Ergo Hellas: μια ιστορία επιτυχίας

26 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής και στην δημοσιογράφο Ευγενία Τζώρτζη παραχώρησε ο επικεφαλής του Ομίλου της Ergo, δρ. Μάρκους Ρις, περιγράφοντας με ενθουσιώδη τρόπο τα επιτεύγματα της Ergo Ελλάδος:

«Η Ergo Hellas είναι μια ιστορία επιτυχίας για τις διεθνείς μας δραστηριότητες. Έχει άριστα αποτελέσματα και σταθερή ανάπτυξη πάνω από μία δεκαετία, αποτέλεσμα μια ουσιαστικής και συστηματικής ομαδικής προσπάθειας. Η ελληνική θυγατρική μας έχει επιτύχει τους στόχους της σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να χάσει τον κύριο στόχος της, που είναι η κερδοφόρος ανάπτυξη».

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO στην Ελλάδα

O κ. Ρις τόνισε ακόμη ότι η Ergo Group είναι ένας από τους λίγους ασφαλιστικούς Ομίλους που επένδυσαν στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης και αυτό, γιατί ο Όμιλος πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, και κυρίως στις δυνατότητες της τοπικής ομάδας. Η διοίκηση στην Ελλάδα, μάλιστα, μπορεί να διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για την περαιτέρω εξαγορά χαρτοφυλακίων, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τα λόγια εμπιστοσύνης του κ. Ρις έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο η Ergo Group υλοποιεί αυτήν την περίοδο εκτεταμένο πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης και εξορθολογισμού των διεθνών της δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του οποίου προχωρεί και σε πωλήσεις θυγατρικών που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της για ηγετική παρουσία στις ξένες αγορές.

Ο κ. Μάρκους Ρις, Διευθύνων Σύμβουλος - Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Group AG

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι πωλούνται στην Allianz οι δραστηριότητες της θυγατρικής της DAS σε Ελβετία, Λουξεμβούργο και Σλοβακία (συνολικής αξίας 38,3 εκ ευρώ). Στην σχετική ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι προτεραιότητά του  είναι η αποτελεσματική διαχείριση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ειδικών αλλά και η περαιτέρω επέκταση της ισχυρής του θέσης σε ανεπτυγμένες αγορές – μια από αυτές και η Ελλάδα. Ακόμη, ότι στόχος του δεν είναι "απλά η παρουσία σε ξένες αγορές" αλλά η ηγετική της θέση σε αυτές και για το λόγο αυτό, έχει αποφασιστεί να επανεξετάζεται συνεχώς η στρατηγική του τοποθέτηση και σημασία διεθνώς και μάλιστα να πωλούνται θυγατρικές που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του.

Η ERGO Group, που είναι θυγατρική της Munich Re και εδρεύει στο Ντύσελντορφ, έχει παρουσία σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε Ευρώπη και Ασία και χαρτοφυλάκιο 40 εκ. ασφαλισμένων. To 2016 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε στα 17,2 δις ευρώ.

Η μεγαλύτερη συγχώνευση στην Ιστορία

Ο Μάρκους Ρις επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν λίγες εβδομάδες, για να παραστεί στην ετήσια βραδιά βραβεύσεων της Ergo που έλαβε χώρα στο Intercontinental. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που οι βραβεύσεις έγιναν παρουσία του νέου διευρυμένου δικτύου που αριθμεί πάνω από 1000 συνεργάτες. Ο CEO Θεόδωρος Κοκκάλας, ευχαρίστησε όλους για την συμβολή τους στην (κατά 70%) ολοκλήρωση της «μεγαλύτερης συγχώνευσης στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς», διαδικασία κατά την οποία δεν έλειψαν φυσικά τα λάθη και τα απρόοπτα,  ωστόσο η νέα Ergo, ηγέτης στις Γενικές Ασφαλίσεις, μπορεί τώρα να επικεντρωθεί στο να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της και να συνδράμει στο να καταστεί η ελληνική ασφαλιστική αγορά ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Είπε ο Θεόδωρος Κοκκάλας:

"Θέλω να ευχαριστήσω όλους μου τους συναδέλφους για την ευελιξία, την επιμέλεια και τον επαγγελματισμό που έδειξαν στην αντιμετώπιση όλων των εκτάκτων καταστάσεων που αντιμετωπίσαμε τη χρονιά που πέρασε. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πράγματι είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η αλήθεια είναι πως όσο καλά και να προετοιμαστείς, όταν έχεις μπροστά σου τη μεγαλύτερη συγχώνευση στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, θα κάνεις λάθη. Σας ευχαριστώ για την πίστη σας σε αυτό που κάνουμε. Να ξέρετε ότι αυτό είναι για μας  πολύ μεγάλη ευθύνη, το ότι δηλαδή δείξατε εμπιστοσύνη και υπομονή παρότι το service μας  λόγω των συνθηκών δεν ήταν στο επίπεδο που σας είχαμε συνηθίσει ή στο επίπεδο που εμείς θα θέλαμε να είναι. Δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο στόχος του 2017 ήταν διπλός. Πρώτον να μη χάσουμε τα πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών, των δύο ιστορικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, να κρατήσουμε δηλαδή όλα τα καλά και δεύτερον, να ξαναανακαλύψουμε τα μαθηματικά, δηλαδή το 1+1 να μην κάνει 2, αλλά να κάνει 2 και κάτι σε όλους τους σημαντικούς τομείς.

Χ.Μωρ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Τρεις συντάξεις το χρόνο ενδέχεται να χάσουν οι συνταξιούχοι

Περαιτέρω αφαίμαξη της τσέπης του μέσου έλληνα φέρνουν νέα φορολογικά μέτρα, αποτέλεσμα της πίεσης του ΔΝΤ να πετύχει η χώρα...

Close