια...

Close