Skip to content

ΑΧΑ Ασφαλιστική: Απογειώνει την εμπειρία του πελάτη

Η ΑΧΑ απογειώνει την εμπειρία του πελάτη και τη σχέση της μαζί του: Μεταξύ άλλων, προσφέρει τώρα δύο μοναδικές στο είδος τους υπηρεσίες, την ιατρική γνωμάτευση από το σπίτι και την αναγγελία ζημιάς από τον τόπο του ατυχήματος. Μάθετε περισσότερα στην περιγραφή που ακολουθεί:

Απο αριστερά: ο Διευθυντής Μάρκετινγκ, Προϊόντων και Επικοινωνίας Μπάμπης Αναστασιάδης με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ερρίκος Μοάτσος και ο Διευθυντής Λειτουργιών Λυκούργος Πέτροβας με την Λίλα Κουντουριώτη, στη χθεσινή παρουσίαση της ΑΧΑ στο Hub Events)

Σε μια διαφορετική εκδήλωση από τις συνήθεις Συνεντεύξεις τύπου, η εταιρεία παρουσίασε χθες,  σε φίλους και δημοσιογράφους, ένα νέο δίκτυο υπηρεσιών το οποίο “πατά” σε δύο κομβικά σημεία της ασφαλιστικής εμπειρίας:  στην ιατρική περίθαλψη και στην αποζημίωση ζημιών. Οι υπηρεσίες που ανακοίνωσε η ΑΧΑ είναι πρωτοποριακές, στην αιχμή της τεχνολογίας και ανεβάζουν πολλούς “ορόφους πιο πάνω”, την σχέση ασφαλισμένου και εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε στον πολυχώρο “Hub Events” στα Κάτω Πετράλωνα και με τη βοήθεια δύο αγαπημένων προσώπων της τηλεόρασης, τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και την Λίλα Κουντουριώτη, η εταιρεία παρουσίασε τα εξής:

My AXA Healthy Habits: Υπηρεσία που προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψήφιους προς ασφάλιση. Αμέσως μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, η οποία γίνεται ψηφιακά, οι υποψήφιοι ασφαλισμένοι λαμβάνουν στο email τους προσωποποιημένες συμβουλές υγείας και ευεξίας. Έτσι, ακόμη και αν δεν ασφαλιστούν, δεν γίνουν δηλαδή πελάτες της ΑΧΑ, παραμένουν στη διάθεσή τους οι συμβουλές που έλαβαν να τους θυμίζουν και να τους συνδέουν με την εταιρεία σε κάθε περίπτωση!

Συνεχίζουμε με το ΑΧΑ Frequent Check Up Discount.  Οι ασφαλισμένοι του νοσοκομειακού προγράμματος Mediσυν 3, εφόσον είναι συνεπείς και πραγματοποιούν κάθε χρόνο τις προληπτικές εξετάσεις που προβλέπονται στο συμβόλαιό τους (το κλασσικό check up δηλαδή, στα συμβεβλημένα κέντρα), θα δουν στην ετήσια ανανέωση τα ασφάλιστρα τους να μειώνονται – μια επιβράβευση της εταιρείας σε όσους κάνουν τον κόπο να προσέξουν ως οφείλουν την υγεία τους. Με τον τρόπο αυτό η ΑΧΑ συνεισφέρει στο κόστος της πρόληψης και όχι μόνο στην περίθαλψη ως είθισται οι ασφαλιστικές να κάνουν – κάτι που αν το σκεφτεί κανείς θέλει αρκετό «θάρρος», όπως χαρακτηριστικά είπε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο Διευθυντής Προϊόντων, Marketing και Επικοινωνίας της ΑΧΑ Μπάμπης Αναστασιάδης. Σημειωτέον ότι η εταιρεία δεν πληροφορείται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, απλώς την διεξαγωγή τους.

Προχωράμε με το My AXA Check Ιn. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αεροπορικό check in, όπου ο ταξιδιώτης πλέον δίνει τα στοιχεία του και δηλώνει την παρουσία του στην πτήση πριν ακόμη φτάσει στο αεροδρόμιο, η ΑΧΑ προσφέρει στους πελάτες της το ασφαλιστικό check in: την δυνατότητα δηλαδή να συννενοηθούν και με την εταιρεία και με το νοσοκομείο πριν φτάσει η μέρα να κάνουν εισαγωγή. Ώστε εκείνη τη στιγμή να μην χρειαστεί καθόλου να πονοκεφαλιάζουν και να ασχολούνται με τα διαδικαστικά, αλλά μόνο με την υγεία τους. Πιο συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος καλεί την γραμμή υγείας και δηλώνει τα στοιχεία του και όλες τις πληροφορίες γύρω από την επικείμενη εισαγωγή του στο νοσηλευτήριο. Κατόπιν αυτού λαμβάνει στο μέηλ του από την ΑΧΑ μια βεβαίωση κάλυψης, ένα έγγραφο δηλαδή που πιστοποιεί την πρόθεση της εταιρείας να καλύψει τα έξοδα της νοσηλείας. Κατά την εισαγωγή του ο ασφαλισμένος παραδίδει αυτό το χαρτί στο νοσοκομείο και απο εκεί και πέρα δεν ασχολείται καθόλου με οτιδήποτε γραφειοκρατικό.

[box]MY AXA DOCTOR: Γιατρός πάντα μαζί σας από το κινητό σας!

Φτάνουμε τώρα και στην πιο εντυπωσιακή και σημαντική προσφορά της εταιρίας: κάθε ασφαλισμένος με συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης λαμβάνει δωρεάν στο κινητό του εφαρμογή, η οποία του επιτρέπει να συνδέεται, με βιντεοκλήση ή απλό τηλεφώνημα, με γιατρό και να λαμβάνει άμεσα απάντηση σε αυτό που τον απασχολεί. Να πραγματοποιεί δηλαδή μια κανονική επίσκεψη σε συστημένο γιατρό, από την άνεση του σπιτιού του, από το γραφείο, τις διακοπές του ή ακόμη και από το εξωτερικό, την στιγμή που το χρειάζεται, χωρίς καμία άλλη σκοτούρα.

Αυτό που κάνει ο χρήστης είναι να ανοίξει την εφαρμογή, να δηλώσει τα στοιχεία του και να καταγράψει δύο λόγια για το πρόβλημα που τον απασχολεί. Από τη στιγμή που θα υποβάλει το αίτημά του, μέσα σε μία -μιάμιση ώρα λαμβάνει κλήση απο γιατρό ο οποίος έχει ήδη πληροφορηθεί την περίπτωση και του υποβάλει όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις μέσω ζωντανής σύνδεσης με κάμερα – μαθαίνει δηλαδή το ιατρικό ιστορικό του και περισσότερα για αυτό που του συμβαίνει, όπως ακριβώς γίνεται και κατά τις επισκέψεις σε ιατρεία. Η εφαρμογή αυτή δεν αφορά επείγοντα περιστατικά (αυτά καλύπτονται από την γραμμή υγείας της ΑΧΑ που έχουν στη διάθεσή τους οι ασφαλισμένοι και η οποία τους συνδέει άμεσα με συμβεβλημένο νοσοκομείο) αλλά καλύπτει όλες τις άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιος χρειάζεται τη συμβουλή ή την καθοδήγηση ενός γιατρού, είτε για τον ίδιο, είτε για τα παιδιά του εφόσον δικαιούνται κάλυψη. Ο γιατρός,  συστήνει στον ενδιαφερόμενο το επόμενο βημα του, είτε αυτό αφορά εξετάσεις ή λήψη φαρμάκων ή οτιδήποτε άλλο ενδείκνυται στην περίπτωσή του. Επί τόπου μπορεί να στείλει στο μέηλ του (ιδιωτικό) παραπεμπτικό για εξετάσεις ή συνταγή για φάρμακα. Ό,τι συστήνει ο γιατρός, καθώς και μια περίληψη της συζήτησης καταγράφεται και παραμένει στην εφαρμογή ώστε να μπορεί ο ασφαλισμένος να επιστρέφει σε αυτό και να το συμβουλεύεται οποιαδήποτε στιγμή.  Μετά το τέλος της κλήσης ο ασφαλισμένος λαμβάνει όλα τα σχετικά έγγραφα στο μέηλ του όπως επίσης και μια περίληψη της συνεδρίας που είχε με τον γιατρό.

Η υπηρεσία αυτή προς το παρόν είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ενώ υπάρχουν ήδη τα σχέδια για επέκτασή της επί 24ωρου βάσεως 7 μέρες την εβδομάδα – κατόπιν αυτού θα μπορεί να βοηθήσει και σε επείγοντα περιστατικά.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα απλή και γρήγορη στη χρήση της όπως άλλωστε φάνηκε και από την επί τόπου επίδειξη που πραγματοποίησε ο Διευθυντής Μάρκετινγκ Μπάμπης Αναστασιάδης. Περίπου 36.000 άτομα υπολογίζεται ότι θα έχουν άμεσα πρόσβαση στο MyAXAdoctor. [/box]

[box]MyAXAway και στις ζημιές!

