Ημερίδα για την ασφαλιστική απάτη από το ΠΑΠΕΙ

16 Οκτωβρίου 2020

ΗΜΕΡΙΔΑ «Data Analytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection»

Τα Ακαδημαϊκά Τμήματα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα «DataAnalytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection», υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου του 2020 στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ώρα έναρξης στις 13:30. Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην ημερίδα μέσω διαδικτύου.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι τόσο η επίτευξη έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης των συμμετεχόντων όσο και η συνεισφορά στη θωράκιση των ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών απέναντι στον κίνδυνο της απάτης, προάγοντας μία κουλτούρα υγιούς και επικερδούς επιχειρηματικότητας, στοιχείο ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι λήπτες αποφάσεων της ασφαλιστικής αγοράς θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που δίνουν τα Data Analytics και το Machine Learning στην ανίχνευση της ασφαλιστικής απάτης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον κλάδο της υγείας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από 4 συνεδρίες διάρκειας 1 ώρας η κάθε μια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή μέσω της ιστοσελίδας της ημερίδας (https://www.damlifd.gr/). Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τη δια ζώσης παρακολούθηση με ταυτόχρονη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Την ημερίδα «Data Analytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection» θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ομότιμος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων κ. Μιχαήλ Τζωρτζωρής και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος. Επίσης, θα λάβουν το λόγο ο Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, o Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδoς κ. Ιωάννης Καντώρος, ο Υποστράτηγος ε.α. και τέως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο McCoy College of Business του Πανεπιστημίου του Τέξας κ. Tahir Ekin και ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Σωτήριος Μπερσίμης.

Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, το πρόγραμμα και την εγγραφή, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.damlifd.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω email: damlifd@unipi.gr

Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα της ημερίδας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του Χορηγούς της Ημερίδας Predicta S.A., theraCell και Όμιλο Ιατρική Διάγνωση και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Underwriter.gr, επιχειρώ και Taxheaven για τη ενεργό συνεισφορά και συμβολή τους στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

 

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

3 απαντήσεις στο Ημερίδα για την ασφαλιστική απάτη από το ΠΑΠΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Γιατί έγινε η αγωγή της ΠΑΕΓΑΕ στην Εθνική Ασφαλιστική στην παρούσα συγκυρία

Εντύπωση προκαλεί η αγωγή από την Α.Ε Γενικών Αποθηκών (ΠΑΕΓΑΕ) θυγατρική της ΕΤΕ κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής επίσης θυγατρική της...

Close