MDRT Ελλάδος: "Ελάτε να γίνουμε περισσότερο επαγγελματίες"

16 Φεβρουαρίου 2017

Περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί, όχι μόνο μέλη, αλλά και επίδοξα μέλη και φίλοι του οργανισμού MDRT, στον οποίο για να εισχωρήσει κανείς, πρέπει να έχει ετήσια παραγωγή 120.000 ευρώ το λιγότερο!

Από την Χρ. Μωράκη

Η συμμετοχή στο Million Dollar Round Table, μια “λέσχη επιτυχημένων ασφαλιστών” θα μπορούσε να πει κανείς,  θεωρείται διεθνώς, πρότυπο αριστείας. Τα μέλη του φημίζονται για τις ικανότητες, τα αποτελέσματα και τον αυστηρό κώδικα δεοντολογίας τους – χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει, ότι όσοι δεν ανήκουν σε αυτό, δεν κατέχουν τις παραπάνω ιδιότητες.

Οι υπηρεσίες του (συνέδρια, σεμινάρια, εκδόσεις, εργαστήρια) αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ασφαλιστή, αυτού που θέλει να έχει μια ισορροπία στη ζωή του όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά και κοινωνικά. Αυτή τη στιγμή το MDRT απαριθμεί γύρω στα 50.000 μέλη από 500 διαφορετικές εταιρείες και 72 διαφορετικές χώρες!

Η ιστορία για το ελληνικό MDRT ξεκίνησε γύρω στο 2.000, με πρώτη Πρόεδρο την πάντοτε δραστήρια Ελένη Γρυπάρη, ασφαλίστρια τότε της Interamerican. Το 2010 έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό συνέδριο του Οργανισμού, με επισκέπτες 1500 Ασφαλιστές από όλο τον κόσμο. Σήμερα, αν παρατηρήσει κανείς τα νούμερα, βλέπει ότι ανάμεσα στις χώρες - μέλη, από πλευράς συμμετοχών, η Ελλάδα "κατέχει" την 9η θέση!

Τα παραπάνω πληροφόρησε στο κοινό κατά την έναρξη της φετινής "Συνάντησης μελών και φίλων" στο Καστρί ο Πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής του MDRT Κυριάκος Χατζηστεφάνου, που με την ένθερμη εναρκτήρια ομιλία του, θα μπορούσε να είχε κλέψει την παράσταση, αν δεν ακολουθούσαν εξίσου χαρισματικοί και αξιόλογοι ομιλητές, από διάφορες χώρες και πεδία.

unnamed«Η δύναμή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στους πελάτες μας» είπε ο Πρόεδρος. Μοιράζοντας ιδέες μεταξύ μας (σ.σ. σε συναντήσεις όπως αυτή), να γίνουμε πιο σοφοί και άρα καλύτεροι απέναντί τους. Να είμαστε ωφέλιμοι για αυτούς.

Με τις αναλογίες εισφορών, φόρων και... προκαταβολών, είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, συνέχισε. Ή μήπως όχι; Κανείς δεν πρέπει να παραιτείται της προσπάθειας. Πολλές φορές έχουμε πέσει και θα πέσουμε, υπενθύμισε, αυτό κάνουμε καθημερινά στη δουλειά μας. Αλλά πρέπει να σηκωθούμε - κι αν σηκωθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μη νικήσουμε:

«Όποιο νομοθετικό πλαίσιο και να αλλάξει, όποιο Solvency και να βγει, ό,τι PSI, φορολογία, Brexit, Grexit, στο δικό μας επάγγελμα, οι ράφτες είμαστε εμείς, το ρούχο μας το ράβουμε εμείς.  Εμείς είμαστε μπροστά στον πελάτη, εμείς αγωνιζόμαστε εκεί έξω. Όταν είμαι μπροστά στον πελάτη μου και τα μάτια μου μιλάνε μαζί του, και βλέπω την ανάγκη του, δεν μπορεί να με σταματήσει κανένα φορολογικό σύστημα. Γι’ αυτό δεν μπορώ να παραιτηθώ, όση φορολογία κι αν μου βάλουνε. Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Για να υπάρχουν εδώ μέσα μέλη του MDRT έγιναν παραγωγές 120.000 ευρώ, 150.000 ευρώ, 200.000 και 300.000 και 400.000 ευρώ, περιοδικών καταβολών,  όχι εφάπαξ. Δεν χρειάζεται να βρίσκουμε δικαιολογίες για τους εαυτούς μας” κατέληξε.