Οι καινοτομίες συνεχίζοναι και στον κλάδο ζημιών όπου με έτερη εφαρμογή, η εταιρεία μπορει πλέον να βλέπει και να εκτιμά τη ζημιά απο μακριά, ακόμη και λίγα μόλις λεπτά μετά το οποιοδήποτε συμβάν. Έτσι ο ασφαλισμένος κάνει Δήλωση Ατυχήματος και Αναγγελία Ζημιάς επί τόπου.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή αυτή η εφαρμογή και να παρέχει την καθαρότητα ήχου και εικόνας, όπως και την πρόσβαση στη λεπτομέρεια όπου χρειάζεται, προκειμένου να γίνει σωστή πραγματογνωμοσύνη, δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή, επίδειξη της οποίας έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής Λειτουργιών της ΑΧΑ Λυκούργος Πέτροβας, δίνει την δυνατότητα στον πραγματογνώμονα να επισημάνει σημεία πάνω σε φωτογραφίες, καθώς και να μετρήσει κανονικά την έκταση της ζημιάς, (π.χ. μια ρωγμή) ενώ όσο γίνονται όλα αυτά, συμπληρώνεται αυτόματα και η αναγγελία της ζημιάς!

Ας πούμε για παράδειγμα, ότι συμβαίνει ένα μικρό τρακάρισμα.  Ο ασφαλισμένος καλεί την Φροντίδα Ατυχήματος και κατεβάζει την εφαρμογή. Στη συνέχεια και με το κινητό του, δείχνει στην κάμερα την άδεια και το δίπλωμά του και κατόπιν τις πινακίδες κυκλοφορίας και τη ζημιά. Την ίδια στιγμή, όλα αυτά καταγράφονται επί τόπου από τον ασφαλιστή του ενώ μέσω GPS λαμβάνεται και η ακριβής τοποθεσία όπου συνέβη το ατύχημα. Αν το σκεφτεί κανείς, ο ασφαλισμένος με το κινητό του, κάνει ό,τι ακριβώς κάνει η φροντίδα ατυχήματος, δηλαδή ο απεσταλμένος της εταιρίας που έρχεται, συνήθως με μηχανάκι, παίρνει τα στοιχεία του οδηγού και φωτογραφίζει τις ζημιές! Εννοείται ότι η δήλωση ατυχήματος και η αναγγελία ζημιάς υπογράφονται ηλεκτρονικά από τον ασφαλισμένο, και όλα αυτά ολοκληρώνονται λίγα λεπτά μετά το συμβάν, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει μέσα στη μέση του δρόμου μια ώρα ή και περισσότερο την καθιερωμένη “Φροντίδα Ατυχήματος”.

Η ίδια υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στις επιχειρήσεις και στην κατοικία. Και εδώ ακολουθείται η ίδια τακτική. Καλεί ο ασφαλισμένος την ΑΧΑ, λαμβάνει λινκ με την εφαρμογή, την κατεβάζει και με την άνεσή του δείχνει το σημείο της ζηνιάς και υπογράφει τη δήλωση. Σημειωτέον ότι για όλα αυτά απαιτείται ελάχιστη χρήση από τα διαθέσιμα data του κινητού, δεν πρόκειται δηλαδή ο ασφαλισμένος να ξοδέψει όλο «το ίντερνετ» που έχει διαθέσιμο στο κινητό του για να ακολουθήσει τη διαδικασία.[/box]

Η ΑΧΑ είναι η πρώτη εταιρεία που πραγματοποιεί στη χώρα μας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες από τον τόπο ατυχήματος αν πρόκειται για ζημιά, και απο οπουδήποτε βρίσκεται ο ασφαλισμένος, αν πρόκειται για ιατρική γνωμάτευση. Πρόκειται για υπηρεσίες με πραγματική αξία τις οποίες μάλιστα, μαζί με όλες τις άλλες, η ΑΧΑ (και πάλι μόνη αυτή) δίνει την δυνατότητα να αξιολογήσουν οι ασφαλισμένοι της, ζωντανά και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα ή τρόπο να επηρεάσει την βαθμολογία – η αξιολόγηση γίνεται online αμέσως μετά το τέλος οποιασδήποτε συναλλαγής με την εταιρεία και φορτώνεται αυτόματα στην ιστοσελίδα για να την δουν όλοι. Η όλη διαδικασία γίνεται από απομακρυσμένο σέρβερ με τον οποία η ΑΧΑ δεν έρχεται σε επαφή: Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε τα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ερρίκος Μοάτσος κατά την διάρκεια της παρουσίασης και δείτε την διαφημιστική καμπάνια που έχει ήδη ετοιμάσει η εταιρεία για να διαδώσει τις νέες υπηρεσίες.

Χρ. Μωράκη

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *