Skip to content
Faceless Computer Hacker

HDI Global: Μια εξαιρετική εταιρεία ασφάλισης του κυβερνοχώρου

Γράφει η Έλενα Ερμείδου

Η «Intelligent Insurer» τίμησε τους ειδικούς της HDI Global με το τίτλο «CyberUnderwriting Team of the Year 2024». Η κριτική επιτροπή τόνισε τα αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα που καθιερώνουν την ασφαλιστική εταιρεία εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων ως έναν αξιόπιστο σύμμαχο στη διάρκεια του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών της.  

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο πεδίο πληροφορικής που χαρακτηρίζεται από σύντομους κύκλους καινοτομίας, κάθε εταιρεία αντιμετωπίζει το δέλεαρ της παροχής προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής, ενώ ταυτόχρονα αποκρούει τον ανταγωνισμό και καταπολεμά τις απειλές που θέτουν οι υψηλά καταρτισμένοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών, οι επιχειρήσεις χρειάζονται έναν ισχυρό συνεργάτη στο πλευρό τους .

Γιατί απονεμήθηκε το βραβείο στην HDI Global

Στην τελετή απονομής των βραβείων στο Λονδίνο, η κριτική επιτροπή ανακήρυξε την HDI Global «Ομάδα Cyber Underwriting της Χρονιάς 2024», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική προσαρμογή της ομάδας σε νέες προκλήσεις. Η εστίαση στον πελάτη και στη μηχανική κινδύνου αξιολογήθηκε επίσης ως κρίσιμη για την απόκτηση του βραβείου.

Τα νέα από τους κυβερνοεγκληματίες

Οι παγκόσμιες ζημιές από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχουν εκτοξευθεί από το 2018

Σύμφωνα με την Cybersecurity Ventures, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο προβλέπεται να κοστίσει στον κόσμο 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2024. Η εταιρεία ερευνών αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται 15% ετησίως τα επόμενα δύο χρόνια, φτάνοντας τα 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025, από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

«Η έκρηξη χρήσης κινητών, cloud, του Internet of Things (IoT) και των απομακρυσμένων εργαλείων έχει αλλάξει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία», αναφέρει το Cybercrime Magazine.

Αν και αυτό άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία, για νέες επιχειρήσεις και στενότερους δεσμούς μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς έχει ανοίξει δραματικά και την πόρτα των κυβερνοεγκληματιών για ψηφιακές επιθέσεις.

Τα επίπεδα παροχής υπηρεσιών από την HDI

Το 2013, η HDI Global πρωτοστάτησε στην παροχή υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο, στοχεύοντας αρχικά σε βιομηχανικούς πελάτες στη Γερμανία. Από τότε, τόσο η ομάδα όσο και η πελατειακή βάση έχουν επεκταθεί σημαντικά.

Αυτό το επίτευγμα βασίζεται στη στενή συνεργασία μεταξύ των αναδόχων και της ομάδας στον κυβερνοχώρο μηχανικής κινδύνου της HDI Global. Εκτός από την αξιολόγηση του επιπέδου ωριμότητας της υποδομής ασφάλειας πληροφορικής ενός πελάτη, οι ειδικοί της HDI Global προσφέρουν ολοκληρωμένη βοήθεια για την διαχείριση νέων απαιτήσεων. Η HDI επίσης αξιοποιεί ένα εκτεταμένο δίκτυο παρόχων υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας για να ενισχύσει την ασφάλεια των υποδομών των πελατών της.

cyber ως υπηρεσία”

Η προσέγγιση είναι ολιστική, αλλά σπονδυλωτή, επιτρέποντας στους πελάτες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη γνώση των κινδύνων τους, επιλέγοντας παράλληλα το προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες τους. Πρόκειται για μια προσέγγιση της  HDI Global που αποκαλείται «ο κυβερνοχώρος ως υπηρεσία». Για παράδειγμα, οι πελάτες μπορούν να λάβουν έναν λεπτομερή οδικό χάρτη για τη βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας τους και να επιλέξουν εξατομικευμένη υποστήριξη για την αντιμετώπιση εντοπισμένων τρωτών σημείων.

Αν και είναι αδύνατο να αποκλειστεί η ζημιά με απόλυτη βεβαιότητα, τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να διασφαλίσουν ότι μια επίθεση δεν θα παραλύσει μια ολόκληρη εταιρεία.  Οι διακοπές των επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσουν εξαιρετικά οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις, για αυτό και η σημασία της επιλογής ενός ασφαλιστικού συνεργάτη που παρέχει ολοκληρωμένη τεχνογνωσία για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων είναι το Α και Ω στην υποστήριξη του πελάτη όταν δεν μπορεί να αποφευχθεί η ζημιά.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *