MDRT: Μηνύματα αισιοδοξίας από τους Έλληνες

19 Νοεμβρίου 2020

Σοφία Ζερβουδάκη

Με σύνθημα “όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!” πραγματοποιήθηκε διεθνώς για 4η συνεχόμενη χρονιά στις 10 Νοεμβρίου το "MDRT Gives Day" αποσκοπώντας στη συγκέντρωση 250.000 δολαρίων για το Foundation του MDRT.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Εμμανουήλ

Στόχος για φέτος ήταν το εν λόγω ποσό να συγκεντρωθεί μέσα σε 24 ώρες από 56 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στην οποία ανατέθηκε να ξεπεράσει τα 5.000 ευρώ.

Ο στόχος επετεύχθη στη χώρα μας πριν καν ολοκληρωθεί το ελληνικό event, το οποίο “έτρεχε” διαδικτυακά με οικοδεσπότη τον Παναγιώτη Λελεδάκη και με τη συμμετοχή πλήθους διαμεσολαβητών. Η χώρα μας μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, παρά το μικρό της μέγεθος αναλογικά με άλλες χώρες και αγορές.

Κάρολος Μαρκουίζος

“Είναι κάτι το μοναδικό το να ξέρεις ότι συμμετέχεις σε μια προσπάθεια από την οποία θα βοηθηθούν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε εμείς που έχουμε, σε αυτούς που χρειάζονται”, επεσήμανε ο Κάρολος Μαρκουίζος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Επικοινωνίας MDRT, χωρίς να κρύψει τα μοναδικά συναισθήματα που ένιωσε όταν το 2018 το MDRT στην Αμερική ενίσχυσε οικονομικά το δικό μας “Χαμόγελο του Παιδιού”:

“Πριν δύο χρόνια το Χαμόγελο του Παιδιού είχε χρηματοδοτηθεί κατευθείαν από το MDRT από την Αμερική μέσω αυτού του προγράμματος χάρη σε αίτημα του Δήμου Συκοβάρη. Το αποτέλεσμά ήταν μια ”ανέλπιστη βοήθεια”, όπως χαρακτηρίστηκε και συγκεκριμένα, να δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού 11.000 ευρώ, ενώ εγώ είχα την τιμή να συμμετέχω στην παράδοση της επιταγής”.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Κάρολος Μαρκουίζος η παράδοση της επιταγής ήταν μια συμβολική κίνηση, μιας και η μεταφορά των χρημάτων γίνεται κατευθείαν από το MDRT Foundation στον εκάστοτε οργανισμό που επιλέγεται κατόπιν αιτήματος από μέλη του MDRT και αφού πρώτα έχει γίνει επιβεβαίωση από μεριάς Foundation ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια για την παροχή βοήθειας.

Παναγιώτης Λελεδάκης

“Έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ και σε ποσό και σε δωρητές” επεσήμαναν και ο Κάρολος Μαρκουίζος και ο Παναγιώτης Λελεδάκης, λέγοντας πως όσο ήταν σε εξέλιξη το ελληνικό event, παγκοσμίως το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα 160.000 δολάρια, προερχόμενα από περισσότερους από 150.800 δωρητές που ήταν το περσινό ρεκόρ,  αποδεικνύοντας έτσι τη δυναμική ανταπόκριση των διαμεσολαβητών ανά την υφήλιο στο κάλεσμα του MDRT.

“Εάν έχουμε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, όλοι πρέπει να το κάνουμε. Όσα χρήματα και αν μαζευτούν όπου και αν δοθούν, θα φέρουν χαρά και ανακούφιση, αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό. Τη διαφορά θα την κάνουμε όλοι εμείς όπου θα δώσουμε από λίγο και όχι λίγοι που θα κάνουν μια μεγάλη δωρεά”, υπογράμμισε με τη σειρά της η Σοφία Ζερβουδάκη, Πρόεδρος MCC του MDRT για αυτή τη χρονιά σε συνέχεια του φετινού μότο του MDRT: “κάθε ποσό (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) μετράει”.

“Έχουμε μια κουλτούρα ως λαός να βοηθούμε τους δίπλα μας, αλλά όχι πολύ οργανωμένα. Κάτι μεγάλο το αντιμετωπίζουμε με μια μικρή επιφύλαξη ειδικά εάν προέρχεται και οργανώνεται εκτός χώρας, θεωρούμε ότι δε μας αφορά. Μετά το ταξίδι μου στην Αμερική αναρωτήθηκα ‘τι δίνω πίσω στις ομάδες, στις κοινότητες και στα σύνολα που ανήκω; στον περίγυρό μου; Περιμένω να γίνουν όλα από μόνα τους ή είμαι διατεθειμένη να κάνω και εγώ κάτι για αυτό;’

Το Foundation είναι πάρα πολύ οργανωμένο από εμάς, τα μέλη του MDRT. Δεν παίρνει τα χρήματα ούτε προβάλλονται πέντε - δέκα άνθρωποι, δηλαδή όλη αυτή η θεωρία συνωμοσίας που πλάθει το μυαλό μας δεν υφίσταται.”

Το πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε αγάπη και τελικά, κάτι που τελικά το έχουμε κάνει τόσο δύσκολο. Όταν νοιαζόμαστε για τους γύρω μας γινόμαστε όλοι καλύτεροι στο σύνολο της κοινωνίας και βιώνουμε την ευτυχία και την ισορροπία, ήταν ένα από τα μηνύματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνικού event από τη θεματολογία του οποίου φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το lockdown και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, κοινωνία και ασφαλιστική αγορά.

“Σίγουρα το δεύτερο lockdown μας βρίσκει πιο έτοιμους”, είπε ο Παναγιώτης Λελεδάκης, συμπληρώνοντας πως “είμαστε από τους τυχερούς που δε σταματάει η εργασία μας. Μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο, όμως, όχι μόνο δεν σταματάει παρά ίσα ίσα ο κόσμος είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένος. Πιο σπάνια θα σου πει κάποιος ‘αποκλείεται να συμβεί αυτό’ όταν ένα γεγονός που είχε ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί, όπως μια πανδημία, συνέβη και  μάλιστα σε τέτοια έκταση.”

Οι διαμεσολαβητές που συμμετείχαν στο ελληνικό event φαίνεται να συμφώνησαν πως “το θέμα δεν είναι το πρόβλημα, αλλά οι λύσεις που καλούμαστε να βρούμε. Η ανάγκη και το πρόβλημα θα παραμένουν ακόμα και αν γίνουν περισσότερα lockdown. Το περιβάλλον μας έχει πιο ανάγκη από ποτέ”.

Οι ίδιοι ανέφεραν πως προσπαθούν να μην παγώσουν τα πάντα κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά να προσπαθήσουν να παραμείνουν ενεργοί, αξιοποιώντας τα εργαλεία που τους δίνει η τεχνολογία, όπως online πλατφόρμες συνδιάσκεψης, για να κλείνουν ραντεβού με πελάτες.

Η “ψηφιακή επαφή” είναι το κλειδί, με τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου να είναι πολλά, αφού μπορούν να κλείνουν ανέξοδα ( σε αντίθεση με τη διά ζώσης συνάντηση) περισσότερα ραντεβού, όσα χιλιόμετρα και αν απέχουν από τους ίδιους ή και μεταξύ τους οι υποψήφιοι πελάτες.

“Τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού δεν τον έχουμε δει ακόμα. Θα φανεί περισσότερο από την άνοιξη και μετά”, επεσήμανε η Σοφία Ζερβουδάκη, υπογραμμίζοντας και εκείνη με τη σειρά της πως πλέον “ιεραρχούμε την υγεία της οικογένειας και την προστασία της. Δε νιώθουμε τίποτα μακριά από εμάς, αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι είμαστε ευάλωτοι και έτσι νιώθουν και οι πελάτες μας. Σήμερα δε νιώθουμε άτρωτοι. Αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη εποχή, όμως, σίγουρα είναι η εποχή μας”, κατέληξε.

“Είμαστε από τους υπερτυχερούς που τα έχουμε όλα” είπε στον επίλογο ο Παναγιώτης Λελεδάκης εννοώντας πράγματα - όπως σπίτι, φαγητό, θέρμανση, λεφτά - που τα θεωρούμε δεδομένα μόνο και μόνο επειδή δεν τα έχουμε στερηθεί και αναδεικνύοντας έτσι μέσα σε λίγες μόλις λέξεις τη μεγάλη σημασία του MDRT Gives day.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
"Αν αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπουμε θ' αλλάξουν"

Η Σοφία Ζερβουδάκη, με πολυετή επιτυχημένη ασφαλιστική καριέρα και φέτος Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT μετά από 11 χρόνια...

Close