Skip to content

Έρευνα – Σοκ για την ασφαλιστική αγορά. Καμπάνια σε Facebook-YouTube ετοιμάζει η Ένωση

Έρευνα-σοκ για την ασφαλιστική αγορά θα αποκαλύψει σύντομα η Ένωση

Καμπάνια ενημέρωσης και επιμόρφωσης θα τρέχει επί μήνες σε YouTube, Facebook & LinkedIn

Γράφει: Χριστίνα Μωράκη

Σοκαριστικά είναι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Δημήτρη Μαζαράκη, τα ευρήματα της Έρευνας που διεξήγαγε το καλοκαίρι η Ένωση στο καταναλωτικό κοινό και που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα κατά πάσα πιθανότητα το Νοέμβριο, την Ημέρα Εορτασμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Οι Έλληνες πολίτες είναι θυμωμένοι, μπερδεμένοι, προβληματισμένοι και δυσκολεύονται πολύ πλέον να εμπιστευτούν θεσμούς και οργανισμούς, και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

“Αισθάνομαι ότι σε αυτή τη φάση είναι να έχει μείνει στην ανηφόρα ένα μικρό τζιπάκι και το σπρώχνεις, το σπρώχνεις για να πάρει μπρος. Όταν αρχίσει να ρολάρει, τότε θα τρέχουν παράλληλα πολλά πράγματα, πολλά από τα οποία θα αποκαλυφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα”, είπε ο Δημήτρης Μαζαράκης

«Είναι καθήκον μας να ανατρέψουμε αυτή την αντίληψη», είπε ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια του 21ου Συνεδρίου της Ύδρας και για το σκοπό αυτό η  Ένωση, σκοπεύει να υλοποιήσει σειρά δράσεων για να αποκαταστήσει την εικόνα της αγοράς και να καλύψει τα κενά του μέσου Έλληνα ως προς το τι σημαίνει πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, τι σημαίνει συνταξιοδοτικό έλλειμμα, πώς λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση και οι επενδύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, την Ημέρα Εορτασμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης αναμένεται να ξεκινήσει ψηφιακή καμπάνια σε You Tube, Facebook & LinkedIn (σε ψηφιακά μέσα βασίζεται πλέον κάθε κοινωνική επικοινωνία) η οποία “θα τρέξει” για το μεγαλύτερο μέρος του 2018 . Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος θα παρουσιάσει τα ευρήματα της έρευνας καθώς και το πλάνο δράσεων ενώ νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν τρία διαφορετικά workshops από διάφορους φορείς της αγοράς.

Πολύ νωρίτερα και μέσα στον Οκτώβριο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, σε συνέχεια της καλοκαιρινής, όπου και ενδεχομένως θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες και για την καμπάνια αλλά και για τις υπόλοιπες φετινές δράσεις της Ένωσης:

Ηδη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί δύο σημαντικές πρωτοβουλίες: το Μητρώο Διαμεσολαβούντων που αναμένεται έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς και η κατάρτιση του δείκτη μέτρησης των τιμών του ασφαλίστρου.

Με τους νέους δείκτες, τους οποίους θα θέσει σε λειτουργία ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΙΟΒΕ επίσης μέχρι τέλος του χρόνου, οι καταναλωτές θα μπορούν να καταλάβουν ως ένα βαθμό, που οφείλονται οι συνεχείς αυξήσεις ασφαλίστρων που βλέπει να καταγράφονται στα συμβόλαιά του.

Στα σκαριά είναι και η ένταξη των ΕΠΥ στη διαδικασία του Φιλικού Διακανονισμού (το project έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ζορμπάς) αλλά και η ένταξη στους όρους των συμβολαίων του «θεσμού της διαμεσολάβησης» (καμία σχέση με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση) για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών μεταξύ ασφαλιστικής και ασφαλιζόμενου. Είπε ο Πρόεδρος μιλώντας στο Underwriter:

«Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που ήρθε στην Ελλάδα με νόμο πριν μερικά χρόνια και τον υλοποιεί ο ΟΠΕΜΕΔ: Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών. Τον χρησιμοποιούν διάφορες εταιρείες για να επιλύουν τυχόν διαφορές με πελάτες εκτός δικαστηρίων, τα οποία απαιτούν πολύ χρόνο και πολύ χρήμα. Αντί να γίνεται αγωγή γίνονται συναντήσεις μέσω του θεσμού, παρουσία αντιδίκων και των δικηγόρων τους και γίνεται προσπάθεια έναντι χαμηλού αντίτιμου (κάθε συνάντηση κοστίζει περί τα 50 ευρώ με όριο τις 24 συναντήσεις), να βρεθεί μια λύση.  

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι μέλος του ΟΠΕΜΕΔ και αυτό που θέλει ο Δημήτρης Μαζαράκης να κάνει είναι άμεσα να τον ενεργοποιήσει – για το σκοπό αυτό έχει σταλεί σύσταση στις εταιρείες να συμπεριλάβουν την χρήση του στους όρους των συμβολαίων.

«Ένα βήμα τη φορά», σχολίασε, μιλώντας στο Underwriter στο περιθώριο του Συνεδρίου. Αυτή τη στιγμή, σε στενή συνεργασία με την Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Μαργαρίτα Αντωνάκη φροντίζει να γίνεται καθημερινό pressing στο Επιμελητήριο, στην Τράπεζα, στο ΥΠΟΙΚ και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο με τα άνω θέματα, φορέα.

«Στην Ελλάδα κολλάμε στην υλοποίηση» είπε, σχεδιασμός υπάρχει, μετά είναι που δεν προχωράνε τα πράγματα: “Αισθάνομαι ότι σε αυτή τη φάση είναι να έχει μείνει στην ανηφόρα ένα μικρό τζιπάκι και το σπρώχνεις, το σπρώχνεις για να πάρει μπρος. Όταν αρχίσει να ρολάρει, τότε θα τρέχουν παράλληλα πολλά πράγματα, πολλά από τα οποία θα αποκαλυφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.”

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την Άνοιξη θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα Συνέδριο Αναλογιστών αυτή τη φορά με επίκεντρο την Υγεία, για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη η συνεργασία με τον Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών, Πάνο Δημητρίου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *