Skip to content

Αλ. Σαρρηγεωργίου στην Insurance Europe: Πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε για να βοηθήσουμε την κοινωνία

Στην ανάγκη η ασφαλιστική βιομηχανία να επαναπροσδιοριστεί ούτως ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει περισσότερα στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της εποχής στάθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο συνέδριο Resilience Week του Insurance Europe ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

«Στη διάρκεια της πανδημίας, η ασφαλιστική βιομηχανία ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και της οικονομίας καλείται να αποδείξει ξανά τον ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας. Που σημαίνει ότι η βιομηχανία πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να βρει τρόπους να ενίσχυσει τη συνεισφορά της στη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα», τόνισε.

Περιγράφοντας την ευρύτητα των θεμάτων αυτών εξήγησε ότι «δεν είναι μόνο η πανδημία, είναι η κλιματική αλλαγή, είναι οι φυσικές καταστροφές, είναι το δημογραφικό και οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα συστήματα συνταξιοδότησης και βεβαίως η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας – κλειδί που αλλάζει τον κόσμο γύρω μας».

Ο κ. Σαρρηγεωργίου επισήμανε παράλληλα ότι η πανδημία άλλαξε τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους, αποκαλύπτοντας «τις αδυναμίες των κοινωνικών και οικονομικών μας συστημάτων» ενώ όπως είπε «προκάλεσε μια σημαντική συζήτηση σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε πράγματα στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία, στην ασφάλιση, έτσι ώστε να γίνουμε πιο ανθεκτικοί».

«Ένα από τα μαθήματα – κλειδιά της πανδημίας είναι ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο. Και ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να προσαρμοστούμε άμεσα σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται», συμπλήρωσε αναφορικά με τη σημασία της προσαρμοστικότητας.

Έκανε ταυτόχρονα λόγο για «ανάγκη να χτίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον» την οποία χαρακτήρισε «σημαντική, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας, για τις επερχόμενες γενιές, και πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους μας», τονίζοντας με έμφαση ότι «η ανθεκτικότητα είναι φυσικά ένας από τα βασικά θέματα στη δική μας βιομηχανία, την ασφαλιστική και επομένως είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου του Insurance Europe».

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η ΕΑΕΕ «είναι περήφανη που στηρίζει και συνδιοργανώνει αυτό το υψηλής ποιότητας διαδικτυακό event», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή του έστω διαδικτυακά αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο χαρούμενος έαν το συνέδριο διεξαγόταν δια ζώσης.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος που αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλά παρόλα αυτά είναι καλό που είμαστε μαζί και πριν ξεκινήσουμε να πω σε όλους σας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή και μπορείτε να έρθετε για διακοπές φέτος το καλοκαίρι», ήταν τα λόγια του.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *