Skip to content

Βίντεο: Πώς ο Elon Musk κατέκτησε το κόσμο

Ο 50χρονος Elon Musk είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και η περιουσία του υπολογίζεται στα 265 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg και το Forbes.

Η πορεία του Elon Musk είναι μοναδική.

Γεννήθηκε στην Πραιτόρια από λευκούς Νοτιοαφρικάνους γονείς. Από την ηλικία των 10 ετών είχε ήδη αναπτύξει ενδιαφέρον για τους υπολογιστές, έμαθε μόνος του προγραμματισμό και δύο χρόνια αργότερα πούλησε κώδικα για βιντεοπαιχνίδι σε ένα περιοδικό τεχνολογίας κερδίζοντας τα πρώτα του 500 δολάρια.

Ήταν γενικότερα ένα ασυνήθιστο παιδί, εσωστρεφές και μάλιστα υπέφερε από bulling από τους συμμαθητές του, οι οποίοι κάποια στιγμή έφτασαν στο σημείο να τον σπρώξουν στις σκάλες του σχολείου με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. Όλα αυτά δεν τον πτόησαν.

Στην ηλικία των 17, μετακόμισε στον Καναδά. Σπούδασε οικονομικά και φυσική και ταυτόχρονα, μαζί με τον αδερφό του, δημιούργησε την πρώτη του εταιρεία τεχνολογίας, την Zip2. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, κέρδισε για δύο καλοκαίρια στη σειρά τη ζηλευτή θέση εκπαιδευόμενου στη Σίλικον Βάλεϋ των ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα έγινε δεκτός στο Stanford για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, πρόταση την οποία απέρριψε αποφασίζοντας να εγκατασταθεί μεν στην Αμερική, αλλά να εντρυφήσει στις business.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Αυτό το βίντεο είναι μία παραγωγή του καναλιού Project Future σε επιμέλεια του – Το Project Future ασχολείται με θέματα που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας, την επιστήμη, την κοινωνία και πολλά ακόμα. Βρείτε το σχετικό κανάλι στο You Tube.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *