Skip to content

Ένα θερμό ευχαριστώ στην Μαργαρίτα Αντωνάκη

Με ένα βίντεο στο οποίο μίλησαν οι περισσότεροι από τους Προέδρους που συνεργάστηκαν μαζί της, αποχαιρέτησε χθες η ΕΑΕΕ τη Μαργαρίτα Αντωνάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας, την οποία κατείχε για 27 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο αξίζει να μεταφέρουμε και γραπτώς τα θερμά λόγια και την αναγνώριση στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας από μερικά από τα μεγαλύτερα στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς:

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου:

115 χρόνια Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και από αυτά 27 ολόκληρα χρόνια Μαργαρίτα Αντωνάκη, με τις γνώσεις, το κύρος αλλά πάνω από όλα με το πάθος της, έχει καταφέρει όχι μόνο να προσφέρει πάρα πολλά στον κλάδο μας αλλά να είναι και ευρύτερα γνωστή πέρα από τα σύνορα της ασφαλιστικής αγοράς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σαν σύμβολο της ασφαλιστικής αγοράς. Θα μου λείψεις. Θα σου πω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης μας της αγοράς και βέβαια είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθούμε. Να είσαι καλά.

Μιλτιάδης Νεκτάριος:

Η κυρία Αντωνάκη επελέγη για τη θέση της Γενικής Διεύθυνσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών σε μία εποχή που η Ένωση είχε σημαντικό παρεμβατικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά της χώρας. Τότε θεσπίστηκε για πρώτη φορά η θέση της Γενικής Διεύθυνσης την οποία κατέλαβε η κυρία Αντωνάκη, η οποία ήταν ήδη  καταξιωμένο και υψηλού επιπέδου διευθυντικό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς. Τα κύρια προσόντα της κυρίας Αντωνάκη είναι η υψηλή τεχνογνωσία και η προσωπική εντιμότητα, χαρακτηριστικά τα οποία την ακολούθησαν σε όλη της την θητεία στην Ένωση και το έργο της τυγχάνει γενικής αναγνώρισης. Εύχομαι στην κυρία Αντωνάκη καλή υγεία και καλή συνέχεια.

Δούκας Παλαιολόγος:

Μαργαρίτα Αντωνάκη, 27 χρόνια Γενική Διευθύντρια στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Υπηρέτησε κάτω από εννέα διαφορετικούς προέδρους και προσέφερε στην Ένωση αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα, τη συνέχεια και την συνέπεια στις δραστηριότητες της. Βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά που έχουνε τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια στο να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα θέματα της αγοράς. Τα συμβούλια είναι ενεργοί ασφαλιστές, είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υψηλές θέσεις στις εταιρείες τους και πρέπει όταν είναι στα συμβούλια ή αν είναι πρόεδροι να βρίσκουνε τον χρόνο έξω από τη δική τους τη δουλειά να κάνουμε και τη δουλειά της Ενώσεως. Εκεί η διοικητική δομή και η Διευθύντρια της Ενώσεως είναι πολύτιμοι στον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουν αυτή τη δραστηριότητα. Δεν ξεχνάω πώς αισθανόμουνα κάθε φορά που άκουγα την κυρία Αντωνάκη στο τηλέφωνο. Ήξερα ότι ήταν πάντοτε ένα θέμα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί αμέσως, διότι όταν είσαι πρόεδρος στην Ένωση τα θέματα της αγοράς προέχουν από τα εταιρικά θέματα. Εύχομαι στη Μαργαρίτα να έχει ένα πολύ ευχάριστο και μακρύ χρόνο ξεκούρασης από την έντονη δραστηριότητα που έχει. Έμαθα πρόσφατα ότι ζωγραφίζει και μάλιστα είδα και ένα έργο της και είμαι σίγουρος ότι με την ικανότητα που την διακρίνει και την επιμονή της θα διακριθεί και στον χώρο της ζωγραφικής πάρα πολύ. Να είσαι καλά Μαργαρίτα.

Γιώργος Κώτσαλος:

Πληροφορήθηκα την αποχώρηση της Ρίτας με κάποια αίσθηση απώλειας ομολογώ. Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας στην Ένωση και τρεις θητείες προέδρου νομίζω ότι κάτι μπορώ να πω για εκείνη. Είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ δυναμικός, έμπειρη, αποτελεσματική και προνοητική, στωική αλλά και επίμονη. Την αποκαλούσα θεσμική και θετική βάσανο των προέδρων. Αλλά έπρεπε να την λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Ήταν δικτυωμένη με αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα και ήξερε να μιλάει με το ελληνικό δημόσιο. Με λίγα λόγια, μια άριστη εκπρόσωπος της αγοράς μας. Επί των ημερών της η Ένωση έγινε από ένα club κυρίων, ένα δυναμικό όργανο των ασφαλιστικών εταιρειών. Η αποχώρηση της σημαίνει ένα τέλος εποχής, μιας εποχής που χαρακτηρίστηκε από σοβαρές ανακατατάξεις, ισχυρή εποπτεία και συγκέντρωση της αγοράς. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο σε ό,τι αποφασίσει, διότι είμαι βέβαιος ότι δεν θα πάει για ψάρεμα.

Κώστας Μπερτσιάς:

Τι να πρωτοθυμηθείς για τη σιδηρά κυρία, την κυρία Μαργαρίτα Αντωνάκη που τα τελευταία 35 χρόνια άφησε έντονο το αποτύπωμα της στην ασφαλιστική αγορά, στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας μας. Και θυμάμαι μαζί με τους συνεργάτες της στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών πώς δουλέψαμε και μας βοήθησε αφάνταστα στο να υλοποιηθεί το μεγάλο project του φιλικού διακανονισμού. Η παρουσία της και η δουλειά της ήταν τέτοια που εύκολα πείσαμε μία ολόκληρη αγορά να ακολουθήσει αυτό το σύστημα που σήμερα όλοι μας δρέπουμε τους καρπούς του. Σημαντικό ήτανε ότι κατάφερνε πάντα με το μυαλό της το μαθηματικό αλλά ταυτόχρονα και με την ανθρώπινη ενσυναίσθηση να συμβιβάζει πράγματα που ήτανε δύσκολα,  ηγείτο ενός συλλογικού οργάνου που σαφέστατα είχε αρκετές δυσκολίες να αντιμετωπίσει καθημερινά. Τα κατάφερνε πάντα και γι’ αυτό θέλω να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όπως επίσης με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες όπως είχα καταλάβει από την συνεργασία που είχα με τον κύριο Κοντομηνά ο οποίος δυστυχώς σήμερα δεν θα μπορούσε να μιλήσει για την κυρία Ρίτα την οποία τόσο πολύ την αγαπούσε και την θαύμαζε, για την βοήθεια που του είχε προσφέρει στα χρόνια που ήταν πρόεδρος στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Ο κύριος Κοντομηνάς αρκετές φορές μου είχε εξομολογηθεί πως χωρίς την κυρία Αντωνάκη δεν θα μπορούσε να επιτελέσει το έργο του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Θα ήθελα αγαπητή Ρίτα, με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, να σε ευχαριστήσω για την συμβολή σου όλα αυτά τα χρόνια στην ασφαλιστική αγορά αλλά και την προσωπική βοήθεια που προσέφερες και σε εμένα. Σου εύχομαι τα καλύτερα.  

Δημήτρης Μαζαράκης:

Η Μαργαρίτα είναι ένας από τους χαρισματικούς ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς με σημαντικό έργο και προσφορά. Προσωπικά είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί της και στο πρόσωπο της αναγνωρίζω έναν ηγέτη με ήθος και ακεραιότητα, έναν ηγέτη με πάθος, επαγγελματικό πάθος, έναν ηγέτη με αστείρευτη ενέργεια και διάθεση για προσφορά. Μαργαρίτα μου, μέσα από την καρδιά μου θέλω να σε ευχαριστήσω για την υποστήριξή σου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την φιλία σου.

Andreas Brandstetter:

Αγαπητή Μαργαρίτα καλημέρα. Οι φήμες λένε ότι έχεις σκοπό να συνταξιοδοτηθείς, ότι έχεις σκοπό να αφήσεις την Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών της Ελλάδος και την Insurance Europe. Ελπίζω να μας κάνεις πλάκα. Μαργαρίτα, από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, το 2008, απόλαυσα πραγματικά τη συνεργασία μου μαζί σου, θα μου λείψει κάθε κουβέντα, κάθε διάλογος, κάθε σκοπός για τον οποίο δουλέψαμε μαζί γιατί εκτιμώ πραγματικά τον επαγγελματισμό σου. Μου αρέσει το ευρωπαϊκό σου πνεύμα, είσαι μία αληθινή ευρωπαία ηγέτης και αγαπώ επίσης και την ελληνική σου ψυχή, γιατί όπως ξέρεις αγαπώ και την Ελλάδα. Σε όλους μας θα λείψεις Μαργαρίτα. Όλοι εμείς στην Insurance Europe θέλουμε να σου ευχηθούμε τα καλύτερα για τη ζωή σου. Εύχομαι ότι θα μείνεις σε επαφή μαζί μας και πραγματικά προσμένω πότε θα ξαναβρεθούμε μαζί να δοκιμάσουμε το ελληνικό κρασί ή το ούζο στην Αθήνα ή σε ένα άλλο από τα πολύ ωραία μέρη της χώρας σας. Αγαπητή Μαργαρίτα σ’ ευχαριστώ για όλα και ελπίζω πραγματικά να μείνουμε σε επαφή. 

Θοδωρής Κοκκάλας:

Μαργαρίτα Αντωνάκη. Τι να πρωτοπώ για την Μαργαρίτα μέσα σε ένα λεπτό; Η Μαργαρίτα τα τελευταία 27 χρόνια εκπροσώπησε την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και την ασφαλιστική αγορά της Ελλάδος εντός και εκτός συνόρων με αξιοπρέπεια, δυναμισμό και απόλυτο επαγγελματισμό. Ήταν μαχητική και με αυτοπεποίθηση. Ήταν πάντα άριστα προετοιμασμένη και έτοιμη να βοηθήσει όποτε και αν κάτι είχα εγώ ή οι συνάδελφοί μου από την Ergo, η Μαργαρίτα και οι συνάδελφοι που είχε γύρω της ήταν έτοιμοι να μας εξυπηρετήσουν. 27 χρόνια στο τιμόνι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Αμέτρητες κρίσεις, 15 διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια με ισχυρές προσωπικότητες, αλλά μερικές φορές και με δύσκολες προσωπικότητες… Η Μαργαρίτα ήταν πάντα ψύχραιμη και αντικειμενική για να στρέφει τη συζήτηση στην ουσία της. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς τα κατάφερνε. Η Μαργαρίτα δεν ήτανε απλά Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Η Μαργαρίτα συνδιαμόρφωσε οτιδήποτε θετικό συνέβη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια. Μαργαρίτα μου για εμένα μου λείπεις ήδη. Αλλά αν και είμαι βέβαιος ότι η Ελίνα θα καταφέρει να ανταποκριθεί απόλυτα στο νέο της ρόλο, είμαι επίσης βέβαιος ότι θα λείψεις από την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τα στελέχη της. Μαργαρίτα μου, πρόσεχε τη υγεία σου, ελπίζω να είσαι καλά και να τα πούμε σύντομα. Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχεις κάνει. Σε ευχαριστώ πολύ για όσα έχεις κάνει και για μένα.

Michaela Koller:

Αγαπητή μου Μαργαρίτα θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω για την εξαιρετική πραγματικά συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Εκτιμούμε πολύ την προσφορά σου, την καθοδήγησή σου, τις συμβουλές, την εμπειρία σου και σου ευχόμαστε όλοι πραγματικά ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή σου σε δύο συνέδρια της Insurance Europe, απολαύσαμε όλοι την φιλοξενία σου και πραγματικά πιστεύουμε ότι η παρουσία σου ενδυνάμωσε τη συνεργασία μεταξύ της Insurance Europe και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για πολλά χρόνια ακόμα. Σ’ ευχαριστούμε και πάλι και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο. 

Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου:

Η Μαργαρίτα είναι ένας δημιουργός, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε κάτι το οποίο δεν υπήρχε προηγουμένως. Δημιούργησε συνθήκες τέτοιες ώστε να μπορούν να αναδειχθούν καινούργιες αξίες μέσα από την αγορά. Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις εξελίξεις οι οποίες υπήρχαν στην Ευρώπη και οι οποίες δεν είχαν ακόμα αγγίξει την Ελλάδα κατάφερε να τις δομήσει και να αφήσει ένα ίχνος που είναι πολύ σημαντικό και αρκετά υψηλό για τους επόμενους, αλλά σαφώς είναι προς όφελος της αγοράς. Εύχομαι να μπορέσει να αξιοποιήσει τις νέες οικογενειακές δραστηριότητες οι οποίες την περιμένουνε σε σχέση με τον εγγονό της και τους φίλους της. Και εγώ θα παραμένω ένας πολύ καλός φίλος, να πηγαίνουμε στα θέατρα και στις συναυλίες. Καλή τύχη.

Εύα Βαρουχάκη:

Με την κυρία Αντωνάκη συνεργαστήκαμε 27 συναπτά χρόνια. Θα την θυμόμαστε πάντα στοχοπροσηλωμένη, οργανωτική, δυναμική και ακάματη. Η κυρία Αντωνάκη υπηρέτησε τον θεσμό και τα συμφέροντα της ασφαλιστικής αγοράς όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη συνέπεια, έχοντας ισχυρή πίστη στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και έχοντας πάντοτε υψηλές απαιτήσεις τόσο από τον εαυτό της όσο και από όλους εμάς τους συνεργάτες της στην Ένωση. Κράτησε το τιμόνι της Ένωσης στιβαρά επί τρεις σχεδόν δεκαετίες έχοντας μόνιμα στο πλάι της αρωγούς και συμπαραστάτες όλους εμάς τους συναδέλφους της στην Ένωση. Εξ ονόματος αυτών των ανθρώπων θα ήθελα σήμερα να την ευχαριστήσω για την καλή συνεργασία μας αλλά και για την φροντίδα και κατανόηση που έδειχνε στις ανάγκες μας στη διάρκεια αυτής της μακράς συνεργασίας μας. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε στην νέα φάση της ζωής της ό,τι καλύτερο.

Μαργαρίτα Αντωνάκη: «Η δουλειά μου ήταν σε μεγάλο βαθμό η ζωή μου»

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης, τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου για την ευγενική του πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτό το βίντεο και όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτό για τα καλά τους λόγια. Είναι όλοι άνθρωποι που εκτιμώ βαθύτατα και η άποψή τους μετράει ιδιαίτερα για εμένα. Είναι πολύ δύσκολο να κλείσεις τόσα χρόνια δουλειάς σε λίγα λόγια. 27 χρόνια στην Ένωση πέρασαν πραγματικά πάρα πολύ γρήγορα. Για μένα, η πορεία μου στην ασφαλιστική αγορά και στην Ένωση ήταν ένα ταξίδι ζωής με τις καλές και με τις δύσκολες στιγμές. Η δουλειά μου ήταν σε μεγάλο βαθμό η ζωή μου. Η ασφάλιση είναι ένας κλάδος με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν σε αφήνει να βαρεθείς ποτέ. Δεν βαρέθηκα τόσα χρόνια ούτε μία στιγμή. Η δουλειά ήταν αυτή που με κρατούσε σε εγρήγορση και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει πια φίλοι. Η συμμετοχή μου στο Issuance Europe εκπροσωπώντας την Ένωση ήταν πραγματικά καταλυτική για μένα γιατί με έφερε σε επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Πιστεύω ότι η σχέση που χτίσαμε με το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο και με όλες τις ευρωπαϊκές ενώσεις βέβαια, ανέβασε πολύ το επίπεδο της δικής μας Ένωσης. Πιστεύω ότι παραδίδω μία Ένωση καλύτερη απ’ αυτή που παρέλαβα πριν από 27 χρόνια, σύγχρονη, αποτελεσματική με υψηλού επιπέδου στελέχη, μία Ένωση που μπορεί να ανταποκριθεί στα ψηλά υψηλά στάνταρντ των ευρωπαϊκών ενώσεων και έχει αναδειχθεί σε αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο στα ευρωπαϊκά όργανα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους με τους οποίους συνεργάστηκα, τα Διοικητικά Συμβούλια, τις επιτροπές, τους επικεφαλής των εταιρειών, την Εποπτική Αρχή, την διευθύντρια και τα στελέχη της, τα σωματεία του ασφαλιστικού κλάδου, τον ασφαλιστικό τύπο. Είναι στα αλήθεια πάρα πολύ μακριά αυτή η λίστα με όσους θέλω να ευχαριστήσω. Μα πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ένωσης, την φίλη μου την Εύα την Βαρουχάκη και όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Ένωσης με το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι πραγματικά περήφανη για την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει μέσα στην Ένωση, για το βάθος και την ποιότητα που τους χαρακτηρίζουν και για όλα όσα κάναμε τόσα χρόνια προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διάδοση του θεσμού. Κλείνω λέγοντας, προσπάθησα να κάνω όσο καλύτερα γινόταν τη δουλειά μου στην Ένωση και να κάνω το καλύτερο για όλη την αγορά. Στην κρίση σας αν το πέτυχα. Αφήνω πιστεύω την Ένωση σε καλά χέρια, στα χέρια της Ελίνας. Ελίνα, σου εύχομαι καλή αρχή, καλή δύναμη στις πολλές μάχες που έχεις να δώσεις, μέχρι να έρθει ο θεσμός της ασφάλισης και στην Ελλάδα στην θέση που του αξίζει. Σας ευχαριστώ όλους.

Δείτε εδώ το βίντεο της καθιερωμένης ετήσιας ανοιχτής εκδήλωσης της ΕΑΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *