Interlife: Προϊόντα στα μέτρα του πελάτη

6 Φεβρουαρίου 2017

Καλύτερα από όσο προγραμμάτιζε πήγε η Interlife Ασφαλιστική την τελευταία πενταετία (2012-2016) καθώς παρά τις αντιξοότητες που βίωσε και η χώρα αλλά και ο κλάδος,  αύξησε όλα τα οικονομικά της μεγέθη πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους.

Από τη Χρ. Μωράκη

Αύξηση παραγωγής κατά 21,83% πέτυχε  την τελευταία πενταετία (2012-2016) η Interlife Ασφαλιστική και συνολικά κέρδη προ φορων περίπου 50 εκ ευρώ, αυξημένα κατά 16% περίπου σε σχέση με τον αρχικό της στόχο.

Την ίδια περίοδο, σε επίπεδο αγοράς ο κλάδος ζημιών υπέστη μείωση 22% ενώ ο κλάδος αυτοκινήτου μείωση σχεδόν 40%.

Τα λειτουργικά έξοδα “συγκρατήθηκαν” στα 30,5 εκ ευρώ ενώ η αρχική πρόβλεψη έφτανε τα 44,5 εκ ευρώ. Στα ίδια κεφάλαια στόχος ήταν τα 36 εκατομμύρια αλλά αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 50 εκ (υπέρβαση στόχου κατά 39%). Το 2016 τα εγγεραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας ανήλθαν στα 52,90 εκ ευρώ. Το συνολικό Χαρτοφυλάκιο Επενδύσεων ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ.

139

Ο Ιωάννης Βοτσαρίδης με την κόρη του, Ηλέκτρα Βοτσαρίδου, Διευθύντρια της μεσιτικής Interbrokers ΑΕ

Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Βοτσαρίδης (κεντρική φωτό) την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. Ενθαρρυντική εικόνα αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες τις οποίες επικρατούσαν τα τελευταια χρόνια: μνημόνια, λιτότητα, εκλογές και δημοψηφίσματα, capital controls, Solvency, πτωχο-ασφάλιστρα, φοροκαταιγίδα και εσχάτως εισφοροκαταιγίδα.

Ειδικά για τον ασφαλιστικό κλάδο ο Ιωάννης Βοτσαρίδης υπενθύμισε την αύξηση του φόρου κατά 50% την οποία απορρόφησαν μόνες τους οι εταιρείες αφαιρώντας από τα κέρδη τους – την περίοδο 2015-2016 η Interlife απώλεσε, εξ αιτίας του μέτρου, περίπου 2 εκ ευρώ.

                                         Interlife την πενταετία 2012-2016

  • Παραγωγή + 21,83%
  • Κέρδη προ φόρων 50 εκ ευρώ
  • Λειτουργικά έξοδα 30,5 εκ ευρώ
  • Ίδια Κεφάλαια 50+ εκ ευρώ
  • Σύνολο ενεργητικού 160 εκ. ευρώ

Απολογισμός

 Τι έχει να επιδείξει η εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια:

Ένα νέο υπερσύγχρονο portal, με το οποίο οι συνεργάτες πραγματοποιούν το 100% των εργασιών τους διαδικτυακά, το Sales for Net, πρωτοποριακή πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν οι συνεργάτες να “κουμπώνουν” τα δικά τους site και να κάνουν απευθείας πωλήσεις οι ίδιοι.

094

Συνέντευξη Τύπου της Interlife Ασφαλιστικής στην brasserie La Place Mignonne στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη, on-line διατραπεζικές συναλλαγές, ηλεκτρονικές πληρωμές, σχέδιο “disaster recovery” (ανάκτηση λειτουργίας δικτύου σε περίπτωση καταστροφής), προγράμματα μέτρησης και ελέγχου φερεγγυότητας, διαχείρισης κινδύνων και χαρτοφυλακίων.

Τέλος το σύστημα pre-paid (προπληρωμή συμβολαίου και ταυτόχρονα καταβολή προμήθειας). Τα μεγάλα γραφεία συχνά προκαταβάλουν συνολικό ποσό και στη συνέχεια εκδίδουν ό,τι συμβόλαια θέλουν. Παράλληλα λειτουργεί και το λεγόμενο "σύστημα - πλαφόν", το οποίο παρέχει ένα μικρό πιστωτικό όριο σε συνεργάτες, ανάλογα με την παραγωγή και τις ανάγκες τους.

Το 2011 η Interlie ξεκίνησε με 285 συνεργάτες ενώ το 2016 έκλεισε με 1695. Σε λοιπές θέσεις απασχολεί  σήμερα 121 άτομα.

Ασφάλειες στα μέτρα σας

Ένα πρόγραμμα που δούλεψε καλά τα τελευταία τρία χρόνια είναι η μηνιαία ασφάλεια αυτοκινήτου ενώ νέα ώθηση έδωσε και δίνει και η ασφάλεια “ποσού”: αντί να ακυρώνει το συμβόλαιό του κάποιος που δεν έχει να καταβάλει ασφάλιστρο τάξεως 100 και 150 ευρώ μπορεί να καταβάλει αυτό που έχει και να λάβει αντίστοιχες ημέρες κάλυψης.

Την τελευταία πενταετία η εταιρεία λάνσαρε, εκτός άλλων, σειρά ανάλογων προγραμμάτων, προγραμμάτων δηλαδή που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς:

Hospital Protection, νοσοκομειακό πρόγραμμα αποκλειστικά για δημόσια νοσοκομεία

Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας Αλλοδαπών, για έκδοση άδειας παραμονής

Πρόγραμμα ασφάλισης σπιτιού OIKOS Flexa, με πολύ μικρό ασφάλιστρο κάλυψη σεισμού και φωτιάς

Πρόγραμμα OIKOS Complet, για τα ενυπόθηκα δάνεια

Πρόγραμμα υγείας New ΥΓΕΙΑ Maximum, το οποίο απευθύνεται στα φτωχά και στα πολύ φτωχά εισοδήματα.

Πρόσφατα λάνσαρε το πρόγραμμα “Eγγυημένη Σύνταξη Ατυχήματος” με κεφάλαιο κάλυψης 100.000 ευρώ σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα: 10.000 ευρώ καταβάλλονται άμεσα, και στη συνέχεια καταβάλονται 750 ευρώ το μήνα για 10 χρόνια. Αυτό το πρόγραμμα βγήκε στην αγορά με κόστος 5 ευρώ το μήνα.

Θα γυρίσει ο τροχός

Το 2017 ο τροχός θα γυρίσει υποστήριξε ο Ι. Βοτσαρίδης, μιας και η αγορά "δεν μπορεί να πάει παρακάτω": Τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν όχι ως κόστος αλλά ως παραγωγή. Δηλαδή ο κόσμος θα ξοδέψει για ασφάλεια, παρότι η Κυβέρνηση έχει συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημά του. Η ιδιωτική ασφάλιση είναι για τους φτωχούς, τόνισε, για κάποιον που θα αρρωστήσει και δεν θα μπορεί να δουλέψει, που θα χρειαστεί να νοσηλευτεί και θα πρέπει να πληρώσει νοσήλεια, ενώ ρευστό δεν θα υπάρχει.

Όσο για τους εργαζόμενους της αγοράς, τους Διαμεσολαβητές, που με τη σειρά τους βάλλονται από τις υψηλές εισφορές, τον ανταγωνισμό από Τράπεζες και Ίντερνετ και το αυξημένο κόστος εργασίας, η λύση είναι, τι άλλο, τα μεγαλύτερα σχήματα. Αν κάποιοι εγκαταλείψουν εντελώς το επάγγελμα αυτοί σίγουρα ήταν “και λίγο ασφαλιστές” αλλά και άλλα πράγματα. Είχαν δηλαδή και δεύτερη και τρίτη απασχόληση. Ερασιτέχνες η αγορά δεν χρειάζεται, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το πτωχευτικό ασφάλιστρο;

Τα ασφάλιστρα έπιασαν πια "τον πάτο", σχολιάστηκε στη συνέντευξη και οι εταιρείες άρχισαν να βλέπουν το κόκκινο, τη ζημιά δηλαδή στο κλείσιμο του ισολογισμού – ήδη άρχισαν οι πρώτες αυξήσεις ενώ και η Interlife αύξησε τελευταία ασφάλιστρα, τα οποία είχαν παραμείνει στα ίδια επίπεδα για μακρύ χρονικό διάστημα και είχαν γίνει ζημιογόνα.

Το νέο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας για την προσεχή 5ετία (2017-2021) θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου και πρόκειται να υποβληθεί ως είθισται πρώτα στην Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Κύπρου, στην οποία η Interlife είναι εισηγμένη. Στόχος, γιατί όχι, τα 100.000.000  παραγωγή σε ένα βάθος τετραετίας. "Δύσκολος στόχος βέβαια, αλλά για τα δύσκολα είμαστε" κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Βοτσαρίδης.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
"Το αυτοκίνητο θα φύγει σιγά σιγά από τους Διαμεσολαβητές"

Για τους "ολίγον Ασφαλιστές" που χαλούν την πιάτσα, την Εποπτεία που αφήνει "γεράκια να λυμαίνονται την αγορά", για το αυτοκίνητο,...

Close