O Συντονιστής είναι o CEO της "κουλτούρας"

7 Αυγούστου 2018

400.000 άτομα, σε 28 χώρες, σε 10 χρόνια. Αυτός είναι ο εκπληκτικός απολογισμός από το ταξίδι του Τζο Τζόρνταν (κεντρική φωτό), πρώην Αντιπροέδρου της Metlife, ως ομιλητής και συγγραφέας,  από τότε που άφησε την εταιρεία. Η απήχησή του στον κόσμο, είναι εντυπωσιακή: «Κάθε φορά που ακούω τον Τζόρνταν αισθάνομαι ότι μπορώ να περάσω μέσα από ένα τοίχο», είπε προηγουμένως ο Εντ Ντοϊτσλάντερ, στο σχολιασμό του για τους ομιλητές. Πράγματι, ο Τζόρνταν ήταν καταιγιστικός.

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να είναι κανείς σε αυτή την αγορά,  δήλωσε ανεβαίνοντας στο βήμα. "Έχετε ένα εκπληκτικό μέλλον μπροστά σας", είπε απευθυνόμενος στο κοινό. "Τρία βασικά πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας:

1) Την αύξηση της παραγωγικότητας
2) Το  ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο (το εισόδημα θα πρέπει να προέρχεται από διάφορους κλάδους ώστε να μην εξαρτάστε μόνο από μία αγορά ή ένα προϊόν)
3) Την δημιουργία μιας κουλτούρας στο γραφείο σας, για την οποία υπεύθυνοι θα είστε εσείς και η οποία θα ασχολείται – και εδώ είναι το σημαντικό – με την αξία και όχι με την τιμή!"

Οι αλλαγές στη ζωή μας συμβαίνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς είτε βρισκόμαστε στην Ευρώπη είτε στην Αμερική, συνέχισε. Και συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα. Είναι τεχνικές, κανονιστικές, δημογραφικές.

"Για να θέσουμε ένα ακραίο παράδειγμα, μπορεί να μπουν στο επάγγελμα Σύμβουλοι – Ρομπότ. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο αν δει κανείς προς τα που βαδίζει η τεχνολογία. Βέβαια, τα ρομπότ δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Αυτό που θα γίνει, είναι η τεχνολογία να πηγαίνει χέρι - χέρι με την διανομή face to face.
Άλλη αλλαγή; Οι προμήθειες έχουν απαγορευτεί σε πέντε χώρες. Στις χώρες αυτές,  χρεώνεται απλά ένα «τέλος»για το σέρβις". Η κουλτούρα μας δυστυχώς, έχει χάσει την ανθρωπιά της, είπε ο Τζο. Σε όλο αυτό το κλίμα, "εμείς (σ.σ. οι διαμεσολαβητές) είμαστε περισσότερο χρήσιμοι από ποτέ αλλά και λιγότερο αξιόπιστοι από ποτέ".

"Η παρακίνηση όμως στη δουλειά αυτή είναι προσωπική, προέρχεται από μέσα μας. Οι άλλοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας εμπνεύσουν. Όλα τα προβλήματα παραγωγικότητας είναι προβλήματα συμπεριφοράς. Πηγάζουν από την χρόνια χαμηλή αυτοπεποίθηση. Είστε όλοι CEO της κουλτούρας που υπάρχει στο γραφείο σας, είπε. "Πρέπει να βοηθάτε τους ανθρώπους σας να ανεβάζουν την αυτό-εκτίμησή τους, να τους υπενθυμίζετε καθημερινά ότι με τη δουλειά που κάνουν λύνουν το σημαντικότερο πρόβλημα του ανθρώπου: το άγνωστο!

Και συνέχισε:

Το χρήμα μένει όταν αυτός που το έχει φεύγει. Ας ασφαλίζουμε λοιπόν αυτό που μπορεί να πάει στραβά, για να επενδύσουμε σε αυτό που μπορεί να πάει καλά! Κι επειδή τα πιστεύω οδηγούν την συμπεριφορά, αν ο κόσμος πιστέψει σε αυτό, τότε θα πράξει και ανάλογα.

Η δουλειά μας δεν έχει να κάνει με εμάς. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που εξυπηρετούμε. Δυστυχώς ο κόσμος κυνηγά ακόμη το «δολάριο», τόνισε, έχοντας ξεχάσει το «σκοπό». Ο καπιταλισμός, εξάλειψε την φτώχια περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα. Η ελεύθερη αγορά και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν παράξει απίστευτο πλούτο τις τελευταίες δεκαετίες.
Όμως απέτυχε να εμφυσήσει ένα ηθικό βάρος, ένα βαθύτερο νόημα στα πράγματα. Και όσο αυτό λείπει, θα υπάρχει ένα κενό. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζει για ένα σκοπό μεγαλύτερο από το χρήμα. Όταν κυνηγά μόνο το χρήμα δεν θα είναι ποτέ καλά. Οι άνθρωποι νοιώθουμε καλά, όταν κάνουμε καλό. Η ζωή χωρίς αξίες και χωρίς νόημα, δεν μπορεί να είναι στ’ αλήθεια δημιουργική. Η δύναμη που αντλεί ο άνθρωπος όταν κάνει καλό στους άλλους είναι μαγική!"

(Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζο Τζόρνταν όταν ήταν Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Metlife ( Senior Vice President) έδινε όλα τα έσοδα από τα βιβλία και τις ομιλίες τους σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς – μέσα σε έξι χρόνια συγκέντρωσε και δώρισε γύρω στα 800.000 δολλάρια).

Οι άλλοι είναι που δίνουν στη ζωή μας νόημα και σκοπό, κατέληξε. Η δουλειά αυτή έχει μια πνευματική υπόσταση, είναι κάτι ανάλογο με την θρησκευτική πίστη. Άλλωστε όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι νέες γενιές δεν θέλουν να δουλεύουν μόνο για τα λεφτά – ίσως γιατί δεν γνώρισαν πολέμους και ανέχειες. Θέλουν να δουλεύουν και για ένα σκοπό. Και ποιος είναι πιο σημαντικός σκοπός από την φροντίδα της οικογένειας, της περιουσίας, της υγείας;

Πρέπει να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και να το κάνεις ακολουθώντας κάποιους «μηχανισμούς»!

Δέκα «όχι» την ημέρα κάνουνε το φόβο πέρα

Υπογράψτε το καθημερινό, προσωπικό σας «συμβόλαιο» για την εξεύρεση, παρότρυνε τους παρευρισκόμενους.  Για παράδειγμα,  δεσμευτείτε να υποβάλλετε έξι ερωτήσεις κλεισίματος την ημέρα. Ή να εκτίθεστε σε 10 «όχι» την ημέρα! Το μόνο που μπορεί να διαχειριστεί ο Μάνατζερ είναι η προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα. Όταν κάνει πλήρη προσπάθεια, τότε έχει μια πλήρη νίκη! Αν έχει δέκα «όχι», τότε έχει μια επιτυχημένη μέρα! Γιατί αντιμετώπισε τους φόβους του και πλησίασε τους ανθρώπους! Βεβαίως, αν αυτό συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου, τότε το πρόβλημα είναι τεχνικής φύσεως.

Η δουλειά μας είναι πολύ απλή, συνέχισε ο Τζόρνταν. Έχει μόλις τρεις «μεταβλητές»:

1)Την ποιότητά της
2)Τον αριθμό των ανθρώπων στον οποίον την δείχνουμε
3)Την αντίδραση αυτών των ανθρώπων.

Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το 1 και το 2. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτό! Τη δουλειά του ασφαλιστή, και του Συμβούλου και του Συντονιστή, τη μαθαίνεις κάνοντάς την, και όχι διαβάζοντας ή ακούγοντας για αυτήν! Και δεν είναι κακό να αισθάνεσαι φόβο όταν την κάνεις. Κακό είναι, να κάνεις αυτό που σου λέει ο φόβος σου, δηλαδή να οπισθοχωρείς!

