Skip to content

Πάνορμος: Το πρώτο Cluster Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Το πρώτο και μοναδικό επιχειρηματικό Cluster Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδίδει, δικαιώνοντας το εγχείρημα

Του Νίκου Σακελλαρίου

Ο “Πάνορμος” είναι μία καινοτόμος και πρωτοποριακή επιχείρηση Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που λειτουργεί με τη μορφή του Cluster, δηλαδή τη σύμπραξη μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, που είναι όλες ίσες μεταξύ τους, έχοντας 32 Ιδρυτικά Μέλη, ενώ σήμερα το Συνεργατικό Σχήμα αριθμεί 53 Συνεταίρους.

Ο κ. Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος και ένας από τους πέντε οραματιστές του (οι άλλοι τέσσερις είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, Ιωάννης Δρούλιας, Ηλίας Φυλακτός, Βασίλης Μουντάκης) μας παρουσίασε το καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς αφήνοντας υποσχέσεις για ένα ακόμη παραγωγικότερο μέλλον.

Από ιδρύσεώς της και προκειμένου να εξασφαλίσει την ισοτιμία μεταξύ των επιχειρήσεων που την απαρτίζουν, η επιχείρηση “Πάνορμος” επέλεξε τη νομική μορφή με το διακριτικό τίτλο: “Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης” και λειτουργεί βάσει της Συνεταιριστικής Νομοθεσίας. Ο κάθε Εταίρος έχει υποχρεωτικά 1 μερίδα και μέχρι 5 προαιρετικές, κάτι που καθορίζει και την ανάλογη συμμετοχή στο μέρισμα.

Οι εμπορικές συνεργασίες ξεκίνησαν το 2017 και μετά την πρώτη χρήση έφτασε να έχει μία σημαντική παραγωγή ασφαλίστρων. Το 2018 έκλεισε με αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σχετικά με τη δραστηριότητα του “Πάνορμου” ο κ. Δημαρχιάδης μας λέει:

«Η καινοτομία βρίσκεται στην ισοτιμία των μελών και τη δικτύωση από τη βάση του. Όλοι οι Συνέταιροι είναι Συνιδιοκτήτες και όχι απλοί συνεργάτες. Σκοπός μας είναι η εμπορική συνεργασία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης με αναμενόμενα οφέλη, την ενίσχυση της βιωσιμότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας. Ο Πάνορμος, ως επιχείρηση Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, αποτελεί μία ξεκάθαρη και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το μικρό-μεσαίο ασφαλιστή».

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι Συνέταιροι διατηρούν την αυτονομία των επιχειρήσεών τους, την παραγωγή τους και ταυτόχρονα συνδιοικούν το Συνεργατικό Σχήμα.

Μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος από την οικονομία κλίμακας & σκοπού, ωφελούνται από συμφωνίες που χρειάστηκαν χρόνο και χρήμα για να γίνουν, λαμβάνουν εργαλεία marketing & εξωστρέφειας που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους, εκπαιδεύονται και καταρτίζονται μέσω των σεμιναρίων που διοργανώνει η επιχείρηση.

Το όραμα της επιχείρησης “Πάνορμος” είναι να αποκτήσει ηγετική θέση στο χώρο της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, αρχικά στην Ελλάδα και μετέπειτα στην Ευρώπη λειτουργώντας όπως ξεκίνησε, ως εταιρεία πρότυπο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις του δικτύου της και κατ’ επέκταση στους ασφαλισμένους αυτών, μέσω της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του παραδοσιακού Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, δίδοντας ταυτόχρονα υπεραξία στην αλυσίδα “Ασφαλιστική Εταιρεία – Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής – Ασφαλισμένος”.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *