Skip to content

Αλλαγή σκυτάλης στη ΔΕΙΑ

Σε μια φιλική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτισαν χτες βράδυ την αποχωρήσασα επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης Ιωάννα Σεληνιωτάκη και συνεχάρησαν τον νέο Γενικό Διευθυντή, Σταύρο Κωνσταντά.

Η Ιωάννα Σεληνιωτάκη σε παλαιότερη εκδήλωση της ΕΑΕΕ στο Costa Navarino

Μια ανεπίσημη παράδοση σκυτάλης έγινε χθες το βράδυ στην αποχαιρετιστήρια γιορτή που διοργάνωσε η ΕΑΕΕ για την συνταξιοδοτηθείσα πλέον Ιωάννα Σεληνιωτάκη. Η επί 8ετίας Προεδρος της ΔΕΙΑ έκλεισε ένα σημαντικό κεφάλαιο ζωής με ένα σύντομο και ευχαριστήριο απολογισμό, ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και συνεργάτες, μεταξύ αυτών και αυτός που θα αναλάβει τη θέση που κατείχε, δηλαδή ο πρώην Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς.

Είναι πολύ θετικό το νέο της ανάληψης της νευραλγικής αυτής θέσης από ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος της αγοράς, που κράτησε σταθερό το τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά τη διάρκεια πολύ ανάστατων καιρών και σίγουρα γνωρίζει σε βάθος τον πολύπλοκο και πολυδιάστατο κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Εύσημα όμως πρέπει να δοθούν και στην Ιωάννα Σεληνιωτάκη γιατί στη διάρκεια της θητείας της η αγορά πέρασε από σαράντα κύματα, ένα από τα οποία ήταν η μεγαλύτερη δημοσιονομική, οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που έχει βιώσει η χώρα στη νεότερη ιστορία της. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πού ήταν πριν από 8 χρονια και που είναι τώρα από πλευράς διαφάνειας, αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και διακυβέρνησης η ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας. Οι ρηξικέλευθες αλλαγές και ο συνεχής βομβαρδισμός κανόνων τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ταλαιπώρησαν τον κλάδο, τον βοήθησαν όμως να αφήσει πίσω του πολλές από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Οι δύσκολες μάχης κερδήθηκαν από τη “συμμαχία” θα μπορούσε να πει κανείς, που οικοδομήθηκε σταδιακά μεταξύ της ΔΕΙΑ, της ΕΑΕΕ αλλά και των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, ουσιαστικά σχέση εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας που οφέλησε την αγορά στο σύνολο της. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη προσπάθεια να θεσπιστεί κρατική εποπτεία στις ασφαλιστικές εταιρείες έγινε πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, το 1909! Μέχρι το 1976, αρμόδιο για την εποπτεία αυτή ήταν το Υπουργείο Εμπορίου. Κατόπιν η εποπτεία πέρασε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο από το 2010 λειτουργεί, υπό την Τράπεζα της Ελλάδος και η αυτοτελής εποπτική αρχή που γνωρίζουμε σήμερα με το ακρωνύμιο ΔΕΙΑ.

Διαβάστε: Ιωάννα Σεληνιωτάκη: η Εποπτεία αναλύει την εποπτεία!

Την αποχαιρετιστήρια βραδιά της κ. Σεληνιωτάκη τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και τα μέλη ΕΑΕΕ, κορυφαία και μη στελέχη όλων των εταιρειών, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνάδελφοι από την Τράπεζα.

Ο Σταύρος Κωνσταντάς αναμένεται να αναλάβει στην αρχή του νέου έτους. Υπενθυμίζουμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του πριν από τρεις δεκαετίες, ως υπεύθυνος αναλογιστής (είναι μαθηματικός) στην ING και στη συνέχεια επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO). Το 2011 ανέλαβε την ίδια θέση στην Εθνική Ασφαλιστική και το 2016 ορίστηκε αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.

Αρκετές οι αλλαγές σε κορυφαία επίπεδα τελευταία στην αγορά – έχουμε νέες ηγεσίες στη κορυφή της Allianz, στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά και στις ΝΝ & ΝΝ ΙΙ, όπου το πρόσωπο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *