FlexCar: Η ελληνική εταιρεία που ανατρέπει το leasing όπως το ξέραμε

29 Ιουνίου 2021

Την FlexCar ίδρυσαν οι Γιώργος Δεσύλλας και Κωνσταντίνος Δάβαρης

Δύο νεαροί Έλληνες ίδρυσαν την εταιρεία που ανατρέπει τα δεδομένα στο leasing και κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ από ελληνικά και διεθνή funds.

H FlexCar ιδρύθηκε το 2018 στην Ελλάδα και έχει ήδη καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο χρήσης αυτοκινήτου για χιλιάδες Έλληνες και Κύπριους καταναλωτές. Με την FlexCar, μπορεί ο κάθε καταναλωτής (ιδιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, εταιρεία) να αποκτήσει σε λίγα λεπτά, μέσω διαδικτύου, δικαίωμα χρήσης στο αυτοκίνητο που θέλει, για όσο χρόνο θέλει καταβάλοντας απλά μια μικρή προκαταβολή. Αν το βαρεθεί, μπορεί να το αλλάξει μετά από δύο χρόνια.  Αν κάποιος θελήσει να το αγοράσει, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή.

Η FlexCar, πήρε μια διαδικασία πολύπλοκη, χρονοβόρα και γεμάτη γραφειοκρατία και την απλούστευσε εξαιρετικά προσφέροντας την απόλυτη ευελιξία και εξυπηρέτηση σε σχέση με το αυτοκίνητο, με αντίτιμο ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα και μόνο έξοδο τα καύσιμα.

Η εταιρεία καλύπτει τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, σέρβις, επισκευές, ελαστικά και ό,τι έχει να κάνει με τη φροντίδα του αυτοκινήτου.

Διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, όπως οι VentureFriends,  η Seaya Ventures, το Uni.Fund, η Frontline Ventures κ.ά. αντιλαμβανόμενοι άμεσα τις προοπτικές παγκόσμιας επιτυχίας του εγχειρήματος των δύο Ελλήνων, επένδυσαν ακριβώς σε αυτό - την διεθνή του επέκταση τοποθετώντας 50 εκατομμύρια ευρώ στη FlexCar.

Οι διθυραμβικές κριτικές που παίρνει η εταιρεία είναι χαρακτηριστικές:

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner VentureFriends δήλωσε: "Στα 15 χρόνια που είμαι στο χώρο της τεχνολογίας ως επιχειρηματίας και επενδυτής δεν έχω συναντήσει εταιρεία που να έχει τόσο γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξη. Η ραγδαία ανάπτυξη σε συνδυασμό με αυξανόμενη κερδοφορία που έχει πετύχει η Flexcar είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την παγκόσμια τεχνολογική επιχειρηματική σκηνή. Η πορεία της Flexcar δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα στα φιλόδοξα σχέδια της."

O Πάνος Λιούλιας, Partner του Uni.Fund δήλωσε: " Θεωρώ ότι πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο portfolio μας που θα φτάσει σε επίπεδο unicorn σε χρόνο ρεκόρ - βασιζόμενη στο εντυπωσιακά ισχυρό της μοντέλο και δομές. Αυτή είναι μόνο η αρχή, δεν έχετε δει τίποτα ακόμη!"

Η Seaya Ventures, που επενδύει για πρώτη φορά σε Ελληνική εταιρεία, είναι ένα κορυφαίο Venture Capital Fund που εδρεύει στην Ισπανία, το οποίο διαχειρίζεται 300 εκατομμύρια ευρώ. Η Beatriz González, Managing Partner, σχολίασε "’Εχουμε στηρίξει τρεις κορυφαίες unicorn εταιρείες, την Glovo, την Cabify, και την Wallbox. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με το ταλέντο της ομάδας της Flexcar και την επιτυχία της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα." Ο Αριστοτέλης Ξενοφώντος, διευθυντής επενδύσεων, προσέθεσε: "Πιστεύουμε στην ικανότητα του Γιώργου και του Κωνσταντίνου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στηρίξουμε την ομάδα της Flexcar στη διεθνή επέκταση τους".

Η FlexCar έχει πραγματοποιήσει ήδη άμεσες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική οικονομία. Τα “φρέσκα” 50 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαια τα οποία συγκέντρωσε η εταιρεία θα επενδυθούν εξ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στόχος της FlexCar είναι να επενδύσει δυναμικά το επόμενο διάστημα σε ανθρώπινο ταλέντο - σε ταλαντούχους Έλληνες πτυχιούχους που μοιράζονται κυρίως κοινές αρχές και αξίες με την εταιρεία, επιθυμούν να είναι δυναμικά μέλη μιας δραστήριας και χαρούμενης ομάδας και εξειδικεύονται σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η τεχνολογία, τα οικονομικά ή απλά λατρεύουν τα αυτοκίνητα και έχουν διάθεση να μάθουν και να εξελιχθούν.

Ήδη μέχρι το τέλος του 2021 η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερα από 100 στελέχη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επιπλέον 200 προσλήψεις μέσα στο 2022. Στα άμεσα πλάνα της Ελληνικής εταιρείας είναι η δημιουργία του διεθνούς FlexCar hub στην Ελλάδα, το οποίο θα απαρτίζεται από νέους πτυχιούχους Έλληνες οι οποίοι θα υποστηρίζουν την εκτός συνόρων ανάπτυξη της εταιρείας στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

Ξεκάθαρος στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για νέους ‘Ελληνες πτυχιούχους αλλά και η δημιουργία θετικού οικολογικού αποτυπώματος στην κοινωνία μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη του στόλου της, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες (υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα), συμβάλλοντας μέσα στα επόμενα χρόνια αισθητά στη μείωση των εκπομπών ρύπων από χρήση οχημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

 

Η ομάδα της FlexCar

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο FlexCar: Η ελληνική εταιρεία που ανατρέπει το leasing όπως το ξέραμε

  1. Αναμενω ,επικοινωνια,,για συνεργασια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
LinkedIn: Οδηγίες χρήσης και πολύτιμες συμβουλές από το δωρεάν webinar του ΣΕΣΑΕ

LinkedIn : Understanding the Ecosystem, the Value and tips for Executives Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021  -  17:30’ - 18:30’ Η...

Close