H Ergo Hellas αποχαιρετά τον απερχόμενο CEO Θεόδωρο Κοκκάλα

17 Φεβρουαρίου 2020

Ένας θερμός αποχαιρετισμός

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, σε μια επική μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια των ετήσιων βραβεύσεων, ο Θεόδωρος Κοκκάλας αποχαιρέτησε συναδέλφους, φίλους και συνεργάτες στην Ελλάδα.

Είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς τόσα καλά λόγια, απο τόσους πολλούς: Από την Διοίκηση στη Γερμανία, από Συναδέλφους CEO, απο Συνεργάτες, Εργαζόμενους, Στελέχη, ενώ και ο ίδιος στην ομιλία του ήταν απροσδόκητα συγκινημένος.  Πάντως, ένα είναι σίγουρο: όταν τόσοι πολλοί λένε τα ίδια λόγια, τότε μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας.

Είπε ο ίδιος απευθυνόμενος στο πλήθος των Συνεργατών:

Για αυτή την τιμή που μου έγινε από τον Όμιλο και τον Markus Riess, φταίτε εσείς. Αν εσείς δεν τα είχατε καταφέρει τόσο καλά, δεν επρόκειτο να φύγω στη Γερμανία μετανάστης

Ο Σοφοκλής ήταν που έλεγε, πως κανένας πύργος και κανένα πολεμικό πλοίο δεν έχει αξία αν δεν έχει μέσα ικανούς πολεμιστές, συνέχισε τονίζοντας ότι νοιώθει περήφανος για την ποιότητα του δικτύου, για το γεγονός οτι κατόρθωσαν μαζί με την απόδοση να κρατούν ψηλά και τη μετριοφροσύνη και να είναι βαθιά ανταγωνιστικοί «αλλά προς τα έξω, όχι προς τα μέσα».

Αποκάλεσε υπαλλήλους και στελέχη πραγματικούς ήρωες πίσω από τα γραφεία, που του πρόσφεραν πάντα λύσεις σε στιγμές απελπισίας και έκανε ξεχωριστή μνεία σε δύο πολύ στενούς του συνεργάτες τον Γιάννη Λινό και τον Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου.

Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου, Γιάννης Λινός

Όμως εκείνη τη βραδιά σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ετήσιες βραβεύσεις, μίλησαν οι Συνεργάτες του για αυτόν. Όλοι εξήραν την ευγένεια, το ήθος, την αποτελεσματικότητα. Τόνισαν ότι "ήξερε να ακούει" και ότι κατάφερε μέσα στην εταιρεία να κρατήσει την ομοιογένεια, τη συνοχή, την ομαδικότητα. "Έδωσε αξία στα βιογραφικά όλων όσων δουλεύουμε στην Ergo" ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

-Το ήθος, η ποιότητα, το πάθος, αλλά και η επιχειρηματική του δεινότητα τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει ανάμεσά μας και ξεχώρισε τόσο που τον επέλεξε ένας μεγάλος όμιλος όπως η Ergo να αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη στη Γερμανία. Θοδωρή, θα μας λείψεις είπε μέσω βίντεο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Κεφάλαιο για την ελληνική αγορά τον χαρακτήρισε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενώ η Μαργαρίτα Αντωνάκη, ασυνήθιστα εκδηλωτική είπε:

-Είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την οξυδέρκεια, την ευφυία, την αξιοπιστία του, το ρεαλισμό του, ένας άνθρωπος ζεστός και ειλικρινής, που σε καιρούς που δοκιμάζονται αξίες, μπορείς πραγματικά να εμπιστευτείς. Θεωρώ ότι ο Θεόδωρος Κοκκάλας δίνει αξία στις θέσεις που παίρνει και όχι οι θέσεις στο Θεόδωρο Κοκκάλα.

-Θοδωρή, είμαι βέβαιος ότι έχεις ακούσει πολλά θετικά σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι για μένα τα τρία στοιχεία που σε περιγράφουν ακριβώς είναι ήθος – ευθύτητα – ζεστασιά (σημαντικό πλην δεν το συναντάς εύκολα σε ηγέτη) και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη ζεστασιά θα τη μεταφέρεις στον Ευρωπαϊκό Βορρά είπε ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Λινός

Ο αγαπημένος συνεργάτης του Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου:

-Ξεχώρισες για την ανθρωπιά σου, τη ζεστασιά, το ήθος, την ειλικρίνεια, την οξυδέρκεια και συνέπεια λόγων και πράξεών σου. Με ηρεμία, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, πάντα καλά προετοιμασμένος, διαχειρίστηκες δύσκολα προβλήματα και δύσκολες αποφάσεις και δε δημιούργησες ποτέ τριγμούς και εντάσεις.

Θα μείνεις στην Ιστορία της Ergo ως ο CEO που κατόρθωσε να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και εντυπωσιακά ισορροπημένα τα συμφέροντα των μετόχων, των συνεργατών, των πελατών, των υπαλλήλων μας, έχοντας ταυτόχρονα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των ανταγωνιστών και της αγοράς. 

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό πορτρέτο σκιαγραφήθηκε στο βίντεο που έφτιαξαν για τον Θεόδωρο Κοκκάλα οι Συνεργάτες του:

Ήσουν πάντα κοντά μας, προσιτός, ανθρώπινος, ψύχραιμος, ζεστός, πάντα με το εμείς, πάντα με όραμα. Δε μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι όσο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, να ξεχωρίζουμε για το επίπεδο των υπηρεσιών μας, μας έλεγες. Με στρατηγική, μας έμαθες πώς πρέπει να χτίσουμε το δικό μας σπίτι, κι ότι όσο δυνατά κι αν τραβάμε κουπί, αν δεν πηγαίνουμε προς τον ίδιο στόχο δεν πάμε πουθενά. Μας έβαλες να τρέχουμε κυριολεκτικά, αλλά ποτέ δε μας έκανες τη ζωή ποδήλατο. Το έργο σου θα μείνει. Αν ήσουν ηρωας κομικ θα ήσουν ο Σούπερμαν – αν ήσουν τραγούδι: you are simply the best, born to be wild. Αν μας ρωτούσε κάποιος τι είσαι, είσαι ο CEO της καρδιάς μας.

Την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής πλαισίωσαν με μοναδικό τρόπο η Συμφωνική ορχήστρα του Ωδείου Συγκελάκη υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Πάνου Βλαχου, η ηλεκτρική ορχήστρα με τις ενορχηστρώσεις του Γιώργου Παπαχριστούδη, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και το Μουσικό Σύνολο των 20 μπουζουκιών του Θανάση Πολυκανδριώτη.  Παρουσιάστρια αλλά και ερμηνεύτρια της βραδιάς ήταν η εκπληκτική Φωτεινή Δάρρα σε μια θεϊκή παράσταση που απέδειξε ότι η μουσική δεν έχει όρια.


Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο H Ergo Hellas αποχαιρετά τον απερχόμενο CEO Θεόδωρο Κοκκάλα

  1. Ο/Η Γιάννης Μαραγκάκης λέει:

    Αξιος ο Θοδωρής, φίλος από τα παλιά.
    Του εύχομαι τα καλύτερα εκεί ψηλά στον …….. Βορρά !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ευρωπαϊκή Πίστη – Ημερίδα “Digital, yet Human”, με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α., πραγματοποίησε πρόσφατα ενημερωτική Ημερίδα σχετική με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τίτλο “Digital, yet Human”, την οποία...

Close