Metlife Eλλάδος: Στόχος η 1η θέση στον Όμιλο σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή!

16 Απριλίου 2018

Φέτος η Metlife κλείνει τα 150 χρόνια από την ίδρυσή της, 55 απο αυτά και με συνεχή, σταθερή παρουσία στην Ελλάδα. Αριθμοί καθ' όλα εντυπωσιακοί, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις ανακατατάξεις της τελευταίας δεκαετίας, όπου εταιρείες -κολοσσοί "γονάτισαν" ή εξαφανίστηκαν εντελώς από το χάρτη  (Lehman Brothers, Merill Lynch, Morgan Stanley, Goldman Sachs και φυσικά η AIG, είναι κάποιες απο αυτές). Μόνο 12 εταιρείες από την παγκόσμια κατάταξη "Fortune 100"  έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 150 χρόνια ζωής: Citibank, Bank of America, Proctor & Gable, New York Life, Berkshire Hathaway, American Express - και Metlife, είναι μερικές από αυτές!

Γράφει: Χρ. Μωράκη
Christina@underwriter.gr

Η Μetlife στην Ελλάδα

55 χρόνια ζωής, ίδρυση το 1964
700 εργαζόμενοι & συνεργάτες
250.000 ενεργά συμβόλαια
1,817 δις ευρώ σε αποζημιώσεις (2010 έως σήμερα)
MetLife ΑΕΔΑΚ - 600 εκ ευρώ χαρτοφυλάκιο
Τρίτη θέση ανάμεσα στις 26 Metlife στην περιοχή EMEA ( Europe, Middle East & Africa)

Φέτος η ελληνική θυγατρική της Metlife πέτυχε ανάπτυξη 6,4% και 262 εκ ευρώ παραγωγή.  Η νέα παραγωγή Agency έφτασε τα 13,8 εκ ευρώ και τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Ζωής τα 120 εκ ευρώ, με μέση παραγωγικότητα ανά Ασφαλιστή 31 συμβόλαια το χρόνο. Τα ποσοστά διατηρησιμότητας φτάνουν το 92,6% στη Ζωή & 88,1% στο προσωπικό ατύχημα. «Η ποσότητα μαζί με την ποιότητα» όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Δημήτρης Μαζαράκης κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή το βράδυ στο ΙΣΝ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).  Χαρακτηριστικά είναι τα μεγέθη σε επίπεδο πενταετίας, εν μέσω κρίσηςχαμηλών επιτοκίων και καταιγισμού εποπτικών αλλαγών:

Η Metlife την πενταετία 2012-2017:
Νέες Πωλήσεις +65,6%
Συνολικά Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα +29%
Μέση νέα παραγωγή ανά Ασφαλιστή: +20,3%

(Δείτε τα μεγέθη της περασμένης χρονιάς: "Eτοιμοι, Πρόθυμοι, Ικανοί”:το μότο της Metlife για τη φετινή χρονιά).

Δημήτρης Μαζαράκης: CEO Metlife Ελλάδος

«Πάμε καλά. Μεγαλώνουμε. Κερδίζουμε. Η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα μια στιγμής, μιας περιόδου, μιας χρονιάς, ούτε μια μεμονωμένη προσπάθεια. Είναι τρόπος ζωής και κατάσταση μυαλού. Ειδικά τώρα που σιγά σιγά η οικονομία σταθεροποιείται και οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, έστω και αργά. Ήδη στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε δημοσίως η σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης – από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται όλο και περισσότερο και οι συνθήκες διείσδυσης στην αγορά γίνονται όλο και ευνοϊκότερες»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος χαρακτήρισε "γερό" και το πρώτο τρίμηνο του 2018 για την εταιρεία, ενώ στόχος φέτος είναι η Metlife Ελλάδος να καταλάβει την πρώτη θέση στον Όμιλο στις χώρες του ΕΜΕΑ (Europe -Middle East-Africa).

