Skip to content

Αύριο το Συνέδριο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος με θέμα το συνταξιοδοτικό

Τίτλος του Συνεδρίου: «Work In Progress 2016: Το Συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα του Σήμερα».

Το 2016 ήταν μία χρονιά με καθοριστικές εξελίξεις οι οποίες σίγουρα θα επηρεάσουν τον κλάδο μας τα επόμενα χρόνια. Οι καθημερινές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις και τοποθετήσεις σε πάνελ, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί φορείς (ο πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας Νικόλαος Φράγκος, ο π. Υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάστιος Πετρόπουλος κ.α.), Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι εταιρειών (Αon, PwC, KPMG κ.α.), οι Πρόεδροι ΣΕΒ & ΓΣΕΕ, καθώς στόχος είναι η προσέγγιση των εν λόγω θεμάτων μέσω διαλόγου και πολυφωνίας. Την έναρξη και το τέλος του Συνεδρίου θα κηρύξουν αντίστοιχα ο Πρόεδρος της Ένωσης Π. Δημητρίου και ο Αντιπρόεδρος  Δ. Μαζαράκης ενώ συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Αλ. Παπαχελάς καθώς και ο Ηρ. Δασκαλόπουλος, μέλος της Ένωσης.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet).

Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου και δελτία συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΑΕ (www.actuaries.org.gr)

Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη αποστολή δελτίου συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

*Η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) ιδρύθηκε το 1979 και αποτελεί έναν επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει στόχο την προώθηση της Αναλογιστικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Ως αναγνωρισμένο μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης Αναλογιστών, Actuarial Association of Europe (πρώην Groupe Consultatif) από το 1981, τα μέλη της μπορούν να απολαμβάνουν διεθνή επαγγελματική αναγνώριση.

Η ΕΑΕ αποτελεί τον μοναδικό Φορέα Πιστοποίησης Αναλογιστών στην Ελλάδα καθώς είναι διαπιστευμένη ως Φορέας Πιστοποίησης Αναλογιστών σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024 και την ισχύουσα νομοθεσία.

Εκτός των εξετάσεων που παρέχει δύο φορές το χρόνο, διενεργεί σεμινάρια προετοιμασίας και επαγγελματικής κατάρτισης. Τα σεμινάρια διεξάγονται καθημερινά και έχουν στόχο να προετοιμάσουν τους υποψήφιους Αναλογιστές για τη διαδικασία των εξετάσεων Πιστοποίησης.

Από την έναρξη του 2016, 119 υποψήφιοι παρακολουθούν τα σεμινάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *