Groupama Ασφαλιστική: Συνέχεια στην κερδοφορία και το 2020

30 Ιουλίου 2021

"Θεωρώ δεδομένο ότι, με την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τον πολυπροϊοντικό και πολυκαναλικό χαρακτήρα της Groupama Aσφαλιστικής και τη σιγουριά που εμπνέει η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και το 2021, αφουγκραζόμενοι πάντα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας», είπε ο Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστική, κατά την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των συνεργατών.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Groupama Ασφαλιστικής παρέμειναν σε τροχιά σταθερής κερδοφορίας και το 2020, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Εταιρεία ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην πρωτοφανή συγκυρία, αναπροσαρμόζοντας την επιχειρησιακή λειτουργία και τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της, με άξονα αφενός την προστασία των ασφαλισμένων και των εργαζομένων, και αφετέρου την απρόσκοπτη παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Μέρος των οικονομικών αποτελεσμάτων, που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο πρόσφατης εταιρικής εκδήλωσης στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, επιβεβαιώνουν ότι τα έγκαιρα αντανακλαστικά της Groupama Ασφαλιστικής απέδωσαν καρπούς, οι οποίοι συνοψίζονται στα εξής δεδομένα:

 • Αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο Ζωής και Υγείας (2,76% το 2020 από 2,50% το 2019) με σημαντική αύξηση στην παραγωγή ατομικών και ομαδικών συμβολαίων υγείας (11,7% και 25,8% αντίστοιχα)
 • Αύξηση του μεριδίου αγοράς και στον κλάδο ομαδικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων (DAF) (8,6% το 2020 από 6,5% το 2019).
 • Αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο πυρός (6,4% το 2020 από 6,3% το 2019)

Πιο αναλυτικά, η πανδημία επηρέασε το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, η οποία παρουσίασε κάμψη το 2020, κλείνοντας με μείωση 2,4% στην παραγωγή ασφαλίστρων. Σε αυτό το κλίμα ωστόσο, η Groupama Ασφαλιστική πέτυχε να διευρύνει οριακά το μερίδιο αγοράς της (3,59% το 2020 έναντι 3,56% το 2019) στο σύνολο των κλάδων επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.

Η διεύρυνση οφείλεται στην αξιοσημείωτη αύξηση παραγωγής στον κλάδο Ζωής και Υγείας, ο κύκλος εργασιών του οποίου (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής των επενδυτικών προϊόντων) διαμορφώθηκε στα 64,3 εκ. ευρώ το 2020 έναντι 60,2 εκ. ευρώ το 2019.

Αντίστοιχα και στον κλάδο πυρός, τον δεύτερο σημαντικότερο στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, η Groupama Ασφαλιστική παρουσίασε αύξηση μεριδίου χάρη στην αύξηση της παραγωγής συμβολαίων στις κατοικίες κατά 1,2%.

Τα επιτυχημένα αποτελέσματα σε σχέση με το σύνολο της αγοράς σημειώθηκαν παρά τη μείωση παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτου, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από την εξάπλωση της πανδημίας λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού, επηρεάζοντας τελικά το επίπεδο των τιμών του κλάδου.

Τη χρονιά που η πανδημία είχε δυστυχώς καθοριστική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως και το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 8,2% σε σχέση με το 2019,  η Groupama Ασφαλιστική διατήρησε ανεπηρέαστους τους χρηματοοικονομικούς της δείκτες, καταφέρνοντας να κλείσει την εταιρική χρήση με καθαρά έσοδα 6.8 εκ. ευρώ. Παράλληλα, βελτίωσε και την κάλυψη της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR), η οποία προ διανομής μερίσματος διαμορφώνεται σε 183,3% για το 2020, αυξημένη κατά 13,8% σε σχέση με το 2019 (169,5%).

Ο Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής, σχολίασε σχετικά:

«Παρά τις δριμύες επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην ελληνική ασφαλιστική αγορά,  η αισιοδοξία μας για την ανοδική πορεία της Groupama Ασφαλιστικής επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο: μία ακόμα χρονιά κερδοφορίας με αξιοσημείωτη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς σε σημαντικούς κλάδους ασφάλισης. Τα καταφέραμε έχοντας ως διττή προτεραιότητα την προστασία της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό μοντέλο εξ’ αποστάσεως εργασίας και ταυτόχρονα, την εξασφάλιση συνέχειας στην υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες της εταιρείας μας. Θεωρώ δεδομένο ότι, με την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τον πολυπροϊοντικό και πολυκαναλικό χαρακτήρα της Groupama Aσφαλιστικής και τη σιγουριά που εμπνέει η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και το 2021,  αφουγκραζόμενοι πάντα τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας». 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Groupama Ασφαλιστική: Συνέχεια στην κερδοφορία και το 2020

 1. Ο/Η Ziouzitsou λέει:

  Μάλλον δεν εχει,ούτε προκειτε εάν δεν αλλάξει, να καταλάβει το μέλλον.
  Εταιρία με τ κέρδη μιας μικρής ασφαλιστικής κ το ανακοινώνει με *καμαρι*
  Όσο διατηρεί κ συντηρεί με κόστος τα 5-6 μαγαζιά με μεγάλες εκπτώσεις δεν πρόκειται να πιάσει κερδοφορία αντάξια πρώτα του ονόματος της κ δεύτερον των μετοχών της
  Και όλα αυτά με σεβασμό τα αναφέρω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Συμφωνία EY Ελλάδος και Global Sustain στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

Ανάληψη της πλειοψηφίας του χαρτοφυλακίου έργων της Global Sustain από την ΕΥ Ελλάδος Η EY Ελλάδος, ηγέτιδα στην ελληνική αγορά...

Close