Η αγάπη και όλες οι «εκδοχές» της (ενδιαφέρον, νοιάξιμο, κατανόηση, φροντίδα) και ο φόβος είναι τα μόνα δύο συναισθήματα στη ζωή. Γι’ αυτό και απέναντι στον πελάτη, ο στόχος δεν είναι να πουλήσεις, αλλά να κατανοήσεις. Αυτός που έχεις απέναντί σου πρέπει να νοιώσει ότι ενδιαφέρεσαι για τον ίδιο, περισσότερο απ’ ότι ενδιαφέρεσαι για τα λεφτά του! Το πάθος και όχι η λογική καθοδηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά! Γι΄ αυτό, καθοδηγείστε το πάθος, είπε ο κ. Τζο Τζόρνταν…

Αναφέρθηκε όμως και σε ένα άλλο, καθοριστικής σημασίας φαινόμενο της εποχής. Την γήρανση του πληθυσμού και την «θηλυκοποίησή» του!

Σύντομα, δήλωσε, καθώς ο πληθυσμός θα γηράσκει όλο και περισσότερο, οι παθήσεις της τρίτης ηλικίας θα λάβουν την μορφή επιδημίας! Και στην πλειοψηφία τους οι αβοήθητοι άρρωστοι άνω των 65 ετών θα είναι γυναίκες – οι «μόνες» γυναίκες 65+ έχουν στατιστικά, τριπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν στη φτώχια σε σχέση με τους άντρες. Η μακροχρόνια ιατρική φροντίδα θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά των επόμενων δεκαετιών και αυτή την ανάγκη είναι που πρέπει με ζήλο να αναδείξουν οι ασφαλιστές, αν θέλουν να προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο στην κοινωνία στην οποία ζουν.

«Προετοιμαζόμαστε για ένα μέλλον που δεν ξέρουμε πώς θα είναι»

Ανώτερη Διευθύντρια Ανάπτυξης και Ηγεσίας της Gama International, η Κάρι Στρινγκφέλοου, είπε ότι η δουλειά της Gama είναι “να προετοιμάζουμε τον κόσμο για το μέλλον, παρότι δεν ξέρουμε ποιο θα είναι αυτό”. Ειδικά αυτή την εποχή, με τις ανατροπές, τις αναταραχές και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη, δεν περνάμε απλά μέσα από μια καταιγίδα, είπε. Γιατί όταν η καταιγίδα περάσει, εμείς είμαστε στο ίδιο σημείο που είμασταν και πριν. (Αυτό που περνάμε τώρα είναι ανεμοστρόβιλος και δεν ξέρουμε καθόλου πώς θα είναι η άλλη πλευρά!

Η φιλοσοφία της Gama International εστιάζει στην δύναμη της συνύπαρξης, είπε: στο πώς μπορούμε όλοι οι ηγέτες και μάνατζερ να έρθουμε κοντά, να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να φτιάξουμε τις καλύτερες μεθόδους και συστήματα. Η Gama προσφέρει την πλατφόρμα για αυτή την συνάντηση και την αλληλεκπαίδευση.

H Kάρι Στρινγκφέλοου παρουσίασε στη συνέχεια συνοπτικά δύο νέα προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας. Το πρώτο είναι το FLS Leadership Series, ένα μονοήμερο εργαστήρι πρακτικής ηγεσίας. Βασικό συστατικό της αποτελεσματικής ηγεσίας είναι η ισορροπία, είπε. Αν δώσουμε πολύ έμφαση στο ένα πόδι τότε το σκαμνί μας θα σπάσει. Η Gama προσφέρει τα εργαλεία και την πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε ισορροπημένες επιχειρήσεις, συνεργάτες και εαυτό! Διδάσκοντας τις πρακτικές από την βάση έως την κορυφή της πυραμίδας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους βρίσκονται, διατηρούνται και αναπτύσσονται οι κατάλληλοι συνεργάτες.

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι διάρκειας πέντε ημερών και έχει τίτλο «Τα Βασικά συστατικά της Ηγεσίας και του Μάνατζμεντ». Το έχουν ήδη παρακολουθήσει 6,000 άτομα σε όλο τον κόσμο, είναι διαδραστικό και όσοι το παρακολουθήσουν φεύγουν με ένα έτοιμο «business plan» στα χέρια τους για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

ΧΜ

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Υπερπαραγωγή ΠΣΣΑΣ - Gama Hellas στο Μέγαρο: Έχει ξεφύγει η Διαμεσολάβηση

Περισσότερα από 400 άτομα (!) παρακολούθησαν την περασμένη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο το Συνέδριο των Gama Hellas - ΠΣΣΑΣ....

Close