ΕΕΑΕ για NN Hellas: Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου

19 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρακολουθεί με ανησυχία και έντονο προβληματισμό την εξέλιξη και την κατάληξη  που επέλεξε να δώσει η Ασφαλιστική Εταιρεία NN Hellas, στη συνεργασία με Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του αποκλειστικού δικτύου της.

Ερμηνεύοντας η Εταιρεία αυθαίρετα τον Νόμο 4583/18 καταγγέλλει τις συμβάσεις των συνεργατών της, και προβάλλοντας τη μη υπογραφή ως παραίτηση, επιχειρεί να αποφύγει την καταβολή προμηθειών επί τριετία ισχυριζόμενη ότι οι συνεργάτες λύουν με δική τους πρωτοβουλία τη συνεργασία.

Η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο είναι δικαίωμα της κάθε Εταιρείας.

Η μη πληρωμή των οφειλόμενων προμηθειών δεν είναι δικαίωμά της.  

Είναι υποχρέωση εκ του Νόμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν κατανοήσει ότι η πιστή εφαρμογή του Ν. 4583/18, που έγινε με συλλογικές διεργασίες Υπουργείου, Εποπτικής Αρχής, Ε.Α.Ε.Ε. και Ε.Α.Δ.Ε. είναι αναγκαία για τη λειτουργία της Ασφαλιστικής Αγοράς, γι’ αυτό και η εναρμόνιση ήδη αποτυπώνεται στις συμβάσεις ή τα προσαρτήματα που έχουν εκδώσει οι περισσότερες εταιρείες.

Τα δικαιώματα που σαν κλάδος πετύχαμε να συμπεριληφθούν πρέπει να προστατευθούν εξ αρχής.

Οφείλουμε όλοι οι  Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε κατηγορίας να αντιδράσουμε σε μία επιχειρούμενη αυθαιρεσία για να μην επιτραπεί η μίμηση σε κανέναν.

Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου.   

Πρωτίστως όμως είναι ευθύνη της Εποπτικής Αρχής, της ΔΕΙΑ, την οποία και καλούμε, στα πλαίσια άσκησης των ερευνητικών και διορθωτικών εξουσιών της, να παρέμβει, να ζητήσει εξηγήσεις και να δώσει τέλος στο θέμα που μία και μόνη Εταιρεία δημιουργεί.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο ΕΕΑΕ για NN Hellas: Είναι ευθύνη όλων η τήρηση του νόμου

  1. Ο/Η Τραυλου Σοφια λέει:

    Πρεπει ολοι να αντιδρασουμε σε αυτο γιατι μπορει αυριο να ερθει κ η σειρα μαδ π νομος πρεπει να εφαρμοζεται

  2. […] Θεσσαλονίκης, ακόμη και η ΕΕΑΕ. (Διαβάστε: ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ, ΕΕΑΕ ΕΕΑ, ΕΕΘ). Παράλληλα, το θέμα συζητούντο και […]

  3. […] Θεσσαλονίκης, ακόμη και η ΕΕΑΕ. (Διαβάστε: ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ, ΕΕΑΕ ΕΕΑ, ΕΕΘ). Παράλληλα, το θέμα συζητείτο και συζητείται […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΕΕΘ: Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες συμβάσεις της NN Hellas

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μέσω της επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρακτικές που ακολουθεί το...

Close