Skip to content

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ευρώπη Ασφαλιστική

Οκτώ αντιδήμαρχοι και τρεις εντεταλμένοι σύμβουλοι θα στηρίζουν τον νεοεκλεγή  Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο φιλόδοξο έργο του. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα γνώριμο στην ασφαλιστική αγορά πρόσωπο, ο Νίκος Μακρόπουλος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστική μετά την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αναλαμβάνει «Αντιδήμαρχος  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων».

Όνειρο και πλάνο του Κώστα Μπακογιάννη, είναι, μεταξύ άλλων, να βάλει την πρωτεύουσα στο διεθνή χάρτη επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Για να το πετύχει, στόχο έχει πρώτα απ’ όλα να πατάξει χρόνιες παθογένειες. Πιο συγκεκριμένα, να εκσυγχρονίσει τις διαβόητες δημόσιες υπηρεσίες, να περιορίσει ριζικά την παραβατικότητα, να ενισχύσει τις δομές καθαριότητας, να βελτιώσει την κυκλοφορία, να διευρύνει τις δομές στήριξης των ευπαθών ομάδων, να διευκολύνει την εμπορική δραστηριότητα και να στηρίξει την καινοτόμα και υγιή επιχειρηματικότητα, μεταξύ άλλων με προγράμματα χρηματοδότησης, με εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιών, αλλά και με αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Ο νέος Δήμαρχος θέλει να επανεκκινήσει το τοπικό οικονομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα και για το σκοπό αυτό θα ζητήσει και τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Αν όλα τα άνω πραγματοποιηθούν, θα έχει θέσει γερή βάση για να προχωρήσει σε γόνιμη εξωστρέφεια, σε παρουσία και συμμετοχή της Αθήνας σε διεθνείς πρωτοβουλίες και οργανώσεις και εν τέλει στην εν γένει βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της.

Στόχος του νέου Δημάρχου είναι να την εντάξει στο κλαμπ «των πιο αναγνωρίσιμων, δημοφιλών και ανταγωνιστικών μητροπόλεων στον κόσμο», με δυναμική και ευκαιρίες ανάπτυξης. Ακόμη, γιατί όχι, σε κόμβο επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας στη ΝΑ Μεσόγειο. Για όλα τα άνω θα αξιοποιηθεί η διεθνής εμπειρία και οι πρακτικές πόλεων όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και η Κοπεγχάγη. Ακόμη θα επιδιωχθούν συνεργασίες και συμπράξεις με ακαδημαϊκά και άλλα ιδρύματα.

Στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο ο Νικόλαος Μακρόπουλος θα σημαντικό ρόλο ως Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης.

Οι παθογένειες και οι παρεμβάσεις

Οι ξένες διεθνείς επιχειρήσεις αποφεύγουν να εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα λόγω των χαμηλής ποιότητας υποδομών (για παράδειγμα στις μεταφορές, την τεχνολογία και την τηλεπικοινωνία)  αλλά και της μειωμένης διασύνδεσης με τους λοιπούς ευρωπαϊκούς κόμβους μεταφορών. Η υποβάθμιση του αστικού τοπίου, οι χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες, η αύξηση της παρανομίας, είναι κοινά μυστικά και χρόνια προβλήματα που στερούν την Αθήνα από την εικόνα που της αξίζει.

Ο Δήμαρχος έχει θέσει ένα εκτενές πλάνο ανάπλασης και ανακατασκευής του δημοσίου χώρου (πεζοδρόμια, φωτισμός, ανακαίνιση και αναβάθμιση ιστορικών κτιρίων, εγκατάσταση ασύρματων δικτύων, ανάδειξη του ιστορικού κέντρου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, αλλά και πολιτικές για την ενίσχυση των τοπικών εμπορικών δραστηριοτήτων (για παράδειγμα την δημιουργία δημοτικών αγορών στις γειτονιές της Αθήνας).

Ειδικά προγράμματα χρηματοδότησης θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση των καταστημάτων στο ιστορικό τρίγωνο, αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε περιοχές που πλήττονται από την παραβατικότητα.

Ο Δήμος προτίθεται ακόμη να εκσυγχρονίσει και να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες του.

Εκτός του κ. Μακρόπουλου, οι υπόλοιποι Αντιδήμαρχοι είναι:

Ελευθέριος Σκιαδάς: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου

Νικόλαος Αβραμίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης: Αντιδήμαρχος  Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως

Βασίλειος Κορομάντζο: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού

Γεώργιος Αποστολόπουλος: Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών

Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ – Αλβέρτη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Σεραφίνα Αβραμίδου: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος  για τα αδέσποτα ζώα

Εμμανουήλ Καλαμπόκας: Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υγείας

Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Για το Παιδί

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *