Revolut Βank: Η ηλεκτρονική τράπεζα που αγαπούν οι Έλληνες

19 Ιουλίου 2021

Ήρθε στη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο.  Οι πελάτες της σε όλο τον κόσμο φτάνουν τα 15 εκατομμύρια. Θεωρείται "χρηματοπιστωτική πλατφόρμα" αλλά στην ουσία είναι τράπεζα, μόνο που είναι αποκλειστικά διαδικτυακή.

Στη χώρα μας θα λειτουργήσει με ειδική ευρωπαϊκή άδεια προστασίας καταθέσεων.

Οι Έλληνες είναι ωστόσο εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη επωνυμία μιας και περίπου 270.000 άτομα την χρησιμοποιούν ήδη ως εταιρεία fintech με διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα,

Η Revolut δηλώνει ότι προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο, αξία και ασφάλεια σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες.

Μετρά λίγα χρόνια ζωής όμως εξαρχής προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και έως σήμερα έχει συγκεντρώσει περίπου 1 δις δολάρια ενώ η αξία της εκτιμάται ότι είναι πενταπλάσια.  Προσφέρει ευρεία γκάμα τραπεζικών υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής της, καθώς και μία σειρά υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρονται από άλλες εταιρείες του Ομίλου Revolut. Ξεκίνησε με σκοπό να παρέχει μια πιστωτική κάρτα και να μην χρεώνει τις διαδικασίες πληρωμών ή μεταφοράς χρημάτων ελπίζοντας οτι έτσι θα "τσιμπήσει" πελάτες στους οποίους μετά θα πωλούσε τα υπόλοιπα προϊόντας της. Όπως και έγινε.

Μέσα από την εφαρμογή της Revolut, οι χρήστες μπορούν να έχουν έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύουν κάθε μήνα για τις αγορές τους και να θέτουν όρια στα μηνιαία τους έξοδα, να διαχειρίζονται τις συνδρομές τους, να στέλνουν και να λαμβάνουν στιγμιαία χρήματα από τους φίλους τους, αλλά και να στρογγυλοποιούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν με την κάρτα τους, αποταμιεύοντας τα μικροποσά που περισσεύουν. Οι πελάτες της Revolut επίσης μπορούν να ξοδεύουν και να μεταφέρουν χρήματα παγκοσμίως χωρίς κρυφά κόστη, να έχουν στην κατοχή τους και να συναλλάσσονται σε 29 διαφορετικά νομίσματα μέσω του app, καθώς και να στέλνουν άμεσα χρήματα στους φίλους και την οικογένειά τους.

Η Revolut παρέχει επίσης τη δυνατότητα online trading μετοχών και κρυπτονομισμάτων, ταξιδιωτική ασφάλιση, εταιρικούς λογαριασμούς και τη δυνατότητα δανεισμού σαν ένα είδος προκαταβολής έναντι μισθών.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπου υπολογίζει ότι ένας στους τρεις ενήλικες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, παρότι έχει κάνει ελάχιστο marketing. Πέρυσι, η Deloitte ξεχώριζε τη Revolut ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Με πληροφορίες απο το moneyreview.gr

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
"Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα" η Alpha Bank

"Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα" για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε η Alpha Bank στα βραβεία "Awards for Excellence 2021" της διεθνούς...

Close