Skip to content

Αρπακτικά στην ομίχλη

Η ανεύρεση λύσης για την πορεία της International Life δυσκολεύει και το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί (ολοκλήρωση εκκαθάρισης έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2016) και που όλοι θεωρούσαν δεδομένες ξεπεράστηκαν και δεν φαίνεται φως στο τούνελ, παρά την διάθεση και την επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το αντίθετο.

Εν τω μεταξύ οι Συνεργάτες της εταιρείας αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα ερωτήματα των πελατών τους: για το μέλλον των συμβολαίων τους (ιδιαίτερα του κλάδου ζωής) αλλά και για το μέλλον της εταιρείας, ενώ προφανής θα είναι και η αγωνία που θα βιώνουν οι ίδιοι για το δικό τους, εργασιακό μέλλον.

Αυτή την αγωνία φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να εξαλείψουν και παράγοντες άλλων εταιρειών, πολύ μεγαλύτερων από την International Life, οι οποίοι ήδη έχουν πλησιάσει το δίκτυο προσφέροντας μια “ζεστή αγκαλιά” για τους Διαμεσολαβητές και τα χαρτοφυλάκιά τους.

Φαίνεται ότι παρά τις εξαγγελίες για εξορθολογισμό της αγοράς τα τελευταία χρόνια, για εξάλειψη των φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού, για διαφάνεια στην ενημέρωση, για επικράτηση υγιών πρακτικών,  στη πράξη παίζεται το “τ΄είχες Γιάννη τ’ είχα πάντα”. Συγκεκριμένα, αυτό που παίζονταν δέκα περίπου χρόνια πριν, όταν η προσέλκυση του πελατολογίου γινόταν κανονικότατα και  “εκ των έσω”, δηλαδή από την μεταφορά χαρτοφυλακίων από εταιρεία σε εταιρεία αφού προηγουμένως στον Διαμεσολαβητή είχε ταχθεί ο ουρανός με τ’ άστρα.

Ούτε καν στον κλάδο αυτοκινήτου μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι εφαρμόζονται τακτικές που παρακάμπτουν τους κανόνες της διαφάνειας και της σωστής ενημέρωσης του καταναλωτή.  Πολλώ δε μάλλον για συμβόλαια που αφορούν τον κλάδο υγείας.

Το μόνο που μπορεί να ευχηθει κανείς αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί γρήγορα λύση, παρά τους οιωνούς για το αντίθετο, που θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει πρώτα απ’ όλα τους ασφαλισμένους και φυσικά και την εταιρεία.

Μακάρι όλα τα άνω να είναι φήμες και να αποδειχθεί ότι η αγορά έχει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει μια τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση όσο αυτή που ζει η International Life.

Όπως όλοι ξέρουμε, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές.

2 Comments

  1. Avatar

    Λυπάμαι αλλά ο.κ.μΦ.Μπράβος βρίσκει μπροστά του την συμπεριφορά του και την “αρωγή” του στο κλείσιμο της Commercial.Αφού πήρε τότε ασφαλιστές και χαρτοφυλάκεια ,χωρίς αποθέματα ας μην παραπονιέται.

  2. Avatar

    Εγώ ξέρω οτι, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις….
    Εξορθολογισμός της αγοράς, και επικράτηση υγιών πρακτικών πότε ακριβώς εφαρμόστηκαν και απο ποιούς?


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *