Enterprise Hellas: Εξελίξεις για τις αποζημιώσεις εντός Σεπτεμβρίου (;)

31 Αυγούστου 2016

της Βάσως Βεγίρη

Στο προσεχές διάστημα, ενδεχομένως εντός του Σεπτεμβρίου αναμένονται, σύμφωνα με τη διοίκηση της Enterprise Hellas ΕΠΕ, εξελίξεις όσον αφορά τις εκκρεμούσες αποζημιώσεις στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο «Underwriter.gr»  ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ανέφερε ότι έχει ήδη υπάρξει μια πρώτη επικοινωνία με τον  προσωρινό εκκαθαριστή, την Grant Thornton, η οποία έχει ορίσει ως διαχειριστή ζημιών την CCSL ( Claims Consulting Solutions Ltd, εταιρεία που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση αποζημιώσεων στον κλάδο αυτοκινήτου παρέχοντας τεχνικούς, νομικούς και λογιστές, και ανήκει στον Όμιλο της Enterprise, με έδρα το Μάντσεστερ).

«Η Grant Thornton έχει αναθέσει την επικοινωνία στη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία ήδη έχει έρθει σε επαφή μαζί μας. Ωστόσο η Enterprise Hellas δεν επιτρέπεται μέχρις στιγμής να καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση, είτε για υποθέσεις πριν «σκάσει» η ιστορία με τη μητρική εταιρεία στο Γιβραλτάρ, είτε για νέα ατυχήματα, εάν δεν λάβει πρώτα νεότερες οδηγίες από τον εκκαθαριστή" αναφέρει ο κ.Παπαγιαννόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι εκκρεμείς αποζημιώσεις δεν έχουν ακυρωθεί ή απορριφθεί αλλά έχουν παγώσει όλες οι πληρωμές μέχρι νεοτέρας. Είναι άγνωστο αν τα αποθεματικά της Enterprise θα επαρκέσουν και σε ποιο βαθμό, για την πλήρη αποπληρωμή των εκκρεμών αποζημιώσεων.

Επί του παρόντος στην Ελλάδα, η Enterpise σε περίπτωση νέου περιστατικού, μεταβαίνει σε τόπους ατυχήματος (παρέχει και οδική βοήθεια) και συντάσσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα,  αλλά δεν μπορεί  να αποζημιώνει «εάν δεν μας δοθεί η άδεια να το κάνουμε. Αυτή θα είναι η επόμενη επικοινωνία μας, δηλαδή να δούμε ποιά εταιρεία θα αναλάβει τις ζημίες εδώ, μπορεί να είμαστε και εμείς, δεν το ξέρω αυτό», δήλωσε ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος πάντως θεωρεί ότι θα αναλάβει το θέμα κάποια στιγμή εξ ολοκλήρου πλέον ο εκκαθαριστής, εφόσον οριστικοποιηθεί ο διορισμός του σε οριστικό από προσωρινό εκκαθαριστή, που είναι σήμερα, και ότι θα υπάρξει «γρήγορα» και «σίγουρα εντός του Σεπτεμβρίου» κάποια νέα εξέλιξη από πλευράς του για το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως μετά την πρόσφατη συμφωνία Enterprise Hellas - Eurolife οι ασφαλισμένοι της Enterprise στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους των Γενικών Ασφαλίσεων, μπορούν να συνεχίσουν την κάλυψή τους με τους ίδιους όρους και το ίδιο ασφάλιστρο στην Eurolife.

Οι συνεργάτες της Enterprise έχουν ήδη την δυνατότητα μέσω της ίδιας μηχανογραφικής  εφαρμογής που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα, να εκδίδουν - ανανεώνουν στην Eurolife  τα συμβόλαια των πελατών τους, με τις ίδιες διαδικασίες που εφάρμοζαν μέχρι σήμερα.

Συνολικά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Enterprise Company Plc εκτιμάται ότι φτάνουν τις 250.000, εκ των οποίων τα 140.000 εκδόθηκαν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωση - προειδοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, να μην εμπλέκεται κανείς ενδιαφερόμενος με τον, αγνώστου προελεύσεως δικτυακό τόπο "enterpriseinsuranceclaim.com”, ο οποίος υπόσχεται ότι θα βοηθήσει τους ασφαλισμένους της Enterprise "να πάρουν πίσω τα λεφτά τους", ο κ.Παπαγιαννόπουλος δηλώνει άγνοια περί της ταυτότητας και προέλευσης του συγκεκριμένου διακτυακού τόπου: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε. Και εγώ το  πληροφορήθηκα μέσα από τη σελίδα της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (GFSC), η πρώτη φορά που το πληροφορήθηκα ήταν μέσα από την ανακοίνωση αυτή. Στην ουσία η ΤτΕ αναδημοσίευσε την ανακοίνωση αυτή του GFSC».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναπαρήγαγε η ΤτΕ,  «η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission -GFSC) επιθυμεί να προειδοποιήσει το κοινό ότι ο δικτυακός τόπος  δεν έχει σχέση με την ασφαλιστική εταιρία EnterpriseInsurance Company Plc και ότι περιέχει ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων της και την κατάσταση των ασφαλισμένων».

Στην ίδια ανακοίνωση η GFSC, εφιστά την προσοχή του κοινού και συμβουλεύει τους ασφαλισμένους να βασίζονται μόνο στις πληροφορίες που εκδίδει η ίδια και ο Προσωρινός Εκκαθαριστής της Enterprise». Όσοι έχουν ήδη εμπλακεί σε τυχόν δοσοληψίες με τον εν λόγω δικτυακό τόπο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη νομική υπηρεσία (Enforcementdivision) της GFSC (τηλέφωνο: +350 200 40283 ή e-mail:enforcement@fsc.gi).

 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

2 απαντήσεις στο Enterprise Hellas: Εξελίξεις για τις αποζημιώσεις εντός Σεπτεμβρίου (;)

  1. Ο/Η ξιμ λέει:

    Δυστυχώς η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία εξαπάτησε με μειωμένες τιμές πολίτες με την ανοχή φυσικά του κράτους. Καμία απολύτος επίπτωση αυτό δεν έχει στον Κύριο Παπαγιαννόπουλο ενώ θα έπρεπε απο την στιγμή που είναι ουσιαστικά ο αποκλειστικός της εν λόγω ασφαλιστικής στην Ελλάδα. Επι της παρούσης βρισκονται στον αέρα και απλήρωτοι πολλοί παθόντες απο ασφαλισμένα αυτοκίνητα της εν λόγω εταιρείας. είναι λυπηρό που τέτοιες εταιρείες παίρνουν αδεια λειτουργίας και δημιουργούν πρόβλημα σε πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα. και είναι προφανές οτι το επικουρικό για να αποπληρώσει ζημιές ο πολίτης ταλαιπωρείται αφάνταστα! Κρατος δικάιου … φράση που ουδεμία σχέση με την Ελλάδα έχει.

  2. Ο/Η Βασιλης λέει:

    Πανε με διαφορα τερτυπια να μας φανε τα λεφτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Επιστροφή στο γραφείο: Δύσκολη η επανεκκίνηση αλλά υπάρχουν τρόποι

Οι διακοπές αποτελούν το αναγκαίο και πολυπόθητο διάλειμμα στη ζωή κάθε εργαζόμενου όμως μετά το τέλος τους, η επιστροφή και...

Close