Skip to content

Γεωργία Βοτσαρίδου: “Η αύξηση του φόρου θα επηρεάσει το τζίρο της αγοράς”

Η Γεωργία Βοτσαρίδου είναι Αντιπρόεδρος της Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α. και Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης
Πιστεύετε πως η αύξηση του φόρου θα επηρεάσει γενικότερα το τζίρο της Ασφαλιστικής Αγοράς;

Βεβαίως και θα τον επηρεάσει δεδομένου ότι ο τζίρος της Ασφαλιστικής Αγοράς, πάει χρόνο με τον χρόνο, από το κακό στο χειρότερο. Η Ασφαλιστική Αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια, απώλεσε 35% των εσόδων της, ενώ οι προοπτικές της είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξες. Είναι αυτονόητο ότι η εξέλιξη των Ασφαλιστικών Εσόδων, γενικότερα στον Κλάδο, εξαρτάται από την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Εάν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στις Τράπεζες ώστε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ρευστότητας, και, εάν, το κυριότερο, δεν υπάρξει πολιτική ομαλοποίηση τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για την Αγορά.
Ποιο είναι το σκεπτικό βάσει του οποίου προχώρησε η Interlife στην απορρόφηση του φόρου;
 Η Interlife, πέραν του ότι, είναι εμπορική επιχείρηση, δεν παύει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και να αντιλαμβάνεται τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η πραγματική οικονομία. Παρά το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα την τελευταία πενταετία μειώθηκαν αισθητά, τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη και η σωστή διαχείριση, επέτρεψαν στην Εταιρία να δράσει άμεσα και να  αποδείξει στην πράξη την αρχή «πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος», απορροφώντας κατά 100% την αύξηση φόρου. Έτσι τόσο τα Μικτά Ασφάλιστρα που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι στην εταιρία όσο και οι προμήθειες των συνεργατών, παραμένουν αμετάβλητα.
Μπορεί η εταιρεία να δεχτεί αυτή την απόφαση χωρίς να υποστεί κλυδωνισμούς;
Έχουμε υπολογίσει, ότι ένα αρκετά σημαντικό μέρος των κερδών μας, μπορούμε να το διαθέσουμε, χωρίς να βάλουμε σε δύσκολή θέση τα οικονομικά της Εταιρίας.

Πως χειρίστηκε η εταιρία τα προβλήματα που προέκυψαν από την Τραπεζική Αργία και τα Capital Controls;

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συνεργατών αλλά και των πελατών της, η Interlife προχώρησε από την πρώτη μέρα της Τραπεζικής Αργίας σε καινοτόμες αλλαγές. Σε ότι αφορά στην είσπραξη Ασφαλίστρων η εταιρία παρέχει τη μέγιστη ευελιξία προς τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους της με πολλαπλές επιλογές για την καταβολή των ασφαλίστρων. Συγκεκριμένα:
  • On line πληρωμές μέσω της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής
  • Σύστημα ΔΙΑΣ (web banking) των τραπεζών επιλέγοντας το κανάλι Interlife Network
  • On line πληρωμές μέσω της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (web banking) της Alpha Bank για τους συνεργάτες
  • Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Εταιρίας μέσω Internet ή Phone Banking ή μέσω κατάθεσης σε ATM τραπεζών
  • Καταβολή μετρητών στα ταμεία της έδρας, καθώς και όλων των υποκαταστημάτων της Εταιρίας, ή χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα
  • Νέα υπηρεσία για τους συνεργάτες – πληρωμή μέσω του Portal της Εταιρίας, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
  • Νέα υπηρεσία ePay, αυστηρά για πελάτες:
Με την υπηρεσία ePay, ο πελάτης θα μπορεί να εξοφλεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του online, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ενώ θα του δίδεται η δυνατότητα εκτύπωσης του Ασφαλιστηρίου σε pdf. Η νέα αυτή υπηρεσία παρέχεται μέσω της κεντρικής σελίδας της εταιρίας www.interlife.gr επιλέγοντας τον σύνδεσμο ePay.
Οι παραπάνω νέες υπηρεσίες, καθ’ όλη την διάρκεια της Τραπεζικής Αργίας, πραγματοποιήθηκαν ανέξοδα αφού το κόστος ανέλαβε η INTERLIFE, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά εμπράκτως ότι στηρίζει τους συνεργάτες και πελάτες της.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *