Skip to content

ΕΑΕΕ: Στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας το Α’ εξάμηνο του 2020

Η Επιτροπή Ζωής & Συντάξεων της Ε.Α.Ε.Ε. μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά τη συστηματική συλλογή «Στατιστικών στοιχείων παραγωγής και αποζημιώσεων ασφαλίσεων Ζωής – Υγείας – Ατυχημάτων – Ασθενειών».

Τα αποτελέσματα του σχετικού ερωτηματολογίου καταγράφονται σε μία συνοπτική αναφορά για το πρώτο εξάμηνο του 2020, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρις στη συνεργασία των στελεχών των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – Μελών που ασκούν τις Ασφαλίσεις Ζωής, σας αποστέλλονται συνημμένα.

Το ερωτηματολόγιο που απεστάλη στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη εστίαζε στην καταγραφή των μεγεθών της παραγωγής και των αποζημιώσεων του α΄ εξαμήνου του 2020, υπό το πρίσμα του αναλαμβανομένου κινδύνου. Το ερωτηματολόγιο:

  • διαχωρίζει τις ασφαλίσεις Ζωής σε ατομικές και ομαδικές
  • εξετάζει τις ασφαλιστικές εργασίες με βάση τον καλυπτόμενο κίνδυνο (ασφάλιση Ζωής, ασφάλιση υγείας-ατυχημάτων-ασθενειών, ασφάλιση Ζωής συνδεδεμένη με επενδύσεις)
  • αναλύει την παραγωγή ασφαλίστρων ανά κανάλι διανομής

Η παρούσα αναφορά καταγράφει αθροιστικά τις απαντήσεις τους για το α΄ εξαμήνο του 2020 ενώ στα συγκριτικά γραφήματα παρατίθενται τα αντίστοιχα ευρήματα των προηγούμενων ετών. Τα σύνολα των ετών δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους, καθώς δεν προέρχονται απαραίτητα από τις ίδιες ακριβώς ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζονται και αφορούν προγενέστερη χρονική περίοδο πιθανόν να έχουν ενημερωθεί σε κάποια σημεία με βάση αναθεωρημένα στοιχεία για ορισμένες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με μεταγενέστερες δηλώσεις τους.

Διαβάστε εδώ την πλήρη μελέτη.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *