Skip to content

Ανακοίνωση μελών ΔΣ του ΣΠΑΤΕ και Απάντηση της Προέδρου του

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ <ΣΠΑΤΕ>, μετά την δημοσίευση του δελτίου τύπου που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΔ [ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ] σχετικά με την αποχώρηση του ΣΠΑΤΕ από αυτήν, σύμφωνα με την από 3/5/2023 απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Δ.Σ. ΣΠΑΤΕ δηλώνουν ότι:

1. Το δελτίο τύπου βάλλει προσωπικά την Πρόεδρο μας Μαρία Δημητριάδη, ενώ η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη του. Η προσωπική επίθεση αυτή εξυπηρετεί προφανώς συμφέροντα και σίγουρα δεν επιβεβαιώνει τον ενωτικό χαρακτήρα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Η προσπάθεια της Προέδρου μας μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν να καθίσουν όλοι οι Πρόεδροι των Σωματείων σε ένα τραπέζι και να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές για το κοινό καλό. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν με ευθύνη όλων. Η Ομοσπονδία θα έπρεπε να προβληματιστεί από την αποχώρηση ενός ιστορικού μέλους και να προχωρήσει στην αυτοκριτική της.

2. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να διεκδικεί το αποκλειστικό δικαίωμα εκπροσώπησης όλων των διαμεσολαβητών, καθώς η ποσόστωση της εκπροσώπησης στο ΔΣ της δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αναλογία των συναδέλφων διαμεσολαβητών Αθήνας και λοιπής Ελλάδας. Η απόφαση δε της ομοσπονδίας να μην συμμετέχει στην Ε.Α.Δ.Ε. καταδεικνύει το έλλειμα δυναμικής και δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και τον τρόπο λήψης αποφάσεων εντός της Ομοσπονδίας.

3. Καλούμε την ενωτική Ομοσπονδία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τις δράσεις και τις ενέργειες της να αποδείξει ότι εργάζεται για το καλό της διαμεσολάβησης αντί να ρίχνει λάσπη σε πρόσωπα συναδέλφων που με τη δράση τους έχουν μόνο ωφελήσει την εκπροσώπηση.

Η ιστορία και οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν τελικά όλους.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΠΑΤΕ

Απάντηση της Προέδρου του ΔΣ του ΣΠΑΤΕ, κ. Μαρίας Δημητριάδη, προς την ΠΟΑΔ

Η απάντηση μου στο παρασκήνιο της αποχώρησης του ΣΠΑΤΕ από την ΠΟΑΔ και όχι μόνον……

<<Μαρία καλησπέρα μετά την απόφαση σου να αποχωρήσεις από την ομοσπονδία την οποία υπηρέτησες επί σειρά ετών με αγάπη και σεβασμό θα σε παρακαλέσω αφού ολοκληρώσεις τις τυπικές διαδικασίες δλδ την απόφαση του ΔΣ κλπ. να μας αποστείλεις την ανακοίνωση σου .

Σημείωσε ότι η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ένας άνθρωπος που τιμώ και σέβομαι για την προσφορά σου στα θεσμικά όργανα και ενστερνίζομαι την αγωνία σου ως Σωματείο Ν. Αττικής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εάν προτιμήσεις να ανακοινώσεις μέσω κλαδικού τύπου την αποχώρηση σου από την ΠΟΑΔ πράγμα που απεύχομαι, να γίνει στα πλαίσια του σεβασμού του Οργάνου που έθεσες κόπο και ιδρώτα για την διεύρυνση της .

Σε ευχαριστώ πολύ

*Η ομοσπονδία δεν θα βγεί με ανακοινωθέν για αυτό το θέμα μέσα στα πλαίσια της μέχρι σήμερα προσφοράς σου στην διαμεσολάβηση και των πολυετών αγώνων σου. Οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει στην συνδρομή μας ως Ομοσπονδία στην νέα ΕΑΔΕ θα στηρίζεται στην ενότητα και την νομιμότητα των εμπλεκομένων φορέων. Σε ευχαριστώ πολύ >>

Το παραπάνω email έλαβα μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα, μεταξύ όλων των Φορέων εκπροσώπησης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί μια πραγματική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, λόγω της επανασύστασης της ΕΑΔΕ υπό νέο Καταστατικό και με την δυνατότητα συμμετοχής και άλλων Σωματείων, πάντα με την αίρεση της μη ενεργής συμμετοχής τους σε Δευτεροβάθμιο Όργανο καθώς και άλλων αυστηρών καταστατικών προαπαιτούμενων. Δεν επρόκειτο να το κοινοποιήσω, αλλά μετά από την απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκα νομίζω ότι είναι επιβεβλημένο να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το παρασκήνιο και τις πρακτικές της ενωτικής ομοσπονδίας…

Εδώ αξίζει να καταγραφεί ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Νοτιοδυτικής Ελλάδας και του ΣΠΑΤΕ Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής , στην οποία συμμετείχαμε και οι δύο Πρόεδροι ως παρατηρητές.

Επειδή το Δελτίο Τύπου βάλει κατά του προσώπου μου, νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα να ακουστούνε αλήθειες και να γίνει κατανοητό στους Συναδέλφους μου, που ποσώς βεβαίως τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια αυτά που δυστυχώς όχι μόνο μας κάνουν αναποτελεσματικούς αλλά πολλές φορές και επικίνδυνους. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, για τον μόνο λόγο, που δεν κατήγγειλα, θα προχωρήσω σύντομα, καταστάσεις και κατεστημένες νοοτροπίες πολύ πιο νωρίς αλλά προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τις νικήσω.

Υπηρετώ την Διαμεσολάβηση από το 2004, έτος κατά το οποίο εκλέχθηκα για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα. Οι Συνάδελφοι μου με τιμούν με την ψήφο τους για διάστημα μεγαλύτερο των 18 ετών και αν οφείλω να απολογηθώ σε κάποιον αυτό το οφείλω ΜΟΝΟ σε αυτούς και σε κανέναν από όσους συμμετέχουν στα κοινά έχοντας παρωχημένες νοοτροπίες και βεβαίως από προσωπικό συμφέρον και μόνον.

Σε όλη αυτήν την πορεία των 19 ετών δεν συγκρούστηκα ποτέ με Συναδέλφους μου σε προσωπικό επίπεδο, απεναντίας δέχθηκα χυδαίας και σεξιστική επίθεση στο πρόσωπο κατά την διάρκεια Δ.Σ. της ΠΟΑΔ χωρίς κανένας από τους παρόντες 7 άνδρες Συναδέλφους μου να έχει την ανδρεία να με προστατεύσει.

Το περιστατικό αυτό το οποίο είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ οδήγησε στην αποχώρηση του ΣΠΑΤΕ από την Ομοσπονδία και βεβαίως την υπόθεση στα Δικαστήρια, όπου με την προσωπική και παρακλητική μεσολάβηση του κ. Τσολάκη, απέσυρα την μήνυση μια ημέρα πριν την εκδίκαση της.

Είναι λοιπόν ο κ. Τσολάκης ο κατήγορος μου, είναι ο ίδιος που έθεσε βέτο για την μη συμμετοχή της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ΕΕΑΕ στην ΕΑΔΕ γιατί δεν δέχεται να εκφράζει κανένα άλλο Σωματείο άποψη, είναι ο ίδιος που στις τελευταίες εκλογές της Ομοσπονδίας, με τις Πρακτικές του, προσπάθησε να εκτοπίσει τον ΣΠΑΤΕ και είναι ο ίδιος που με αριστοτεχνικό τρόπο οργάνωσε την αποπομπή δια προτάσεως μομφής του προηγούμενου Προέδρου της ΠΟΑΔ, αλλά ενέκρινε την επιστροφή του ως Αντιπροέδρου Α΄ και βεβαίως στην συνέχεια, επέλεξε να διώξει και τον ΣΠΑΤΕ από την ΠΟΑΔ.

Εγώ λοιπόν κύριε Τσολάκη δεν προσπάθησα ποτέ να ωφεληθώ από την συμμετοχή μου στα κοινά, διαφώνησα και υποστήριξα πάντα με επιχειρήματα την γνώμη μου και την άποψη μου, συγκρούστηκα και όποτε έκανα λάθος ζήτησα ταπεινά συγνώμη.

Έμαθα να έχω θάρρος να έχω υπομονή και επιμονή, να μην πετάω πυροτεχνήματα και το σημαντικότερο τιμώ πάντα τα γραφόμενα μου, τα λεγόμενα μου και πρωτίστως την υπογραφή μου και βεβαίως το ίδιο προτείνω και σε εσάς και σε όσους συμφώνησαν σε αυτό το ρυπαρό Δελτίο Τύπου.

Αγαπητέ κύριε Τσολάκη, αν θέλετε να επιτεθείτε σε κάποιον, γιατί προφανώς είστε σε διαταγμένη υπηρεσία και γνωρίζουμε και με ποιους να είστε σίγουρος, φροντίστε να μην το πράττεται τόσο απροκάλυπτα.

Είναι προτιμότερο και πιο έντιμο να επιτεθείτε σε αυτούς, τους οποίους με τις πράξεις σας και τα λεγόμενα σας , τους επιτρέψατε να σας οδηγήσουν εκτός ΕΑΔΕ και τώρα βεβαίως το έχετε μετανιώσει.

Μαρία Δημητριάδη Αθήνα 3.7.2023

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *