NN Ελλάς: Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 827 εκ. ευρώ - σε περίοπτη θέση στον Όμιλο

29 Ιουνίου 2022

Διεξάγεται σήμερα το πρώτο, μετά από δύο χρόνια, ετήσιο γενικό συνέδριο πωλήσεων της ΝΝ Ελλάδος, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί, είναι παρών όλο το νέο δίκτυο, το δίκτυο δηλαδή που προήλθε μετά από τη συγχώνευση με τη MetLife - πλέον η NN Hellas διαθέτει περί τους 1.500 συνεργάτες πωλήσεων.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μωράκη

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝΝ Hellas και ΝΝ Hellas II

Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι με το σύντομο χαιρετισμό της Μαριάννας Πολιτοπούλου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας. Η κ. Πολιτοπούλου δήλωσε συγκινημένη που βρίσκεται ενώπιον του "μεγαλύτερου και πιο δυνατού δικτύου πωλήσεων στην ελληνική αγορά" και αφού παρουσίασε τη νέα διοικητική ομάδα της εταιρείας, έδωσε το βήμα στον Γενικό Οικονομικό Διευθυντή, Gabor Szegedi.

Ο κ. Szegedi παρουσίασε κάποια αποκαλυπτικά της θέσης της εταιρείας μεγέθη, όπως αύξηση πωλήσεων κατά 22% το 2021, μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 827 εκατ. ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) και κατόπιν συγχώνευσης μερίδιο αγοράς σε Ζωή και Υγεία 30% και στο σύνολο της αγοράς 18!

Τα κέρδη προ φόρων ήταν 22 εκατομμύρια το 2021 και16 εκατομμύρια το 2020 και τα καθαρά κέρδη 13 εκ. ευρώ από 10 εκ. ευρώ το 2020. Τα Combined Assets φτάνουν τα 5 δισεκ. ευρώ, το Solvency Ratio είναι πάνω από 200% και για πρώτη φορά φέτος η ΝΝ Ελλάδος θα δώσει μέρισμα, κάτι που προγραμμάτιζε εδώ και δεκαετίες και φέτος θα γίνει πρώτη φορά πραγματικότητα.

Η προτεραιότητα του νέου σχήματος είναι βεβαίως η ενοποίηση προϊόντων και θεσμών. Ο γενικός οικονομικός διευθυντής ανακοίνωσε κι ένα νέο ψηφιακό εργαλείο που θα βοηθήσει τους συνεργάτες να γίνουν ακόμη καλύτεροι και τόνισε ότι η ΝΝ Ελλάδος έχει τους καλύτερους δείκτες από όλες τις εταιρείες της ΝΝ διεθνώς.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Διονύσης Νοδάρος εξήρε το γεγονός ότι μετά τη συγχώνευση 1 στους 3 Έλληνες ασφαλισμένους, ατομικά ή ομαδικά, ανήκει πλέον στην οικογένεια της ΝΝ. Ο κ. Νοδάρος δήλωσε ότι σε δύο χρόνια από τώρα ο στόχος του νέου δικτύου είναι 1 δισεκατομμύριο ευρώ παραγωγή, νούμερο το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε "εκτός πραγματικότητας" και "πέρα από τα ελληνικά δεδομένα", ωστόσο συμπλήρωσε ότι η ΝΝ πλέον γίνεται ηγετική δύναμη και μάλιστα σε ένα σημείο-καμπή της ιστορίας, όπου και η ελληνική οικονομία και ο ασφαλιστικός κόσμος αλλάζει.

Η εστίαση των πωλήσεων σε υγεία και ζωή θα συνεχίσει ωστόσο και τα επενδυτικά προϊόντα είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, γιατί οδηγός της είναι οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, πάνω απ' όλα τόνισε ο Διευθυντής. Στόχος είναι να γίνουμε ηγέτιδα εταιρεία όχι μόνο σε νούμερα αλλά και σε ποιότητα και σε τεχνογνωσία, και στη προσφορά μας στην ελληνική κοινωνία, κατέληξε, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η ΝΝ να αφήσει, με πράξεις και έργα, το δικό της αποτύπωμα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Το Συνέδριο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 6 το απόγευμα.

Φωτογραφία: Η νέα Διοικητική Ομάδα της ΝΝ Ελλάς όπως παρουσιάστηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας στο Grand Resort Lagonissi. Κεντρική φωτό: Άποψη της αίθουσας με τους 1500 περίπου σύνεδρους.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
e-ΕΦΚΑ: Μπαίνει σε λειτουργία το λογισμικό για συντάξεις με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης

Σε λειτουργία μπαίνει από τον e-ΕΦΚΑ το πολυπόθητο λογισμικό υπολογισμού συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης. του Χρήστου Γαβαλά...

Close