Online ασφάλιση αυτοκινήτου: Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

29 Νοεμβρίου 2021

Οι καιροί αλλάζουν και σήμερα ο πιο γρήγορος, πιο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να κάνουμε την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι μέσω διαδικτύου. Οι διαδικτυακές ασφαλίσεις όμως κρύβουν και μερικές παγίδες. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να τις αποφύγετε.

Στον σύγχρονο κόσμο πολλά προϊόντα και υπηρεσίες αγοράζονται διαδικτυακά. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες σύγκρισης ασφαλίστρων, τράπεζες που μέσω ασφαλιστικών εταιρειών προσφέρουν ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά και οι ιστοσελίδες των μεγάλων εταιρειών του κλάδου έχουν αντικαταστήσει τον παλιό τρόπο ενός ασφαλιστικού συμβούλου που συνεργαζόταν με τις παραδοσιακές εταιρείες ασφάλισης.

Επομένως, οι δυνατότητες και οι επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής είναι πολλές και η εύρεση της πληρέστερης και πιο οικονομικής ασφάλισης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας είναι δυνατή, αρκεί να αποφύγουμε μερικές κακοτοπιές.

Για παράδειγμα οι σελίδες σύγκρισης ασφαλίστρων στο διαδίκτυο σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες, να συγκρίνετε τις τιμές και τις καλύψεις των διαφόρων προγραμμάτων, ακόμη και να τα αγοράσετε από την άνεση του σπιτιού σας και το νέο σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο να σταλεί στο e-mail σας.

Πως υπολογίζεται το κόστος μίας ασφάλειας αυτοκινήτου

Κατά γενικό κανόνα, οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους για να σας δώσουν την τιμή του ασφαλιστήριου συμβολαίου. Αυτές είναι:

 • Διάρκεια ασφάλισης (3, 6 ή 12 μήνες)
 • Χρόνια εμπειρίας οδηγού (χρόνια κατοχής άδειας οδήγησης)
 • Κατηγορία και μοντέλο οχήματος (χρώμα, κυβισμός, ιπποδύναμη, εξοπλισμός κ.λπ.)
 • Προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ του οδηγού (επάγγελμα, ηλικία, ιστορικό ατυχημάτων κ.λπ.)
 • Χρήση του οχήματος (εργασία, οικογένεια, ελεύθερος χρόνος)
 • Τοποθεσία της οικίας του οδηγού (πόλη, επαρχία)

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Είναι συνήθως προτιμότερη η χρήση ενός διαδικτυακού τόπου σύγκρισης ασφαλίστρων, καθώς μπορείτε να συγκρίνετε άμεσα τις τιμές από πολλές διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες και να δείτε ποια είναι η φθηνότερη ή η καταλληλότερη για τις ανάγκες σας. Παράλληλα, πολλές φορές οι ιστοσελίδες σύγκρισης ασφαλίστρων έχουν ειδικές προσφορές από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε.

Μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά την αναζήτηση online ασφαλειών αυτοκινήτου είναι οι εξής:

 • Συγκρίνετε μεταξύ όμοιων πακέτων με τις ίδιες καλύψεις
 • Εμπιστευτείτε έγκυρες και αξιόπιστες ιστοσελίδες, αλλά και γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες με πολυετή παρουσία
 • Εστιάστε σε προϋπολογισμούς προσαρμοσμένους στη δική σας πραγματικότητα και σύμφωνα με τις ανάγκες σας
 • Δώστε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες των πρόσθετων καλύψεων
 • Προτιμήστε να συμπεριλάβετε και οδική βοήθεια στο συμβόλαιο σας. Στην περίπτωση ενός ατυχήματος ή μίας βλάβης θα σας φανεί πολύ χρήσιμη και θα σας γλιτώσει από αρκετά χρήματα, εάν περιλαμβάνεται στο ασφαλιστικό συμβόλαιο.
 • Εάν έχετε άλλη ασφάλεια (σπιτιού, ζωής κ.λπ.), ζητήστε από την εταιρεία σας μια προσφορά για το αυτοκίνητο σας ώστε να πετύχετε καλύτερη τιμή
 • Αποφύγετε τις εντυπωσιακά χαμηλές τιμές, καθώς πολλές φορές μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις στα «μικρά γράμματα»
 • Μείνετε μακριά από «άγνωστες» ασφαλιστικές εταιρείες. Μία μικρή και αφερέγγυα ασφαλιστική που μπορεί να σας δελεάσει με την εξαιρετικά χαμηλή τιμή, στην περίπτωση που δηλώσει πτώχευση θα σας αφήσει ξεκρέμαστους και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.    

(Αναδημοσίευση από το CarAndDriver.gr)

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Δυναμική παρουσία της Aon Greece στο Διεθνές Συνέδριο «Credit Solutions Conference 2021»

Η Aon plc (NYSE: AON), μια κορυφαία εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Συνέδριο Virtual Credit...

Close