ΕΕΑ: Ανανέωση άδειας επαγγέλματος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσω ίντερνετ

15 Ιανουαρίου 2020

Την ανανέωση της άδειας τους μέσω ίντερνετ μπορούν να πραγματοποιούν πλέον οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μέλη του ΕΕΑ. Το Επιμελητήριο δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή και ξεκίνησε να παρέχει και αυτή την υπηρεσία από το διαδίκτυο.

Είναι η τρίτη κατά σειρά διευκόλυνση (παροχή υπηρεσίας εξ αποστάσεως) των επαγγελματιών που δίδεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στο πλαίσιο της  ηλεκτρονικοποίησης των διαδικασιών του για άμεση εξυπηρέτηση των μελών του.

Η πρώτη παροχή του ΕΕΑ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέσω ίντερνετ ήταν η ηλεκτρονική προσκόμιση του συμβολαίου Αστικής Ευθύνης.

Η δεύτερη κατά σειρά παροχή ήταν η δυνατότητα κατάθεσης μέσω ίντερνετ της  βεβαίωσης επαναπιστοποίησης.

Και σήμερα έγινε πραγματικότητα και η ανανέωση της άδειας επαγγέλματος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες διευκολύνσεις.

Έτσι πλέον ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει κανένα λόγο να προσέρχεται στα γκισέ του επιμελητηρίου ούτε ετησίως για τις σχετικές απαιτήσεις του νόμου (συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης και βεβαιώσεις επαναπιστοποιήσεων) ούτε ανά τριετία (ανανέωση άδειας).

Αναφορικά με την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-Επιμελητήριο να ζητήσει την ανανέωση της.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εδώ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ο Ιάσων Δημητρακόπουλος νέος CTO του Insurancemarket.gr

Το insurancemarket.gr, κορυφαία εταιρεία παροχής ψηφιακών ασφαλιστικών υπηρεσιών και η μεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, στα...

Close