Skip to content

Έρευνα ΕΑΕΕ για τις ζημιές στην Ελασσόνα

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η ΕΑΕΕ την έρευνα για την εκτίμηση των ζημιών από τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Η διαδικασία αφορά στη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τις ζημιές που προέκυψαν από τον σεισμό των 6 βαθμών (κεντρική φωτό: ζημιές στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι Ελασσόνας).

Στην ύπαιθρο διανυκτέρευσαν οι φοβισμένοι κάτοικοι της Ελασσόνας

Ειδικότερα, μετά από σχετική εισήγηση που θα προκύψει από την Επιτροπή Περιουσίας της Ένωσης, θα σταλούν ερωτηματολόγια προς τις ασφαλιστικές εταιρείες – μέλη της ΕΑΕΕ, ούτως ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι ζημιές για τις οποίες ζητείται κάποια αποζημίωση.

Κατόπιν αυτού, θα ακολουθήσει συγκεντρωτική αναφορά από την ΕΑΕΕ με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων.
Στόχος της έρευνας είναι επί της ουσίας η καταγραφή της πρώτης εκτίμησης των ζημιών (σε πλήθος και σε ποσό) των ασφαλίσεων περιουσίας, που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, εξ’ αιτίας του συγκεκριμένου αιτίου.
Όπως διευκρινίστηκε στο Underwriter.gr, ωστόσο, αυτή είναι μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει και δεν είναι υπόθεση λίγων ημερών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση των αποζημιώσεων μετά τις απαλλαγές (όπου υφίστανται) ανήλθε σε 7,9 εκατ. ευρώ για τον σεισμό της Αθήνας το καλοκαίρι του 2019 και σε 3,5 εκατ. ευρώ για τον σεισμό στη Σάμο τον Δεκέμβριο του 2020. 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *