Skip to content

Σκωτία: Ασφαλίστε τα αντικείμενα που θα πάρετε στις διακοπές

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από τη Γηραιά Αλβιόνα, οι περισσότεροι Σκωτζέζοι θα μείνουν εντός των συνόρων φέτος το καλοκαίρι, μερικοί μάλιστα εξ αυτών φαίνεται ότι θα καταφύγουν στη λύση του κάμπινγκ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα της GoCompare Home Insurance, μία στις 10 οικογένειες θα κάνει κάμπινγκ στις διακοπές της στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, με το 5% εξ αυτών μάλιστα να σχεδιάζουν κάτι πιο οργανωμένο και γκλάμουρ και το 6% να ελπίζει να μείνει στην εξοχή στο πλαίσιο κάποιου πολιτιστικού ή μουσικού φεστιβάλ.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Daily Record, η ασφάλιση αντικειμένων σπιτιού μπορεί να καλύψει την απώλεια και τη ζημιά σε πράγματα στο σπίτι, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι τα προσωπικά τους αντικείμενα – συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των κοσμημάτων, των πορτοφολιών, των ενδυμάτων, των gadgets, των τσαντών και των ποδηλάτων, καλύπτονται επίσης ασφαλιστικά ενώ είναι οι ίδιοι έξω από το σπίτι τους. 

Λάθος! 

Η αλήθεια είναι ότι μερικά ασφαλιστήρια συμβόλαια στο Ηνωμένο Βασίλειο (16%) παρέχουν αυτόματα κάλυψη και μακριά από το σπίτι, αλλά τα περισσότερα (82%) παρέχουν κάλυψη «προσωπικών αγαθών» μόνο ως προαιρετική, επιπλέον κάλυψη.

Για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν ευτυχείς οι κατασκηνωτές φέτος, η GoCompare Home Insurance παροτρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν να ασφαλίσουν τα αντικείμενα που σκοπεύουν να πάρουν μαζί τους.

Η έρευνα τους έθεσε ερωτήματα σχετικά με πολύτιμα αντικείμενα που συνήθως παίρνουν μαζί τους όταν πηγαίνουν για κάμπινγκ. Τα ευρήματα επ’ αυτού ήταν τα εξής:

  • Το 49% παίρνει smartphone
  • Το 41% τραπεζικές κάρτες
  • Το 32% λαμβάνει φορητό φορτιστή κινητού
  • Το 30% παίρνει κάμερα
  • Το 20% παίρνει το iPad ή παρόμοιο υπολογιστή tablet
  • Το 15% φοράει έξυπνο ρολόι ή ακριβό ρολόι
  • Το 15% παίρνει μαζί του ένα ηχείο Bluetooth
  • Το 15% παίρνει ένα βιβλίο ή άλλη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης
  • Το 11% παίρνει φορητό υπολογιστή
  • Το 4% φορά ακριβά κοσμήματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνήθως, αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 λιρών πρέπει να προσδιοριστούν επ’ ακριβώς, διαφορετικά δεν θα καλύπτονται. Συγκεκριμένα όρια κάλυψης, περιορισμοί και εξαιρέσεις ισχύουν συνήθως για τιμαλφή (π.χ. κοσμήματα και ρολόγια), μετρητά και κάρτες, κινητά τηλέφωνα, αθλητικό και εξοπλισμό κατασκήνωσης και θεάματα.

Ενώ τα ποδήλατα καλύπτονται γενικά μακριά από το σπίτι, εάν έχετε επιλέξει την κάλυψη προσωπικών αντικειμένων.

Ο Ryan Fulthorpe, εκπρόσωπος της GoCompare Home Insurance σχολίασε: «Με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και τους περιορισμούς γύρω από τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι Βρετανοί ετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι παραμονής εντός των τειχών. Και αφού εργάστηκαν από το σπίτι για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα, πολλοί ανυπομονούν τώρα να επανέλθουν σε επαφή με τη φύση περνώντας μερικές νύχτες κάτω από την τέντα τους».

«Στο σπίτι, έχουμε συνηθίσει να έχουμε από μια σειρά μικροεφαρμογών και, πιθανότατα δεν δίνουμε μεγάλη προσοχή στο κόστος της αντικατάστασής τους εάν κλαπούν ή χαθούν. Προφανώς, όμως, αυτά τα αντικείμενα είναι πολύ επιθυμητά για τους κλέφτες και θα είναι πολύ πιο ευάλωτα σε μια σκηνή από ό, τι στο σπίτι σας», τόνισε.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *