Skip to content

Δυνατή η Διαμεσολάβηση, Σεβασμός στους Συντονιστές

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισαν με ενθουσιασμό το ετήσιο Συνέδριο των ΠΣΣΑΣ-Gama Hellas που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής. Κατόπιν το λόγο πήραν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η Gama Hellas με Πρόεδρο τον Θανάση Κατσιγιάννη και ο ΠΣΣΑΣ, με Πρόεδρο τον Γιάννη Τοζακίδη.

“Έχω μεγάλο σεβασμό στους Συντονιστές”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Έχω μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά που κάνετε. Επιτελείτε πολύ σημαντικό ρόλο και έχετε ένα σπουδαίο μέλλον μπροστά σας γιατί στη χώρα μας οι περισσότεροι, όπως ξέρουμε, πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Είναι επικίνδυνα ανασφάλιστος ο Έλληνας γιατί όπως επίσης όλοι ξέρουμε, μέχρι τώρα στο θέμα της υγείας και της σύνταξης το κράτος ήταν αρκετά γενναιόδωρο και δεν αισθανόταν ο Έλληνας πολίτης ότι υπάρχει κανένας λόγος για να ασφαλιστεί. Μετά ήρθε η κρίση και άλλαξαν όλα. Η ύφεση επηρέασε και την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία τώρα είναι πιο κάτω ακόμη και από όταν ξεκίνησε η πτώση το 2009. Όμως, ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά σιγά να συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, το κράτος δεν μπορεί να επιχορηγεί αυτούς τους πολύτιμους τομείς της ζωής του πλέον και όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν λίγα χρήματα στην τσέπη του, θα αντιδράσει θετικά απέναντι στην αγορά μας. Αφού έχουμε ζήσει αυτά που ζήσαμε και μείναμε όρθιοι, τότε το μέλλον μας θα είναι σίγουρα καλύτερο.

“Όσον αφορά τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, πιστεύω στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και πιστεύω πως ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα και από κανέναν. Βέβαια, μπορούν μεγαθήρια της εποχής, όπως η Google και η Amazon που έχουν τεράστια πρόσβαση στη ζωή, στην καθημερινότητα και στις συνήθειές μας όταν στραφούν και στη δική μας δουλειά, στις ασφάλειες, να πάρουν κάποιο μερίδιο. Αυτό δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους και σε αυτό το σημείο ο ρόλος της Gama International είναι κομβικός γιατί παρέχει standards και διεθνή τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου που αρμόζει στην εργασία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και συμβουλές που έχουν να κάνουν με τα χρηματοοικονομικά. Φυσικά, για να υπάρχει και για να έχει και μέλλον η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, προϋπόθεση είναι να υπάρχει ο Συντονιστής. Για αυτό είναι πολύ κομβική η δουλειά σας. Διαλέγετε – επιλέγετε ποιούς θα βάλετε στην αγορά, από ποιούς θα απαρτίζεται η ασφαλιστική αγορά του αύριο, τους εκπαιδεύετε, τους διαχειρίζεστε, είστε ο γονέας των ασφαλιστικών συμβούλων και χωρίς εσάς δεν μπορούν να υπάρξουν, να γεννηθούν, να αναπτυχθούν και στη συνέχεια να επιτελέσουν το ρόλο τους. Για αυτό, όπως είπα και στην αρχή, έχω μεγάλο σεβασμό για τη δουλειά σας και πιστεύω ότι μας περιμένει όλους ένα πολύ καλύτερο μέλλον”.

“H δύναμη της Διαμεσολάβησης είναι τεράστια”

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

“Η δύναμη της Διαμεσολάβησης είναι τεράστια αυτή τη στιγμή. Έχω παραστεί σε ανάλογες εκδηλώσεις από 50 διαφορετικούς εργασιακούς κλάδους, αυτό εδώ δεν το έχω ξαναδεί πουθενά, οι ανταγωνιστές ενός κλάδου όλοι μαζί να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες και πρακτικές, είναι πραγματικά πρωτοποριακό, μπράβο στους καλεσμένους που γέμισαν μια τόσο μεγάλη αίθουσα. Μόνο οι γιατροί έχω δει να κάνουν εκδηλώσεις ανάλογες σαν αυτές των ασφαλιστών. Η διαμεσολάβηση έχει μεγαλώσει τη φωνή της την τελευταία δεκαετία, μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της, έχει μια καταπληκτική σχέση με την Ένωση και την Πολιτεία. Τα τελευταία χρόνια δεν πάρθηκε καμία σημαντική απόφαση, πχ. για την IDD ή για τον GDPR, χωρίς να ληφθεί υπόψη η άποψή της. Τεράστιο βήμα ήταν και η πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη Διαμεσολάβησης με συμμετέχοντες από τον Έβρο έως την Κρήτη, αλλά δεν θα ξεχάσω και την πρώτη κοινή εκδήλωση Gama – ΠΣΣΑΣ που διοργανώθηκε προ επταετίας από τους Δημήτρη Γαβαλάκη και Κλέαρχο Πεφάνιο, Προέδρους τότε των δύο οργανισμών. Παράλληλα με όλα, η Gama έχει κάνει τη δική της υπερπολύτιμη δουλειά. Εάν θέλουν να μπουν εξωτερικοί παίκτες στην αγορά μας, όπως πχ. η Google και η Amazon που αναφέρθηκαν πριν, εάν θέλουν δηλαδή οι ψηφιακοί παίκτες να πάρουν κομμάτι από τη δουλειά των διαμεσολαβητών και οι διαμεσολαβητές μπορούν να πάρουν κομμάτι από τη δουλειά τη δική τους. Γι’ αυτό είναι η Gama εδώ για να εξοπλίζει με πολύτιμη γνώση, τεχνογνωσία, έμπνευση και ιδέες τους Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων”.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε με την ευκαιρία και σε μια μελέτη που προετοιμάζει το Επιμελητήριο Αθηνών για το πού πηγαίνει ο κλάδος της διαμεσολάβησης, τι καινούριο έρχεται από την Ευρώπη, ποιές είναι οι προκλήσεις του δεύτερου και τρίτου πυλώνα και ποιές οι προκλήσεις της ψηφιοποίησης. Το Επιμελητήριο θα είναι παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, στηρίζει τη διαμεσολάβηση, στηρίζει το επάγγελμα, είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Συνέδριο που θα ακολουθούσε.

(Κεντρική Φωτό: Ο κ. Γιάννης Τοζακίδης και ο κ. Θανάσης Κατσιγιάννης κρατούν τη σημαία της Gama Hellas)

“Κανείς δεν μπορεί να τα λύσει όλα μόνος του”

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, κ. Γιάννης Τοζακίδης.

“Είμαστε περισσότεροι φέτος γιατί αγαπήσαμε αυτό το οποίο γίνεται και μακάρι να μπορέσουμε με τη συμμετοχή σας να κάνουμε περισσότερα, να επιμορφωνόμαστε πιο συχνά, όλο και καλύτερα, όλο και περισσότερο, όλο και ποιοτικότερα και τακτικότερα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει και το έχουμε ήδη καταφέρει, να αναβαθμιστούμε και εμείς. Στόχος των ομιλητών και στόχος δικός μας που τους προσκαλούμε είναι να μας εμπνεύσουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβώς αυτά που κάνουν οι άλλοι, αλλά μπορούμε να εμπνευστούμε και να προσαρμόσουμε πάρα πολλά από αυτά στη δική μας δουλειά. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μικρές χώρες, αλλά έχουν μεγάλες προσδοκίες και μεγάλο πάθος και αυτό κάνει τη διαφορά. Η διάχυση των ιδεών και η ανταλλαγή των πρακτικών είναι πολύτιμο δώρο για να καταφέρουμε να έχουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Κανείς δεν μπορεί συνέχεια να λύνει όλα τα προβλήματα μόνος του. Γι’ αυτό είναι λάθος να λειτουργούμε με το «εγώ» και πρέπει να λειτουργούμε με το «εμείς». Έτσι, το παζλ αυτής της δουλειάς θα αρχίσει να συμπληρώνεται και να βγαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα και σε αυτό ακριβώς βοηθούν εκδηλώσεις σαν τη σημερινή που φέρνουν μαζί ανθρώπους που επισήμως θεωρούνται ανταγωνιστές. Εδώ τώρα είμαστε μία ομάδα, είμαστε για λίγο ίδια ομάδα και γενικότερα μπορούμε μονίμως να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, να μη νιώθουμε μόνοι μας στη δουλειά μας και αντιμέτωποι με το βουνό των προβλημάτων που καλούμαστε να λύσουμε. Γιατί αυτό προσφέρει η συμμετοχή στη Gama International. Εάν κάποιος γίνει μέλος, έχει πρόσβαση συνέχεια σε μία τεράστια δεξαμενή πρακτικών έμπνευσης, ιδεών, τρόπων και μεθόδων επίλυσης προβλημάτων”.

Ο Γιάννης Τοζακίδης ανακοίνωσε ότι ο ΠΣΣΑΣ σε συνεργασία με τον ΕΙΑΣ και με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εγκαινιάζουν ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει στη λήξη του δίπλωμα με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση Εfficert. Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη του ΠΣΣΑΣ, τα οποία συμβάλουν με συμβολικό ποσό μιας και τη χρηματοδότηση έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος. Όποιοι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να γίνουν μέλη του ΠΣΣΑΣ και δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο Συντονιστές, μπορούν να είναι από άλλα πόστα της ασφαλιστικής αγοράς.

“Δεν χρειάζεται παντού και πάντα να είμαστε ανταγωνιστές”

Ο Πρόεδρος της Gama Hellas, κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.

“H Ελλάδα είναι ένα παράρτημα πολύ μικρό σε σχέση με τις δραστηριότητες του οργανισμού στο εξωτερικό και όλοι οι ομιλητές, οι οποίοι κάνουν το μακρινό ταξίδι εθελοντικά πάντα, είναι άνθρωποι πάρα πολύ επιτυχημένοι, που κερδίζουν πολλά λεφτά, που μιλάνε και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Παρόλ’ αυτά πιστεύουν στο μοίρασμα των ιδεών και χαίρονται πραγματικά να μοιράζονται τις απόψεις, τις καινοτομίες, τις μεθόδους, τις γνώσεις και τις στρατηγικές τους. Η προσφορά στο συνάδελφο, στην αγορά ολόκληρη, είναι μια πολύ υψηλή ιδέα που και εμείς στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να νιώσουμε περισσότερο. Κάθε άλλη μέρα είμαστε ανταγωνιστές, αλλά σήμερα είμαστε φίλοι, γελάμε, μιλάμε και αλληλοϋποστηριζόμαστε. Ο Σύνδεσμός μας, ο κρίκος που μας ενώνει είναι η Gama. Εγώ προσωπικά, μέσα από τη Gama έμαθα τους συναδέλφους μου και πόσο ωραίοι είναι και το γεγονός ότι δε χρειάζεται παντού και πάντα να είμαστε ανταγωνιστές. Εκτός από αυτό είμαστε και συνάδελφοι.”  

Ο Πρόεδρος της Gama ευχαρίστησε τις εταιρείες – χορηγούς χωρίς τις οποίες, δε θα μπορούσε να συμβεί το σημερινό Συνέδριο. “Είναι μεγάλη η ευθύνη και το βάρος αυτού που διοργανώνουμε, και αυτό που μας αποζημιώνει είναι η γεμάτη αίθουσα”, είπε.

Φέτος το ελληνικό παράρτημα απέκτησε δύο νέα μέλη, δύο μεγάλες εταιρείες, την AXA και την Allianz. Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Θανάσης Κατσιγιάννης στη στήριξη της Ιnteramerican, η πρώτη στην Ελλάδα που ενδιαφέρθηκε για το θεσμό. “Η Interamerican είναι Gama και η Gama είναι Interamerican”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε, τέλος, στη σύσταση της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν agency managers από την Κύπρο, η οποία αγαπάει και στηρίζει το θεσμό.

“Η Gama είναι έμπνευση, είναι ένα εργαλείο για να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συντονιστή και ο τρόπος που τον βλέπουν οι ασφαλιστές του. Όσο προχωρά κανείς στο επάγγελμά του τόσο περισσότερο έχει ανάγκη από έμπνευση και νέες ιδέες και εμπειρίες και φυσικά, έμπνευση μπορούν να μας δώσουν μόνο οι καλύτεροι από εμάς και η Gama είναι καλύτερη από εμάς, η Gama εμπνέει”, είπε.

Το επόμενο μεγάλο ετήσιο Συνέδριο του οργανισμού (γνωστό ως “Lamp”) θα γίνει στο Ορλάντο της Φλόριντα από 22 έως 25 Μαρτίου 2020. “Σας καλώ όλους,” είπε ο Θανάσης Κατσιγιάννης. Το κόστος είναι 2.500 δολάρια, αλλά αν θελήσει κανείς να εφαρμόσει το ελάχιστο από αυτά που θα ακούσει, το λιγότερο στους επόμενους δυο – τρεις μήνες η επένδυσή του, θα του έχει “βγει”. Οι τέσσερις εταιρείες που ήταν platinum χορηγοί στο Συνέδριο του Μεγάρου, θα έχουν δύο δωρεάν συμμετοχές για το Συνέδριο αυτό, μία για έναν agency manager και μία για ένα εταιρικό στέλεχος που θα επιλέξουν οι ίδιες.

“Δεν είμαστε Συντονιστές, είμαστε ηγέτες. Καθοδηγούμε τις ζωές των ανθρώπων μας. Είμαστε ηγέτες της αγοράς και η ευθύνη είναι τεράστια. Από τους 600 εμάς εξαρτάται τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια σε ολόκληρη την ασφαλιστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Η Gama μας δείχνει τη μεγάλη εικόνα και μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτή. Θα δώσουμε ένα, αλλά θα πάρουμε 101″, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ετήσια συνδρομή μέλους στη Gama Int., κοστίζει περί τα 150 ευρώ και προσφέρει στον Συντονιστή πλήρη πρόσβαση σε εκατομμύρια θέματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει στο coaching με τους ασφαλιστές του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χρ. Μωρ.

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *