ERGO: Περαιτέρω κίνητρα στους Συνεργάτες, το μήνυμα της Διοίκησης και η συγκίνηση για τον Δ. Χατζηπαναγιώτου

1 Ιουλίου 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Hellas, Νίκος Αντιμησάρης

Υψηλούς στόχους θέτει για την «επόμενη μέρα» η διοίκηση της ERGO, με τις τεχνολογικές και δομικές αλλαγές που απαιτούν οι καιροί, με έμφαση στην «δύναμη» του ανθρώπινου δικτύου και με σχέδια για κερδοφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος; “Να γίνει η πρώτη επιλογή”

Κατά τη χθεσινή διαδικτυακή ετήσια εκδήλωση η ERGO βράβευσε τους συνεργάτες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους το 2020, ανακοινώνοντας περαιτέρω υποστηρικτικές ενέργειες για το έργο τους. Ιδιαίτερη στιγμή, όμως, αποτέλεσε ο αποχαιρετισμός του κ. Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου ενός ανθρώπου που έβαλε την δική του ξεχωριστή «σφραγίδα», όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία της ERGO και της ασφαλιστικής αγοράς γενικότερα.

«Σχεδόν ένα χρόνο από την μέρα που αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα για λογαριασμό της ERGO, μπορώ να πω πως η εταιρεία είχε αξιοθαύμαστη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Συνεργάτες της εταιρείας», σημείωσε ο CEO της ERGO Hellas, Νίκος Αντιμησάρης.

Περιγράφοντας την σημερινή εικόνα, ο κ. Αντιμησάρης τόνισε πως το εξωτερικό περιβάλλον φέρνει πολλές απειλές αλλά και κινδύνους. Ωστόσο, πεποίθηση του αποτελεί πως μόλις κλείσει η «αρνητική παρένθεση» του COVID-19 υπάρχουν οι προοπτικές για σημαντική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση στην ασφαλιστική αγορά. Μεταξύ άλλων, περιέγραψε τις τρέχουσες τάσεις:

"Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του", σύμφωνα με τον Στάθη Τσαούση, Διευθυντή του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO

Αυτοκίνητο: Διατηρείται η μείωση στα ασφάλιστρα λόγω πολιτικών για διευκολύνσεις στους ασφαλισμένους ή στρατηγικές επιλογές εταιρειών για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς

Κατοικία: Θετικές είναι οι προοπτικές σε περιουσία – κατοικία μιας και αυξάνεται σταδιακά η δυνατότητα χρηματοδότησης (νέα δάνεια), ανοδικά κινείται η οικοδομική δραστηριότητα, ενώ αισιοδοξία προκύπτει και από τη δέσμευση της Πολιτείας για κίνητρα.

Λοιποί Κλάδοι: Στο ίδιο μοτίβο, οι προοπτικές ανάτασης της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν πεδίο για νέες επενδύσεις από ΜμΕ, ιδιώτες κ.α. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι μεγάλοι εμπορικοί κίνδυνοι και η ανάγκη ασφαλιστικών καλύψεων.

Παράλληλα, ανοδική παραμένει η τάση στον κλάδο Υγείας καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών – καταναλωτών για ασφάλιση είναι έντονο. Σημαντικό είναι επίσης πως προχωρημένες είναι οι συζητήσεις για φορολογικά κίνητρα σε συνταξιοδοτικά προγράμματα. Την ίδια ώρα, τα Unit Linked συνεχίζουν δυναμικά.

Σε κάθε περίπτωση, η πανδημία ώθησε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τελευταίες έρευνες.  Όπως εξήγησε ο Νίκος Αντιμησάρης, η ERGO Hellas έχει δυνατά σημεία όπως:

 • αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά
 • έχει ισχυρή διοικητική ομάδα και έμπειρο προσωπικό
 • διατηρεί σταθερή προσήλωση στην κερδοφορία και στη φερεγγυότητα
 • έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της
 • είναι στρατηγική η συμμαχία με την Τράπεζα Πειραιώς

Μετά απο 35 χρόνια πολύτιμης προσφοράς, ο Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου (διετέλεσε μεταξύ άλλων και προσωρινός CEO), αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από την Ergo Hellas

Από την άλλη πλευρά, η ERGO θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη. Στόχος είναι η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη, να «ανέβει» η αναγνωσιμότητα του brand και να ενισχυθεί περισσότερο στον κλάδο Υγείας.

Σημαντικές υποστηρικτικές ενέργειες για τους Συνεργάτες

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του, σύμφωνα με τον Στάθη Τσαούση, Διευθυντή του Τομέα Εμπορικών Λειτουργιών της ERGO, παρά τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε ψηφιακό επίπεδο

Ο ίδιος σχολίασε τα πεπραγμένα της δύσκολης χρονιάς του 2020, που είχε ωστόσο για μια ακόμη φορά θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Απαρίθμησε επίσης τα σημεία – σταθμούς όπως την αλλαγή διοίκησης, την έλευση της πανδημίας, την υπεύθυνη στάση της εταιρείας για την συνέχιση των εργασιών. Την στήριξη επίσης συνεργατών και πελατών, την ολοκλήρωση συμφωνίας με την DAS Hellas, την τελευταία συνεργασία με την Affidea κ.α

«Είμαστε όλοι δίπλα σας», σημείωσε, σχολιάζοντας επίσης πως πραγματοποιήθηκαν 101 σεμινάρια για την εκπαίδευση των συνεργατών.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσαούσης, πως από 1/8 οι συνεργάτες θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη. Συγκεκριμένα:

 • εκπτωτική καμπάνια 7,5% για όλα τα νέα ασφαλιστήρια αυτοκινήτου,
 • έκπτωση 7,5% για τους νέους πελάτες
 • πάγωμα μέχρι 31/12 της απομείωσης των εκπτώσεων
 • συνδυαστική έκπτωση κλάδου αυτοκινήτου και περιουσίας 15%
 • rally πωλήσεων
 • βελτίωση της συμπληρωματικής προμήθειας υψηλού χαρτοφυλακίου (ΠΥΧ)

Τιμή για την πολυετή προσφορά του Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή βράβευσης του Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου για την πολυετή προσφορά του στην ERGO. Στελέχη και συνεργάτες τίμησαν με ειδικό βίντεο το έργο και την συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια, στέλνοντας τις δικές τους συγκινητικές ευχές για τη νέα περίοδο που ξεκινά στη ζωή του.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο ERGO: Περαιτέρω κίνητρα στους Συνεργάτες, το μήνυμα της Διοίκησης και η συγκίνηση για τον Δ. Χατζηπαναγιώτου

 1. Ο/Η Ziou zitsou λέει:

  Μπράβο .
  Μιλάτε για περαιτέρω κίνητρα στους συνεργάτες;
  Μήπως εννοείται την Πειραιώς ;
  Αναφέρεστε στα δυνατά σημεία κ βάζεται μέσα την Πειραιώς !!!
  Μιλάτε εσείς για ισχυρή διοικήσει , όταν εδώ κ 4 έτη έχετε τοσες αποχωρήσεις ;
  Μιλάτε στο τέλος για εκπτώσεις στις τόσες εκπτώσεις που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Πειραιώς ;
  Το εισόδημα μας θα το σκέφτηκε έστω κ κάποια στιγμή ;
  Η ποιότητα κύριοι δεν θέλει άλλες εκπτώσεις !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Κυβερνοεπίθεση διέκοψε τη λειτουργία κολοσσού στις ΗΠΑ

Χάκερ επιτέθηκαν εναντίον εταιρείας κολοσσού στις ΗΠΑ κλείνοντας, μέσω του υπολογιστή, βασικούς αγωγούς καυσίμων που τροφοδοτούσαν μεγάλες αγορές των ανατολικών ακτών!...

Close