Hellenic Insurance: 5+1 συμβουλές για τα οχήματα

13 Οκτωβρίου 2021

Είστε έτοιμοι για το φθινόπωρο; Η Hellenic Insurance συμβουλεύει:

Το φθινόπωρο οι καιρικές συνθήκες μεταβάλλονται συνεχώς, η θερμοκρασία πέφτει, ο καιρός γίνεται υγρός και το φως της μέρας λιγοστεύει.  Είναι επίσης η τέλεια περίοδος για να προετοιμάσετε το όχημά σας. Με άξονα πάντα την ασφάλεια σας δίνουμε 5+1 συμβουλές για μεγαλύτερη … ασφάλεια τους μήνες που έρχονται. 

5+1 συμβουλές για την ασφάλεια του οχήματός σας το Φθινόπωρο

1. Σχολαστικός καθαρισμός
Μετά την καλοκαιρινή περίοδο, το αλάτι της θάλασσας, η σκόνη, ή η άμμος, πρέπει να φύγουν το συντομότερο, ακόμα και από δυσπρόσιτα σημεία, πριν ξεκινήσουν να διαβρώνουν το αυτοκίνητο σας. Ξεκινήστε με ένα καλό πλύσιμο μέσα-έξω. Καθαρίστε τις πευκοβελόνες που έχουν φράξει τις διόδους νερού. Μπορεί να φαίνεται μικρή λεπτομέρεια, αλλά από πιθανή υπερχείλιση λόγω βροχής το νερό μπορεί να κυλίσει στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου σας!

2. Υαλοκαθαριστήρες
Οι υαλοκαθαριστήρες ταλαιπωρούνται πολύ το καλοκαίρι λόγω ζέστης. Ψάξτε για τυχόν σημάδια τριβής ή ζημιάς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προβλήματα ορατότητας σε περίπτωση βροχής. Αντικαταστήστε το συντομότερο δυνατό ό,τι έχει φθαρεί. Η σωστή ορατότητα έχει άμεση σχέση με την ασφάλειά σας.

3. Ελαστικά
Τα ελαστικά είναι από τους κυριότερους παράγοντες στην προσπάθεια μας να επιβραδύνουμε ή να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρντς, το πέλμα, πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 1,6 χιλ. σε ολόκληρη την περιφέρεια του ελαστικού. Δείτε αν έχουν φθαρεί υπερβολικά ή χρειάζονται αντικατάσταση. Η αντικατάσταση τους εξαρτάται από παράγοντες όπως η συντήρηση, η σωστή χρήση, το στυλ οδήγησης κλπ. Καλό είναι λοιπόν, να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται  πριν αρχίσουν οι βροχές.

4. Φωτισμός
Με τον ερχομό του φθινοπώρου, καθώς η μέρα μικραίνει και η ορατότητα μειώνεται, η σωστή λειτουργία των προβολέων είναι πολύ σημαντική. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και το εύρος του φώτισης του δρόμου σε χαμηλή και πλήρη δέσμη. Ίσως χρειαστεί κάποια ρύθμιση, αλλαγή λαμπτήρων ή καθαρισμός του διαφανούς καλύμματος των προβολέων.

5. Υγρά & Κλιματισμός
Πέρα από τον καθιερωμένο έλεγχο σε λάδια, υγρά φρένων, κλπ  προσθέστε  το κατάλληλο αντιψυκτικό. Τέλος, ελέγξτε τον κλιματισμό μετά τη έντονη λειτουργία του το καλοκαίρι. Απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο και τσεκάρετε το φρέον και το φίλτρο καμπίνας. Όσο κι αν ακουστεί παράξενο ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι πιο απαραίτητος το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι!  Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί σωστά, απομακρύνει άμεσα την υγρασία από τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και καθαρίζει πολύ γρήγορα τα θολωμένα τζάμια.

5 +1. Ελέγξτε την ασφάλειά σας. Μετά την περίοδο του καλοκαιριού πολλές ασφαλιστικές εταιρίες αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους. Γνωρίζουμε πως ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας επιβαρυμένος με έξοδα (σχολεία, εφορία κλπ) και για το λόγο αυτό μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μειώσετε το κόστος της ασφάλισης του οχήματός σας.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Στο Costa Navarino οι Κορυφαίοι της ΙNTERASCO (βίντεο)

Στον επίγειο παράδεισο της Μεσσηνίας, στο πολυτελές resort Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, η φετινή συνάντηση των 80 σε σύνολο Κορυφαίων και...

Close