Skip to content

“Αντίο” στην Προεδρία αλλά όχι στον ΣΕΜΑ είπε ο Γιώργος Καραβίας

Με μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, παρουσίασε τον απολογισμό του, προσωπικό και επαγγελματικό, ολοκληρώνοντας την προηγούμενη εβδομάδα την οκταετή προεδρία του στον ΣΕΜΑ, ο Γιώργος Καραβίας.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 29 ολόκληρα χρόνια, ανέλαβε την Προεδρία το 2008, σε ηλικία 55 ετών και ήδη καταξιωμένος επαγγελματικά, με διάθεση για προσφορά στα κοινά του συνδέσμου και όχι την εκμετάλλευση, όπως λέει, των ωφελημάτων που προσφέρει η συγκεκριμένη θέση.

Σήμερα, στο τέλος αυτού του ταξιδιού, αισθάνεται “συνειδησιακά ήρεμος” γιατί πήρε ένα Σύνδεσμο σε αδιέξοδο από τις αντικρουόμενες αντιλήψεις και νοοτροπίες, και τον παραδίδει ενωμένο, οικονομικά ισχυρό, ανεξάρτητο, ακομμάτιστο και με αναβαθμισμένο κύρος, προς τους υπόλοιπους φορείς της αγοράς – την ΤτΕ, το ΥΠΟΙΚ, την ΕΑΕΕ αλλά και τους ανάλογους φορείς του εξωτερικού.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΕΜΑ, με μέλη ισχυρές και εύρωστες οικονομικά εταιρείες, με ισχυρό λόγο και άποψη, είναι ένα “δύσκολο” Σωματείο, το οποίο όμως ο Πρόεδρός του κατάφερε να “μονοιάσει”, κατά γενική ομολογία με την ευγένεια, την ταπεινότητα και τις ικανότητες του χαρακτήρα του.

«Προσπάθησα να είμαι δίκαιος παρά ευχάριστος» λέει  ο ίδιος, ομολογώντας ότι πολλές φορές βρέθηκε μπροστά σε  συμπεριφορές αλλόκοτες, κάποτε και κακεντρεχείς. Τα πρώτα χρόνια οι επιθέσεις ήταν συχνές, από μέλη που πίστεψαν ότι θα χρησιμοποιούσε τη θέση του Προέδρου για να προωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Η καχυποψία, ακόμη και η συκοφαντία, ήταν συχνά αυτά που έπρεπε να ξεπεράσει και να αντικρούσει, στην προσπάθειά του να «ενώσει τα πνεύματα» και να πείσει, όχι μόνο για τα κίνητρά του αλλά και για το ότι ο Σύνδεσμος ήταν υπόθεση όλων των μεσιτών, και όχι μόνο του Προέδρου.

Με το νέο της αποχώρησής του πάντως, με αφορμή τις εκλογές που έγιναν στον Σύνδεσμο την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου, οι υπόλοιποι φορείς της ΕΑΔΕ, με τους οποίους έχουν επιδείξει όλοι μαζί αξιόλογο έργο τα τελευταία χρόνια,  έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν δημόσια για την απρόσκοπτη, δημιουργική, εν τέλει ανεκτίμητη συνεργασία μαζί του, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Ευχή του Γιώργου Καραβία είναι ο νέος Πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΜΑ “να καταφέρουν να υπερβαίνουν πάντα τις ασθένειες του εγώ και τις σειρήνες της εξουσίας, ώστε η ενότητα του συνδέσμου να παραμένει σταθερή, άκαμπτη και ανεπηρέαστη από ιδιοτέλειες ή κομματικοποιήσεις”.

Η συνεχώς μεταβαλλόμενη επικαιρότητα δημιουργεί ολοένα νέες ανάγκες – μείζον θέμα επί του παρόντος είναι η IDD, η νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την Διαμεσολάβηση, το περιεχόμενο της οποίας, σχεδόν ολόκληρο, αφορά απόλυτα και την Μεσιτεία Ασφαλίσεων. Ο ΣΕΜΑ, όπως και τα άλλα Σωματεία, οφείλει να συνεχίσει να είναι συνδιαμορφωτής των εξελίξεων.

Απο την πλευρά του, ο Γιώργος Καραβίας θα παραμείνει οπωσδήποτε στις επάλξεις: “Κάθε άλλο παρά φεύγω” σημειώνει χαρακτηριστικά.  Θα συνεχίσει, απόλυτα μάχιμος στο στίβο των αγώνων του ΣΕΜΑ, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στα ανοιχτά ΔΣ όσο και στις επιτροπές, όπως έκανε για 20 χρόνια πριν γίνει πρόεδρος.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «οκτώ χρόνια στην Προεδρία είναι πάρα πολλά. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την αυτογνωσία και να φεύγουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να μεθούν από την γλύκα της εξουσίας».

ΧΜ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *