Skip to content

Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα – Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού/ Μπορεί μια εξέταση αίματος να ανιχνεύσει τον καρκίνο;/ Η Αρκτική μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους ήδη από το 2030

Αττική: Καθυστερήσεις 5 ωρών για τα ασθενοφόρα – Επιχειρούν τα μισά, λόγω έλλειψης προσωπικού

Τα μισά, από τα προβλεπόμενα, ασθενοφόρα λειτουργούν στην Αττική, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να φτάνουν έως και τις πέντε ώρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο: “Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25 έως 28 ασθενοφόρα τη νύχτα, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων”, αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μπορεί μια εξέταση αίματος να ανιχνεύσει τον καρκίνο;

Μια νέα εξέταση αίματος που στοχεύει στην ανίχνευση περισσότερων από 50 τύπους καρκίνου, δίνει ελπίδες στους ερευνητές ότι σύντομα η έγκαιρη διάγνωση θα είναι μια απλή διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Αρκτική μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους τον Σεπτέμβριο ήδη από το 2030

Ο Αρκτικός Ωκεανός είναι πιθανό να μην έχει πάγους τον Σεπτέμβριο ήδη από τη δεκαετία του 2030, δηλαδή περίπου μια δεκαετία νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications». 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *