H Interamerican φέρνει στο προσκήνιο το ρόλο & την αξία του Ασφαλιστικού Συμβούλου

5 Σεπτεμβρίου 2017

H Interamerican φιλοδοξεί να μεγαλώσει δυναμικά το δίκτυο agency, που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1.600 ενεργούς συνεργάτες και να αυξήσει την παραγωγή στις ασφαλίσεις υγείας.

Η Interamerican κατά την τελευταία δεκαετία, παρακολουθώντας συνεχώς την αγορά και προσαρμόζοντας τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων της, κατάφερε να αναπτύξει τους τρόπους πωλήσεων με πρωτοποριακές κινήσεις, δημιουργώντας χώρο για όλα τα κανάλια και τονίζοντας τη διαφορετικότητά τους, ώστε αυτά να ικανοποιούν ανάγκες διαφορετικών απαιτήσεων από τους πελάτες.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής η εταιρεία ενέταξε και την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων αποκλειστικής συνεργασίας (δίκτυο agency), υλοποιώντας το σχέδιο “Genesis” και κατευθύνοντας τους ασφαλιστικούς συνεργάτες του εταιρικού δικτύου σε ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο ρόλο εξειδικευμένου συμβούλου.

Με το “Genesis”, που ξεκίνησε το 2016 και βρίσκεται στο δεύτερο έτος υλοποίησης, η Interamerican φιλοδοξεί να μεγαλώσει δυναμικά το δίκτυο agency, που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 1.600 ενεργούς συνεργάτες και να αυξήσει την παραγωγή στις ασφαλίσεις υγείας. Φέτος, κατά το πρώτο εξάμηνο πιστοποιήθηκαν 214 νέοι συνεργάτες, ενώ έως και τον Ιούνιο το δίκτυο παρουσίασε νέα παραγωγή ασφαλίσεων υγείας αυξημένη κατά 20%.

Το αναπτυξιακό “Genesis” υποστηρίζεται από το σταθερό περιβάλλον εργασίας για τους συνεργάτες που παρέχει η Interamerican με έναν αμετάβλητο και ξεκάθαρο κανονισμό πωλήσεων τριετούς διάρκειας, με χρηματοδότηση της ανάπτυξης σε όλες τις βαθμίδες -για ασφαλιστικούς συμβούλους, unit managers, γραφεία πωλήσεων παλαιά και νέα- και με ανταμοιβή των ποιοτικών εργασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεσοσταθμικά το εισόδημα των συνεργατών αυξήθηκε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, περισσότερο από 15% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος. Η εταιρεία ενισχύει τεχνολογικά συνεχώς το ψηφιακό γραφείο των συνεργατών της και υποστηρίζει τη διαχείριση του πελατολογίου τους με σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές, δημιουργώντας ένα νέο επαγγελματικό πρότυπο επαγγελματία στις υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Παράλληλα, η Interamerican, υπό τις αυξανόμενες δυσκολίες του οικονομικού-φορολογικού περιβάλλοντος για τους διαμεσολαβούντες, μεριμνά για την εξασφάλιση των συνεργατών του δικτύου της. Όπως ανακοίνωσε κατά το πρόσφατο συνέδριο των πωλήσεων ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing, η εταιρεία προχωρεί στη δρομολόγηση των διαδικασιών προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης για τους διαμεσολαβούντες συνεργάτες, που θα τους προστατέψει από την οικονομική αβεβαιότητα στο συνταξιοδοτικό τους ζήτημα. Επισημαίνεται ότι η Interamerican έχει, ήδη, κτίσει σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία μοναδική, μέσα από το αντίστοιχο ΤΕΑ για τους εργαζομένους της, που είναι το δεύτερο σε μέγεθος κεφαλαίων υπό διαχείριση στην Ελλάδα.

Φωτογραφία:

Τάσος Ηλιακόπουλος, γεν. διευθυντής πωλήσεων & marketing Ομίλου INTERAMERICAN.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο H Interamerican φέρνει στο προσκήνιο το ρόλο & την αξία του Ασφαλιστικού Συμβούλου

  1. Ο/Η ΙΟΡΔΑΝΗΣ λέει:

    Αφού πρώτα πετάξαν στα σκουπίδια τους ασφαλιστές που τους έφτασαν εκεί που είναι και δώσαν τέρμα γκάζια στην anytime, τώρα που αλλάζουν τα πράγματα «θέλουν να τους ξαναφέρουν στο προσκήνιο». Λίγο αξιοπρέπεια άν έχει κάποιος ασφαλιστής, καταλαβαίνει οτι δέν πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους, όσο μεγάλη και άν είναι.
    Ένας πρώην συνεργάτης που την έζησε πρίν και μετά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ημερίδα με θέμα την Οδηγία IDD στη Ρόδο

22η Ημερίδα του InsuranceForum.gr & του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 21.00 *Αίθουσα Γ....

Close