HackInnow 2017: 10 καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο της Ασφάλισης

5 Δεκεμβρίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά το HackInnow, ο δημιουργικός μαραθώνιος καινοτομίας στον τομέα της Ιδιωτικής Ασφάλισης που διοργάνωσαν από κοινού η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia του ΕΚ Αθηνά, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας.

Στο HackInnow συμμετείχαν 10 ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, εστιάζοντας σε μία από τις 4 θεματικέςπροκλήσεις του διαγωνισμού: State-of-the-art technologies, Social CRM, Digital Client και Emerging Risks. Όλες οι ομάδες έλαβαν καθοδήγηση από καταρτισμένους μέντορες-στελέχη της Groupama Ασφαλιστικής και αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τους κ.κ. Χρήστο Κάτσιο, CEO, Groupama Ασφαλιστική, Βασίλη Αντωνιάδη, Managing Director, Boston Consulting Group, Γιώργο Τζήρο, Οικονομολόγο, American College of Greece, Αλέξανδρο Κωστόπουλο, CEO, Reportbrain, και Γιωργή Κριτσοτάκι, Senior Manager, Accenture.

Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων ήταν η καινοτομία τους, η δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης, ο βαθμός ωριμότητας και τέλος, η αρτιότητα και η συμπληρωματικότητα των μελών της ομάδας.

Οι ομάδες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και κατέκτησαν τα βραβεία του HackInnow 2017 ήταν:

  • η ομάδα Chainproof.ai, με συντονιστή τον Αλέξη Πολύζο, που κατέκτησε το πρώτο βραβείο των €3.000, παρουσιάζοντας μια πλατφόρμα με τη χρήση blockchain για την ασφάλιση ψηφιακών έργων τέχνης,
  • η ομάδα eHOSP, με συντονιστή τον Αλέξη Καραδήμο, που έλαβε το δεύτερο βραβείο των €2.000 και μία συμμετοχή σε ένα τεχνολογικό event στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας μια «έξυπνη» κάρτα υγείας με τη χρήση blockchain και τέλος,
  • η ομάδα FDI, με συντονιστή τον Θεόδωρο Καπέλιο, που έλαβε το τρίτο βραβείο των €1.000, παρουσιάζοντας μια κινητή εφαρμογή για την προστασία των πελατών από καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων.

Ο κ. Νίκος Κομνηνός, COO της Intale

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη των νικητριών ομάδων έλαβαν δωρεάν ασφαλιστικά προϊόντα πρωτοβάθμιας υγείας Santé από την Groupama Ασφαλιστική, καθώς και μία ατομική συμμετοχή παρακολούθησης του Digital Marketing and Social Media Diploma, στο ACG. Παράλληλα, η Groupama Ασφαλιστική θα διερευνήσει πιθανότητες συνεργασίας με όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο HackInnow 2017.

To HackΙnnow 2017 χαιρέτησαν ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γεν. Διευθυντής του Corallia, ο Christophe Chantepy, Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Χρήστος Κάτσιος, CEO της Groupama Ασφαλιστικής και o Νίκος Κομνηνός, COO της Intale με μία οραματική ομιλία για την αξιοποίηση των ευκαιριών που μας παρέχονται στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής δήλωσε σχετικά μετά τη λήξη του διαγωνισμού:

«Για εμάς τους ανθρώπους της Groupama Ασφαλιστικής αποτελεί μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό Ανοικτής Καινοτομίας σε συνεργασία με το Corallia. Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο συνδράμουν στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών από νέους ανθρώπους, αλλά και εκπέμπουν αισιοδοξία για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, όσον αφορά στην ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών, προς όφελος πάντα των ασφαλισμένων. Παραμένουμε άλλωστε πιστοί στη διαχρονική μας δέσμευση να απλοποιούμε τις διαδικασίες ασφάλισης μέσω της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και εφαρμογών, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών».

Ο Καθηγητής Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia ανέφερε:

Ο Καθηγητής Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που και η δεύτερη διοργάνωση του HackInnow στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την ανάπτυξη 10 καινοτόμων ιδεών που μπορούν να ανατρέψουν τον κλάδο της Ασφάλισης. Ευελπιστούμε το HackInnow να συνεχίζει να αποτελεί την πρωτοπόρα διοργάνωση καινοτομίας στον τομέα της Ασφάλισης. Το Corallia, θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και συστηματικά τους νέους της χώρας, μέσα από δράσεις που προάγουν τις επιστήμες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το webinar του ΠΣΑΣ

Ο Π.Σ.Α.Σ. διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία ένα ακόμα webinar θεσμικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης με ομιλήτρια...

Close