Οι άνω ανακοινώσεις έγιναν την βραδιά των βραβεύσεων, με οικοδεσπότη - παρουσιαστή όπως κάθε χρόνο τον Head of Communication & Marketing Σταύρο Μιχαηλίδη. Τις επιτυχίες του Agency εξήρε σε ξεχωριστή ομιλία ο Επικεφαλής Face2Face Distribution και Employee Benefits της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης (απο πέρυσι και επικεφαλής των Ομαδικών Ασφαλίσεων)Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο και πηγαδάκια στην πανοραμική βεράντα του 5ου ορόφου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η επόμενη μέρα συνεχίστηκε με εταιρικό Συνέδριο «κεκλεισμένων των θυρών», με guest star την Βούλα Πατουλίδου αλλά και με τη συμμετοχή τριών επιτυχημένων συνεργατών της Metlife από το εξωτερικό: Antonio Vasconcelos - Mediador - MetLife | LinkedIn από την Πορτογαλία, Hady E. Dagher - MDRT member - MDRT | LinkedIn, από το Λίβανο, και Sunny Lee - Product Owner, Digital Services Group - Native ... - LinkedIn από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Μetlife στον κόσμο

• Παρουσία σε 44 χώρες
• 57.000 εργαζόμενοι
• 50 εκατ. πελάτες
• 90 εταιρείες του Fortune 100 είναι πελάτες της
• Ενεργά υμβόλαια ζωής συνολικής αξίας 4,6 τρις. Δολαρίων
• Αποζημιώσεις το 2017 αξίας 45 δισ. δολαρίων
• 853 εκ δολάρια σε ενέργειες ΕΚΕ (1976 - σήμερα)
• Αξιολόγηση ΑΑ από τους Οίκους Fitch, Standard & Poor’s, Moody’s με ΑΑ.

150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας έκλεισε φέτος η Metlife. Γεγονός με ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα το "προσδόκιμο ζωής" μιας εταιρίας είναι κάτι λιγότερο από 15! Μόνο 12 εταιρείες από την παγκόσμια κατάταξη "Fortune 100"  έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 150 χρόνια ζωής: Metlife, Citibank, Bank of America, Proctor & Gable, New York Life, Berkshire Hathaway, American Express είναι μερικές από αυτές. Στο νούμερο 42 της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη και με αξιολόγηση ΑΑ από Οίκους όπως η Fitch και η Standard & Poor's,  η Metlife είναι μια αδιαμφισβήτητη δύναμη, με πλούσια ιστορία και μεγάλη προσφορά.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Metlife Eλλάδος: Στόχος η 1η θέση στον Όμιλο σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή!

 1. Ο/Η ΚΩΝ.ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ λέει:

  κα ΜΩΡΑΚΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ site ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΑ 12 ΛΕΠΤΑ,. ΩΣΤΟΣΟ….ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!
  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΘΡΟ ΟΠΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ agency ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ

  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΘΑΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ΜΕΤΡΙΟΙ,ΚΑΚΟΙ ,ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ( ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΆΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ Ή ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ??
  ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ , ΑΥΤΌΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,ΑΥΤΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ…
  ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ…ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ!!!

  ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΛΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕ ΚΑΝΕΙΣ…

  ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.
  ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ).
  ΘΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ,ΜΗΤΡΩΑ, ΑΣΠΡΟΙ, ΜΑΥΡΟΙ, ΓΚΡΙΖΟΙ , ΚΛΠ.
  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ :
  ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ agency ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΜΒΌΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ » ΣΠΕΙΡΑΤΕ» (ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ),
  ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ(ΕΔΩ ΘΕΡΙΖΕΤΕ..) , ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ/ΧΑΡΤΟΦΥΛΆΚΙΟ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ??
  ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣΜΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊΤΕ , ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ Κ ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ??
  ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΝΕΟΥΣ Κ ΝΕΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΣΕ 2,3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΉ ΤΟΥΣ.. ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΉΣΟΥΜΕ ΈΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ.
  κε ……………… ΕΙΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Συνεργασία ΕΙΑΣ & Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Diploma in Business Administration Ξεκινά το Πρόγραμμα Εφαρμοσμένων Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Πλαίσιο της Ακαδημαϊκής Συνεργασίας του ΕΙΑΣ με το...

Close