Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα 2013

29 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε η Ετήσια Στατιστική Έκθεση "Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα 2013", της  ΕΑΕΕ, που παρουσιάζει τα βασικά μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για το 2013.

Η έκθεση αναφέρει ότι το έτος 2013, το σύνολο των 67 Ασφαλιστικών Επιχειρήσων που δραστηριοποιήθηκαν στη χώρα μας , σημείωσαν ετήσια παραγωγή ασφαλίστρων περίπου 4 δισ. € και παρείχαν περίπου 3 δισ. € σε αποζημιώσεις. Απασχόλησαν περίπου 7.500 μισθωτούς εργαζόμενους και άλλους 20.000 συνεργάτες και διατήρησαν επενδύσεις άνω των 11 δισ. €.

Δείτε την έκθεση εδώ: http://www.eaee.gr/cms/uploads/AnnualReport2013.pdf

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα 2013

  1. Ενδιαφέροντα στοιχεία που απεικονίζουν τη σοβαρή υστέρηση, σε σχέση με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα μας.
    Παρά την οικονομική κρίση και ίσως λόγω αυτής, απαιτείται δυναμική ανάπτυξη, προκειμένου να καλυφθούν αδυναμίες του Κράτους στα θέματα Υγείας και Συντάξεων αλλά και ασφαλιστικές απαιτήσεις των παραγωγικών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιχειρηματικότητά τους.
    Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές και οι Ασφαλιστικές Εταιρείες οφείλουν να ανταποκριθούν και να διαχειριστούν με επάρκεια τη συγκεκριμένη ανάγκη προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες ποιότητας στο σωστό κόστος. Προς τούτο, απαιτούνται εκσυγχρονισμός και συγχωνεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών, αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και αντικειμενική ενημέρωση Καταναλωτών και Επιχειρήσεων για το χρήσιμο ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
«World Finance Insurance Awards 2014»: Διεθνής αναγνώριση της INTERAMERICAN

Και φέτος, η INTERAMERICAN στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων αναδείχθηκε σε κορυφαία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία από το παγκοσμίου βεληνεκούς, έγκριτο περιοδικό...

Close