Skip to content

Απολογισμός έργου 2015 για τον Σύλλογο Ζημιωθέντων Ασπίς

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση μαζί με αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε όλα τα μέλη.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 2015

Το 2015 χαρακτηρίστηκε από το εξαιρετικά ταραχώδες πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον κάτι που φυσιολογικά επηρέασε τις εξελίξεις και στο ζήτημα των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς.

Τα κυριότερα γεγονότα σε συνδυασμό με τις δράσεις του Συλλόγου είναι τα εξής:

Τον Ιανουάριο τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου πραγματοποίησαν επαφές με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας υποσχέσεις για την μετεκλογική συμπεριφορά τους απέναντι στους ζημιωθέντες. Οι ανακοινώσεις των κομμάτων δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του Συλλόγου.

Αμέσως μετά τις εκλογές στάλθηκε επιστολή στον Υπουργό οικονομικών κύριο Βαρουφάκη με προτροπή να ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα το οποίο είχε ήδη κλείσει 5,5 χρόνια σε εκκρεμότητα.

Πραγματοποιείται διαδικτυακή καμπάνια για μαζική αποστολή ερωτήσεων σε όλους τους βουλευτές της νέας Βουλής μέσω της πλατφόρμας Vouliwatch.

Τον Μάρτιο στέλνεται επιστολή και πραγματοποιείται επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Σαρρηγεωργίου ο οποίος υπόσχεται ότι εφόσον ζητηθεί βοήθεια από το κράτος για το ζήτημα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βοηθήσουν όσο μπορούν για την διευθέτησή του.

Επιστολή στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος ήδη είχε υποστηρίξει τις θέσεις του Συλλόγου αγορεύοντας υπέρ των Ζημιωθέντων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας κύριο Σταθάκη ο οποίος γνωρίζει καλά το ζήτημα και υπόσχεται ότι θα βοηθήσει στην επίλυσή του.

Γίνονται συνεχόμενες επαφές με όλους τους νέους ιθύνοντες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στο ζήτημα Συνάντηση με το επιτελείο της αντιπροεδρίας, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής πολιτικής κύριο Φράγκο, την αντικαταστάτριά του κ. Έλενα Παπαδοπούλου και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

Επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με θέμα τα συμβόλαια τοκοπληρωμής του Ομίλου Ασπίς.

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή σχετικά με τον ανεφάρμοστο νόμο για τους ανασφάλιστους της Ασπίς Πρόνοια.

Παρέμβαση Συλλόγου για την έκτη επέτειο της Ασπίς.

Παρέμβαση του οργανωτικού γραμματέα του Συλλόγου Κωνσταντίνου Βαλαβάνη για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια στο Εγνατία TV.

Προεκλογικές επαφές μελών του ΔΣ του Συλλόγου, με όλα τα κόμματα.

Μεγάλη κινητοποίηση του Συλλόγου για την έγκαιρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων των μελών μετά την ανάρτηση του Χαρτοφυλακίου του Ομίλου Ασπίς.

Παρέμβαση του Συλλόγου μετά την ανάρτηση του Χαρτοφυλακίου ζωής με κεντρικό σύνθημα ”Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε”.

Άμεση οργάνωση της διαδικασίας των ανακοπών με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τα μέλη του Συλλόγου.

Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου κ. Νίκου Κεχαγιάογλου στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο τον Δεκέμβριο καθώς και σε πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τίτλο: ”Τεράστιο έγκλημα εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και της ασφαλιστικής αγοράς”.

Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον τεράστιο όγκο εργασιών που διαχειρίστηκαν τα γραφεία του Συλλόγου κατά την διάρκεια της οργάνωσης των ανακοπών, τον οποίο έφεραν εις πέρας με προσωπική αυταπάρνηση και κατάθεση ψυχής οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές – μέλη. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε και το γραφείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανταπεξέλθει ο Σύλλογος στον τεράστιο όγκο των ανακοπών.

Οι στόχοι του Συλλόγου για το 2016 είναι η έναρξη της διαδικασίας διανομής της περιουσίας των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value με την ταυτόχρονη συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής το οποίο έχει την υποχρέωση αποζημίωσης του 70% της διαφοράς που θα προκύψει.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιηθούν στα μέλη του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *