Ergo: Προτεραιότητά μας η εκπαίδευση, για ένα καλύτερο αύριο!

25 Ιανουαρίου 2023

“Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχει ο άνθρωπος και μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τον κόσμο”, είπε κάποτε ο Nelson Mandela. Διαμορφώνει ήθη – συμπεριφορές, μεταδίδει αξίες, μεταλαμπαδεύει γνώση, απελευθερώνει τον άνθρωπο και κατ’ επέκταση σε συλλογικό επίπεδο τις κοινωνίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο αγαθό και δημόσια ευθύνη.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 24η Ιανουαρίου ως “Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης” με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της εκπαίδευσης τόσο στην ειρήνη όσο και στην ανάπτυξη. “Χωρίς ισότιμη, δίκαιη και ποιοτική εκπαίδευση, οι χώρες δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν την ισότητα των φύλων και να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας που μαστίζει εκατομμύρια παιδιά, νέους και ενήλικες. Σήμερα, σύμφωνα με την UNESCO, υπολογίζεται ότι 244 εκατομμύρια παιδιά και νέοι έχουν με διάφορους τρόπους αποκλειστεί από το σχολείο, ενώ το 2020, υπήρχαν 771 εκατομμύρια αναλφάβητοι ενήλικες σε όλο τον κόσμο, τα δύο τρίτα των οποίων γυναίκες.

“Για να επενδύσουμε στους ανθρώπους, βάζουμε σε προτεραιότητα την εκπαίδευση”. Αυτό είναι το μήνυμα της 5ης κατά σειρά χρονιάς εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης, που αναφέρεται στην πολιτική πρωτοβουλία που πρέπει να υπάρξει σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε ένα καλύτερο μέλλον. Η UNESCO αφιερώνει τη φετινή επέτειο στα κορίτσια και στις γυναίκες στο Αφγανιστάν που έχουν στερηθεί το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και ζητά την άμεση άρση της απαγόρευσης που περιορίζει την πρόσβασή τους στην σε αυτή.

Η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου. Αποτελεί επίσης ουσιαστικό παράγοντα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης των κοινωνιών. Οι άνθρωποι που μορφώνονται, αποκτούν δεξιότητες και ευρύτητα σκέψης. Έχουν την τάση να βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής τους, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να προστατεύουν τα κεκτημένα τους. Μέσα από αυτές τις συνθήκες, δημιουργούνται κοινότητες που αναπτύσσονται, που καινοτομούν. Με αυτόν τον τρόπο, με τη γνώση, οι άνθρωποι επιτυγχάνουν την οικονομική τους ευρωστία και την προάσπιση όσων έχουν αποκτήσει.

Επενδύουμε στην εκπαίδευση, επενδύουμε στο μέλλον

Η καλύτερη επένδυση για το μέλλον μας είναι η επένδυση στην εκπαίδευση. Σε αντίθεση με το χρήμα και τα οικονομικά αγαθά, μόνο η μόρφωση και η παιδεία δεν χάνονται ποτέ, κανένας δεν μπορεί να μας τα πάρει, και με αυτά ως εφόδια μπορούμε να δημιουργήσουμε το μέλλον μας. Για αυτό είναι σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που θα τα εξοπλίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Για να δημιουργήσετε το κεφάλαιο που χρειάζεστε αύριο, για τις σπουδές των παιδιών σας, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα εισοδήματά σας, με ευελιξία και πλήρη έλεγχο, η ERGO Ασφαλιστική δημιούργησε τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα ERGO My Fund. Τα σύγχρονα και καινοτόμα αυτά προγράμματα καλύπτουν ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές σας ανάγκες, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα στη λειτουργία τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, συνεργάτη της ERGO ή να επισκεφτείτε το ergohellas.gr.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Η Eurolife FFH στο πλευρό των ΜΚΟ της ελληνικής περιφέρειας, μέσα από την υποστήριξη του HIGGS Pop Ups

Ολοκλήρωση της πρώτης δράσης στα Ιωάννινα και επόμενος σταθμός η Πάτρα Η Eurolife FFH βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο...

Close