Μοιάζει λες και οι αντιξοότητες, οι δυσκολίες, το οικονομικό περιβάλλον, οι διεθνείς συνθήκες, να ήταν, εύστοχα, το κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης:

“Θέλετε να το πούμε Brexit, θέλετε να το πούμε εκλογή Τrump, θέλετε να το πούμε "Int.L- exit", μπορούμε να το πούμε όπως θέλετε» είπε η Σοφία Ζερβουδάκη, χρόνια μέλος της ελληνικής Επιτροπής (και επί σειρά ετών συνεργάτης της International Life). Και συνέχισε:

 «Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, που δεν προβλέπεται να γίνουν ευκολότερες, το MDRT όχι μόνο με βοηθάει, είναι ο φάρος μου. Γιατί μου έμαθε ότι πρέπει να ζω και να δουλεύω, με ένα  κώδικα Αρχών. Χωρίς αυτό δεν μπορώ να είμαι πιστή στον εαυτό μου και σε αυτά που θέλω για μένα. Και κατ’ επέκταση στη δουλειά μου, στους πελάτες μου. Ο,τι και να γίνει, μέσα από το MDRT, άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα, μένω εστιασμένη στους στόχους μου, προσωπικούς, επαγγελματικούς. Είναι πάρα πολύ εύκολο να μένεις μέσα στο πρόβλημα, να μη βγαίνεις έξω απο αυτό. Αυτό που λένε, μην μένεις ποτέ πίσω, πάλεψε να προχωρήσεις, είναι αλήθεια. Η πάλη όμως αυτή έχει μέσα της πάρα πολλά πράγματα. Θέλει προσπάθεια , θέλει κουράγιο,  θέλει όρεξη, θέλει αποθέματα που πρέπει όλοι να ψάχνουμε να βρούμε γύρω μας. Και τέλος, “do mind, but don’t care”. Δηλαδή να σε ενοχλεί κάτι, να σε πειράζει, αλλά μακροπρόθεσμα να μην σε επηρεάζει. Ο βάλτος μπορεί να υπάρχει στο μυαλό μας, μπορεί να υπάρχει γύρω μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα κάνουμε το βήμα να βγούμε έξω από αυτόν», κατέληξε η παρουσιάστρια της Ημερίδας.

Οι έλληνες και ξένοι ομιλητές του MDRT Meeting

Οι έλληνες και ξένοι ομιλητές του MDRT Meeting

Με τη δύναμη της καρδιάς

 Δεν ξέρω γιατί με χρειάζεστε εδώ πέρα, είπε παίρνοντας το λόγο o πρώτος προσκεκλημένος, ο Ολλανδός Ίβο Βάλκενμπεργκ, με ένα πλατύ χαμόγελο που ξεκινούσε από τα μάτια και απλωνόταν σε όλο του το πρόσωπο.

Αφού εσείς οι Έλληνες, τα έχετε όλα. Έχετε την ουσία - την κουλτούρα, τον πολιτισμό. Έχετε το μεράκι.

Ο ίδιος γεννήθηκε σε μια οικογένεια Ασφαλιστών όμως μισούσε τις ασφάλειες. Σιγά σιγά, τις αγάπησε. Και αυτό που αγάπησε περισσότερο απ’ όλα, είναι οι άνθρωποι. Το γεγονός ότι μπόρεσε μέσα από αυτό το επάγγελμα, να τους πλησιάσει πραγματικά, να τους καταλάβει, να τους βοηθήσει. Όλο αυτό, έδωσε νόημα στη ζωή του. Αυτή την αγάπη του για τους ανθρώπους προσπαθεί τώρα να μεταδώσει ταξιδεύοντας ως εκπαιδευτής πλέον, σε όλο τον κόσμο – στην Ελλάδα είναι παλιός γνώριμος, καλεσμένος συχνά από την Interamerican.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών της Βοστώνης, είπε, το 70% των εύπορων ανθρώπων, παρά τον υλικό τους πλούτο, δεν είναι ευτυχισμένοι και υποφέρουν από διάφορους φόβους. Γιατί; Μα γιατί το θέμα, δεν είναι τα λεφτά, εξήγησε. Το θέμα, είναι οι άνθρωποι.

Όλα ξεκινούν από εμάς. Θυμηθείτε την ιστορία με τον βάτραχο που ανέβηκε στην κορυφή του βουνού παρότι όλοι του φώναζαν να μην προσπαθήσει, ότι είναι μάταιο. Μα πώς τα κατάφερε; αναρωτήθηκαν μετά.

Τα κατάφερε, γιατί πολύ απλά, ο βάτραχος ήταν κουφός! Έτσι και εμείς οι άνθρωποι, βοηθάει να είμαστε κι εμείς λίγο κουφοί κάποιες φορές, κατέληξε.

Να ξεκινάμε με λευκή σελίδα στο κεφάλι μας. Όσο πιο "κουφοί" γίνεται. Με οδηγό την καρδιά. Όταν ξεκινάς έτσι, γρήγορα σου έρχονται ιδέες και έμπνευση. Και η έμπνευση σου δίνει αισιοδοξία και η αισιοδοξία δύναμη.

Φυσικά, δεν εξαφανίζει τα προβλήματα.

Ο ίδιος, εξομολογήθηκε, παρότι επιτυχημένος επιχειρηματίας του χώρου, κάποια στιγμή κατέληξε να χάσει 1, 5 εκ ευρώ (!), χρειάστηκε να πουλήσει το σπίτι του, κατέληξε μέχρι και να υποφέρει από τάσεις αυτοκτονίας. Όμως κάποια στιγμή, συνήλθε και σκέφτηκε. Συνειδητοποίησε, όπως είπε, «ότι δεν είναι όσα λεφτά έχει στην τσέπη του».

Οι άνθρωποι, συνέχισε, συνηθίζουν να μπερδεύουν αυτό που είναι, με αυτό ή αυτά που έχουν. Αυτό που είναι, με αυτό ή αυτά που κάνουν. Αυτό που είναι, με αυτό που λένε οι άλλοι ότι είναι!

Οι άνθρωποι ωστόσο, είπε ο χαρούμενος Ολλανδός, είμαστε γεμάτοι δυναμικό. Γεμάτοι πιθανότητες.

 Δυστυχώςο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο εγκαταλείπουμε το δυναμικό μας, είναι με το να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε καθόλου!

Το θέμα, δεν κουράστηκε να λέει, δεν είναι τα λεφτά. Τα λεφτά, «είναι ο λύκος που ταΐζουμε!».

Το θέμα είναι το δυναμικό μας. Το σώμα, το μυαλό, η καρδιά. Όλα ξεκινούν από την καρδιά. Από το συναίσθημα. Η πληροφορία από εκεί ξεκινά, μετά πηγαίνει στο μυαλό και μετά καταλήγει στο σώμα!

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι, λίγο βάτραχοι, συμβούλευσε το κοινό! Ας κωφεύσουμε, όχι μόνο σε αυτά που μας λένε οι άλλοι αλλά και σε αυτά που μας λέει καμιά φορά, και ο ίδιος μας ο εαυτός!

Και την ίδια αυτή στάση, ας την περάσουμε και στους πελάτες μας, είπε. Ας δείξουμε και σε αυτούς,  ότι το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Ας τους ακούμε προσεκτικά, ας τους δείχνουμε αληθινό ενδιαφέρον, συμπόνια και εν τέλει, αγάπη.

Ο Ίβο Βάλκενμπεργκ, είναι συγγραφέας, επαγγελματίας ομιλητής, εκπαιδευτής και σύμβουλος χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων. Κεντρικό θέμα στις ομιλίες του, είναι η απεριόριστη δύναμη της καρδιάς και της αγάπης. Η δουλειά του Ασφαλιστή, ισχυρίζεται, δεν είναι παρά αγάπη που μετουσιώνεται σε κάτι χειροπιαστό. Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει και τον ιστότοπο  www.lovemadevisible.com, όπου συγκεντρώνει ακριβώς αυτό: εκατοντάδες πρωτοβουλίες “αγάπης” δηλαδή δράσεις για μια όμορφη και ειρηνική κοινωνία! Μάθετε περισσότερα για τον Ίβο στην ιστοσελίδα του http://ivovalkenburg.nl/

H Έθελ Αγγελάτου απευθύνεται στο κοινό

H Έθελ Αγγελάτου απευθύνεται στο κοινό

Το μάρκετινγκ της “ΕΓΩ Α.Ε.”

Οδηγίες πλεύσης και επιβίωσης στον ψηφιακό κόσμο, πιο συγκεκριμένα στην νούμερο ένα παγκόσμια πλατφόρμα δημοσίων σχέσεων, το LinkedIn, προσέφερε σε όσους παρακολούθησαν την ημερίδα του MDRT την περασμένη Παρασκευή 10.2 στο Καστρί, η διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος της ιστοσελίδας, Έθελ Αγγελάτου.

Το LinkedIn είναι ένα φοβερό εργαλείο δικτύωσης το οποίο όμως έχει τους κανόνες και τα μυστικά του, σημαντικότερο εκ των οποίων, είναι το σωστό προφίλ.

Το σωστό προφίλ, κάνει τη μισή δουλειά. Όμως για να δημιουργηθεί πρέπει κανείς να ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα – αυτά περιέγραψε η Έθελ Αγγελάτου.

Το 40% των στελεχών, είπε,  δεν ξέρουν πώς να περιγράψουν τον εαυτό τους και τη δουλειά τους.  Μόλις ένα 35% νοιώθουν αυτοπεποίθηση για το υπόβαθρο, τις γνώσεις  και την απόδοσή τους.

Όμως σκοπός του προφίλ είναι να πείσει αυτόν που το συναντά, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, να το εξερευνήσει παρακάτω. Και αυτό δεν θα γίνει αν είναι πρόχειρο, τυπικό ή προδίδει «ανασφάλεια»!

Είναι απίστευτο πόσα «μικρά» πράγματα μπορούν να χτίσουν ή να καταστρέψουν την αποτελεσματικότητα ενός ψηφιακού προφίλ: η λάθος στάση στη φωτογραφία, τα λιγοστά διαπιστευτήρια, τα περιορισμένα στοιχεία επικοινωνίας, ένας κοινότυπος τίτλος δουλειάς. Στο LinkedIn,  για να είμαστε αποτελεσματικοί, πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως στο ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε, που μπορεί να μας βρει κανείς ανά πάσα στιγμή, τόνισε η κ. Αγγελάτου, γνωρίζοντας ότι πολύς κόσμος, διστάζει να αποκαλύψει την προσωπικότητά του, ή τουλάχιστον το κομμάτι αυτό το οποίο χρειάζεται, στο Ίντερνετ.

Για αυτό όμως, υπάρχουν οι ειδικοί!

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, τώρα που όλοι καλούμαστε να διαμορφώσουμε μία ψηφιακή ταυτότητα, παίζει τεράστιο ρόλο. Η δημιουργία επαγγελματικού προφίλ στο LinkedIn έχει μια διαδικασία, αλλά αν γίνει σωστά και με καθοδήγηση,  το αποτέλεσμα θα δικαιώσει αυτούς που θα το τολμήσουν!

Αβάντι Μαέστρο!

Και όμως, η Ημερίδα είχε και έναν μαέστρο, τον Κώστα Σιμάτο: Μουσικός και μαζί εκπαιδευτής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, με έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση. Βιωματική ήταν και η εμπειρία που προσέφερε σε όλους εμάς: μας έδωσε την μοναδική ευκαιρία να νοιώσουμε για λίγο, μέλη μιας ορχήστρας. Μιας ορχήστρας κρουστών. Μέσα σε μισή ώρα, είπε όταν ανέβηκε στο βήμα, θα σας κάνω να παίζετε κρουστά, θα μας μετατρέψω όλους σε μια ορχήστρα κρουστών, με εμένα μαέστρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες μου.

Και πράγματι, έτσι έγινε. Βήμα βήμα, κάνοντας κάτι που προφανώς ξέρει πολύ καλά, ο κ. Σιμάτος μας έμαθε πώς να παίζουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, συμβολική βεβαίως ενέργεια προκειμένου να αντιληφθεί το κοινό, δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι μπορεί κανείς όντως, να κάνει και πράγματα που δεν είχε φανταστεί ποτέ. Αρκεί να εμπιστευτεί τον “γνώστη” άλλον.

Δεύτερον, ότι ο καθένας, μπορεί να “παίξει” μόνος του. Μόνο όλοι μαζί όμως, μπορούν να κάνουν μια ορχήστρα…

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου Domotel Kastri θα πρέπει σίγουρα να ταράχτηκαν ακούγοντας το σαματά, τις φωνές αλλά και το ξαφνικό τέμπο που ξεπήδησε από το υπόγειο του ξενοδοχείου. Η αυτοσχέδια ορχήστρα πάντως, φάνηκε ότι το διασκέδασε αφάνταστα και την αίθουσα, πλημμύρισαν τα γέλια και η ευφορία!

Βίντεο από τον χρήστη Nikolaos Gongakis

Για κάποιους «η κρίση» διαρκεί μια ζωή

Δεν υπάρχει καταλληλότερος να μιλήσει για κάτι, από αυτόν που το έχει ζήσει.  Την εμπειρία τους από την συμμετοχή στο MDRT, περιέγραψαν πολλά μέλη του Οργανισμού, ενώ πολλές από τις γνώσεις και τις εμπειρίες 35 ετών καριέρας μοιράστηκε ο τωρινός Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επικοινωνίας, ο κ.Yossi Manor, σύμβουλος μεταξύ άλλων, της Κυβέρνησης του Ισραήλ σε ασφαλιστικά θέματα, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών και Πρακτόρων στη χώρα του και βεβαίως Πρόεδρος του  "ευρωπαϊκού" MDRT.

