Ergo: Δυναμικότερη επέλαση σε κλάδο Ζωής & Υγείας με νέα προϊόντα για το 2020

4 Νοεμβρίου 2019

Τα αποταμιευτικά-συνταξιοδοτικά προϊόντα θα είναι οι νέες προκλήσεις στο μέλλον

Του Νίκου Σακελλαρίου

Η Ergo Ζωής έχει το 12,9% της συνολικής παραγωγής του ομίλου Ergo, αλλά φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον στη ζωή και υγεία. Οι συντάξεις αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ασφαλιστικής δραστηριότητας της Ergo Ζωής και η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα προϊόντα αποταμιευτικού-επενδυτικού χαρακτήρα για να στηρίξει την παρουσία της στο συνταξιοδοτικό κομμάτι. Άλλωστε, η ERGO στο εξωτερικό (ειδικά στη Γερμανία)  έχει σημαντική παρουσία σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και πολύ μεγάλη παρουσία στα συνταξιοδοτικά προϊόντα ή στις διαχειρίσεις ασφαλιστικών ταμείων.

Η ανάπτυξη της Ergo Ζωής αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του ομίλου. Σε αυτό θα βοηθήσει και η εμπειρία που είχαν οι συνεργάτες και τα στελέχη από την Αγροτική Ζωής που απορροφήθηκε από την ERGO. Μόνο που πλέον, η διοίκηση του ομίλου διευρύνει τους ορίζοντες με νέα πρωτοποριακά προϊόντα ζωής και υγείας και κυρίως νέες, διαφορετικές επαγγελματικές νοοτροπίες. Είναι σε διαρκή επαφή με τους συνεργάτες, διοργανώνει ανοικτές συναντήσεις και διευκολύνει τη γρήγορη επίσπευση των προβλημάτων.

Διαφοροποίηση στα προϊόντα στις Γενικές Ασφαλίσεις

Σε ό,τι αφορά το κύριο κομμάτι τις Γενικές Ασφαλίσεις, η Ergo Γενικών Ασφαλίσεων ξεπέρασε στο εννεάμηνο τα 175 εκατ. ευρώ παραγωγή. Στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου ο ασφαλισμένος στόλος έχει ξεπεράσει τα 600 χιλ. οχήματα και βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα από πλευράς παραγωγής. H Ergo ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που λειτούργησε το σύστημα της παραμετροποίησης ασφαλίστρου μέσω του underwriting. Αυτό διευκόλυνε ιδιαίτερα την εταιρεία να τιμολογήσει καλύτερα αυτοκίνητα που κινούνται σε άξονες υψηλού κινδύνου και να βελτιώνει το τεχνικό της αποτέλεσμα.

Έμφαση στους λοιπούς κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων

Στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων, η έμφαση τα τελευταία χρόνια δίνεται στη επέκταση στους λοιπούς κλάδους εκτός αυτοκινήτου. Προσφέρει ανταγωνιστικό ασφάλιστρο στην ασφάλιση κατοικίας και η εικόνα είναι ότι το προϊόν προωθείται ικανοποιητικά από τα δίκτυα. Σχετικά με τις τιμολογήσεις της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι η αύξηση του δείκτη ζημιών κατά 4% το 2019 έχει οδηγήσει σε μικρο-αυξήσεις στα τιμολόγια κάποιων εταιρειών της ασφαλιστικής αγοράς και η τάση αυτή θα οδηγήσει σταδιακά σε  μία γενική αύξηση ασφαλίστρων τα επόμενα χρόνια.

Στήριξη στα δίκτυα διαμεσολάβησης

Η Ergo συνεχίζει να δίνει μεγάλη έμφαση και να επιβραβεύει τα δίκτυα διαμεσολάβησης προσφέροντας εκτός από τις ανταγωνιστικές προμήθειες, την τεχνολογική δυνατότητα για αυτοματοποίηση των εργασιών και των υπηρεσιών. Ο στόχος είναι η γρήγορη έκδοση συμβολαίων και η γρήγορη αποζημίωση στον ασφαλισμένο, μέσω αυτοματοποίησης των εργασιών.

Συνεργασία με Τράπεζα Πειραιώς

Η συνεργασία στο bancassurance με την Τράπεζα Πειραιώς κρίνεται επικερδής και αποτελεσματική. Οι πωλήσεις και εξειδικευμένων μικρο-ασφαλιστικών προϊόντων (πχ. Wallet) είναι πλέον μία διαδεδομένη και εξαιρετικά επικερδής πρακτική. Η ζήτηση είναι μεγάλη.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

2 απαντήσεις στο Ergo: Δυναμικότερη επέλαση σε κλάδο Ζωής & Υγείας με νέα προϊόντα για το 2020

  1. Ο/Η Jack λέει:

    Εδώ και 3 χρόνια φτιάχνει προϊόντα! Μακάρι να βγάλει. Καλό σε όλη την αγορά θα κάνει, όμως να πούμε και μια αλήθεια: Δεν εκμεταλλεύεται το προσωπικό της Αγροτικής όπως λέει η ανακοίνωση διότι ανακοίνωση είναι… όπως και τι δουλειά έχει η Ζωή με την εκτενή αναφορά στις γενικές?

  2. Ο/Η Νάσος λέει:

    Η Πειραιώς κανιβαλίζει τα προϊόντα της Ergo κ μόνο κακό κάνει στην ασφαλιστική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Safe Home από την Ευρωπαϊκή Πίστη: Το νέο βίντεο για την προστασία κατοικίας

Η Ευρωπαϊκή Πίστη στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, η οποία αφορά στο σχεδιασμό σειράς ενημερωτικών ενεργειών με τη μορφή...

Close