Skip to content

Πειραιάς: Νέοι χώροι εργασίας στο υπό κατασκευή SKYWAY

Piraeus_tower
Piraeus_tower

article by

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως πλατφόρμα χώρων εργασίας International Workplace Group (IWG), σε συνεργασία με την DKG Development ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου εργασίας στον πρώτο όροφο του υπό κατασκευή κτιρίου SKYWAY, που βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 24 στον Πειραιά. Ο νέος χώρος, συνολικής επιφάνειας 524 τ.μ., θα λειτουργεί υπό το διεθνώς αναγνωρισμένο brand HQ της IWG, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για πλατφόρμα και ευέλικτη εργασία στον Πειραιά.

Το HQ SKYWAY θα προσφέρει υψηλής ποιότητας χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών γραφείων, αιθουσών συσκέψεων, co-working και δημιουργικών χώρων, ενώ η υπηρεσία Design Your Own Office της International Workplace Group θα δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να διαμορφώσουν το χώρο τους πλήρως σύμφωνα με τις δικιές τους ανάγκες.

Το SKYWAY αποτελεί μέρος της ευρύτερης αστικής ανάπλασης Piraeus Gate, ενός έργου μικτής χρήσης που αναμορφώνει την είσοδο της πόλης. Το 10ώροφο κτήριο περιλαμβάνει 44 σύγχρονες κατοικίες προς πώληση, με τις προπωλήσεις να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς και εμπορικό κατάστημα στο ισόγειο, το οποίο παραμένει διαθέσιμο.

Σύμφωνα με τους συντελεστές, η επένδυση αυτή ενισχύει την τοπική οικονομία, συμβάλλει στη βιώσιμη αναβάθμιση του αστικού ιστού και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την κοινότητα του Πειραιά. Πέρα από την αρχιτεκτονική και επιχειρηματική του αξία, το έργο αυτό δίνει νέα πνοή στη γειτονιά, φέρνοντας ζωή στην περιοχή και δημιουργώντας ευκαιρίες που ωφελούν άμεσα τους ανθρώπους της.

Η IWG έχει αναλάβει ήδη τη διαχείριση γραφειακών χώρων, που αναπτύσσει η DKG Development στην Λ. Βουλιαγμένης, κτήριο ΙΜΕΡΑΣ, τα εγκαίνια του οποίου προγραμματίζονται για το Q4 2025.

PIRAEUS GATE

Στα σχέδια περιλαμβάνονται δύο ψηλά κτίρια μικτής χρήσης, το SkyWay και BlueSky, που θα φιλοξενούν διαχειριζόμενα διαμερίσματα, ξενοδοχειακές λύσεις, εμπορικά καταστήματα, πάρκινγκ και αποθηκευτικούς χώρους.

Εν συνεχεία, προβλέπεται το Gateway Business Hub, με δώδεκα ορόφους, που θα στεγάζει γραφεία και εμπορικά, ενώ στην ίδια φιλοσοφία έχει σχεδιαστεί και το Urban Workspaces GL, με οκτώ ορόφους. Από τη νέα, συμπεριληπτική κοινότητα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η νεολαία. Έτσι το S&S Nexus Center θα κατασκευαστεί για διαχειριζόμενα διαμερίσματα και φοιτητικές εστίες. Συγκεκριμένα, πέρα από τα διαμερίσματα, υπάρχει πρόβλεψη για βιβλιοθήκη, κολυμβητήριο και γυμναστήριο, κοινόχρηστους χώρους για προβολή ταινιών, γιόγκα, συναθροίσεις κλπ.

Στην ίδια λογική της μικτής χρήσης, που «παντρεύει» την κατοικία με τα εμπορικά, τους εσωτερικούς με στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, θα γίνει και το «Urban Oasis Piraeus», που καταλαμβάνει το χώρο του εγκαταλελειμμένου βιομηχανικού συμπλέγματος της ΑΖΕΛ.

Το PIRAEUS GATE θα περιβάλλεται από μεγάλους οδικούς άξονες και ανισόπεδες διαβάσεις. Συνεπώς, η νέα πολιτεία θα πρέπει να αναπτυχθεί ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα με υψομετρική διαφορά 10 μέτρων, μια πραγματική πρόκληση για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Έτσι, δημιουργούνται δημόσια περάσματα μέσα από τις κτιριακές δομές, επεκτείνει δρόμους που μέχρι σήμερα ήταν αδιέξοδα, ενοποιεί στάθμες του αστικού ιστού. Ενδεικτικά, στην υψηλότερη στάθμη πλησίον του κεντρικού δρόμου Γρηγορίου Λαμπράκη θα συναντούμε κεντρικές εισόδους των κτιρίων και στην κατώτερη πλησίον της Ομηρίδου Σκυλίτση θα βρίσκουμε παράλληλα εισόδους για τα ισόγεια αλλά και για τα υπόγεια βοηθητικών χώρων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τα πιο δημοφιλή

Διαβάστε επίσης