Την ημερίδα έκλεισε ένας χαρισματικός ομιλητής, ο Naji Haddad, που κέρδισε το κοινό εξιστορώντας με άμεσο και ειλικρινή τρόπο το δικό του προσωπικό ταξίδι στον ασφαλιστικό…γαλαξία. Εκπλήξεις, αποτυχίες, απογοητεύσεις αλλά και πείσμα, νίκες και μοναδικές χαρές έχουν σημαδέψει τα, δεκαέξι μέχρι τώρα χρόνια καριέρας του, κατά τη διάρκεια των οποίων φρόντισε να επενδύσει όσο περισσότερο γινόταν στον εαυτό του, στο να γίνει καλύτερος. Aκόμη και δάνειο πήρε για να ταξιδέψει και να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια  - ο ενθουσιασμός, το χιούμορ και η ζωντάνια του «έκλεισαν» με τον καλύτερο τρόπο την συνάντηση, που είναι σίγουρo ότι έδωσε τόνους έμπνευσης και τόνωσε το ηθικό των παρευρισκόμενων – οι δύο τελευταίοι ομιλητές, από το Ισραήλ και το Λίβανο αντίστοιχα, ζουν και διαπρέπουν, υπό πραγματικά αντικρουόμενες, όπως όλοι φανταζόμαστε, συνθήκες:  κάθε μέρα είναι μια κρίση για εμάς, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Manor. Ενώ και ο αληθινά "χαρούμενος Ολλανδός", κ. Ίβο Βάλκενμπεργκ, κατάφερε και νίκησε μια ανείπωτη προσωπική πτώση, αποδεικνύοντας, με σάρκα και οστά, αυτά που προσπάθησε να μας μεταδώσει: ότι ο άνθρωπος δεν είναι ούτε αυτά που έχει, ούτε αυτά που κάνει, αλλά όλα όσα μπορεί – και αυτά μάλλον, είναι ατελείωτα.

Συγχαρητήρια ελληνικό MDRT για μια θαυμάσια ημερίδα!

(κεντρική φωτό: η ελληνική Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT, Κάρολος Μαρκουίζος, Στηβ Γεωργακοπούλου, Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Σοφία Ζερβουδάκη και Συμπεράς Παύλος)

"Είμαι στο επάγγελμα 25 χρόνια. Δεν μεγάλωσα με το όνειρο να γίνω ασφαλιστής. Υπάρχει άλλωστε κάποιος εδώ μέσα που μεγάλωσε με αυτό το όνειρο; Όχι. Το επάγγελμά μας,  προέκυψε στην πορεία. Το αγάπησα όμως, το αγαπήσαμε όλοι μας. Και δεν δέχομαι μία εικόνα: Ένας από τους καλύτερους ασφαλιστές όπως εσείς να κάθεται στο γκισέ στη σειρά, δίπλα του ο γιατρός ή ο δικηγόρος, και λόγω της "ταμπέλας" να πουν “περάστε γιατρέ”.  Αυτό το πράγμα όσο ζω, θα αγωνίζομαι να το αλλάξω. Ελάτε να αγωνιστούμε μαζί. Αυτή η εικόνα θα αλλάξει μόνο αν προσπαθούμε κάθε μέρα να γίνουμε περισσότερο επαγγελματίες, αν προσπαθούμε να ανήκουμε σε επιτυχημένες ομάδας ασφαλιστών εταιρικές ή άλλες όπως το MDRT”. Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Ασφαλιστής, Πρόεδρος ελληνικής Επιτροπής Επικοινωνίας

* Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Interamerican και χορηγοί οι ΑΧΑ, Metlife, NN. Δείτε εδώ   https://www.mdrt.org/membership/requirements/ τις προϋποθέσεις για να γίνει κανείς μέλος του MDRT  και μάθετε εδώ  https://www.mdrt.org/ περισσότερα για τις υπηρεσίες και τα προνόμια που προσφέρει. Ελάτε σε επικοινωνία με το MDRT Hellas στη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/MDRTHellas/

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Gama International: Συμμετοχή σε κάτι "μεγαλύτερο από σένα"

Ο ΠΣΣΑΣ σε συνεργασία με την GAMA Hellas διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο αύριο 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 (πληροφορίες εδώ),...

Close