Munich Re: Κορυφαία επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη

11 Φεβρουαρίου 2019

Ανάλυση big data σε πραγματικό χρόνο

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ

Μέτοχος είναι πλέον ο αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re σε ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης περί τεχνητής νοημοσύνης, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (DFKI), με στόχο την ανάλυση ασφαλιστικών big data σε πραγματικό χρόνο, κάτι που θα φέρει θεαματικές εξελίξεις και ευκαιρίες για την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

Το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας αποτελεί μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ στηρίζεται από εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Airbus, η BMW, η Bosch, η Google, η Microsoft, η SAP, η Volkswagen και τώρα η Munich Re.

Σύμφωνα με την τελευταία, η συμφωνία αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα παγκοσμίως όσον αφορά τη συνεργασία ανάμεσα σε εταιρείες- ηγέτες από την βιομηχανία, την έρευνα και την πολιτική, με στόχο την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το κεντρικό κτίριο της Munich Re στο Μόναχο.

«Συνεργαζόμενοι με το DFKI, υλοποιούμε τη φιλοδοξία μας να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη στον ασφαλιστικό τομέα. Η σύμπραξη όχι μόνο θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές και καλύτερες διαδικασίες για τους πελάτες μας, αλλά και να προσφέρουμε τις πιο πρόσφατες έρευνες στους εργαζομένους μας», δήλωσε ο Torsten Jeworrek, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re και συνέχισε:

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες της εποχής μας. Μεταξύ άλλων θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εντελώς καινούργια προϊόντα όπως ήδη συνέβη με την ασφαλιστική κάλυψη έναντι κυβερνοεπιθέσεων. Βέβαια, ταυτόχρονα, φέρνει πολλές νέες προκλήσεις». 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και τεχνικός- επιστημονικός διευθυντής του DFKI, καθηγητής Wolfgang Wahlster, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Munich Re στον κύκλο των μετόχων του DFKI προσφέρει τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας όσον αφορά τις μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσουμε. Οι απαιτήσεις της Munich Re για ανάλυση big data σε πραγματικό χρόνο ανοίγουν μπροστά μας φανταστικές ευκαιρίες, ενώ η μέχρι τώρα συνεργασία μας έχει να επιδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Munich Re αφού τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου έφτασαν τα 49 δισ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με το 2017 που ήταν 49,1 δισ. ευρώ. Η πτώση αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αντασφάλιση στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων.

Τα αντασφαλιστικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου σημείωσαν πέρυσι ελαφρά μείωση κλείνοντας στα 31,2 δισ. ευρώ το 2018 από 31,5 δισεκ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Τα καθαρά κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών της ERGO αυξήθηκαν σημαντικά αγγίζοντας τα 412 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 273 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μειωμένα κέρδη όχι υψηλότερα από 250-300 εκατ. ευρώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Επικαιροποιείται το Καταστατικό του ΣΕΜΑ

Τη διαδικασία επικαιροποίησης του καταστατικού του ΣΕΜΑ ενεργοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, ζητώντας από την αρμόδια ομάδα εργασίας να...

Close