Skip to content

Δωρεάν site, eshop και e-learning για τους Διαμεσολαβητές από το ΕΕΑ

-100.000 ευρώ για δράσεις εκσυγχρονισμού της Διαμεσολάβησης

-Επεκτείνεται η συνεργασία με το ΠΑ.ΠΕΙ

Στη σημασία της συνέχισης των δράσεων του ΕΕΑ υπέρ της επιμόρφωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στάθηκε ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δημήτρης Γαβαλάκης κατά την εισήγησή του στο νέο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε την Τετάρτη με θέμα «Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές και ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα».

Ο κ. Γαβαλάκης, που ηγείται των προσπαθειών συνεχούς ροής δράσεων με στόχο την σωστή κατάρτιση των στελεχών, έκανε λόγο για μια ποιοτική και ουσιαστική συνεργασία η οποία έχει πλέον μονιμοποιηθεί με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, δίνοντας τις ευχαριστίες του στον καθηγητή Παναγιώτη Ξένο – βασικό ακαδημαϊκό εισηγητή και του εν λόγω σεμιναρίου.

Tο 3o κατά σειρά σεμινάριο που οργανώθηκε από το ΕΕΑ είχε τίτλο “Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές και ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα”. Απευθύνθηκε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλης της χώρας με την υποστήριξη του ΠΑ.ΠΕΙ και του εκπαιδευτικού δυναμικού του.

Σημείωσε ο γενικός γραμματέας ότι αυτή είναι μια συνεργασία – αποτέλεσμα μια προσπάθειας εκπόνησης πλάνου 4ετίας που κατέληξε πλέον σε μια πληρεστατη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο το οποίο και εκπονεί μελέτες για λογαριασμό του Επιμελητηρίου.

«Τα οφέλη τα ζούμε όλοι μας», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το να έχει κάποιος πρόσβαση σε τέτοιου είδους εισηγήσεις δεν είναι εύκολο. «Το e-learning είναι εργαλείο για όλους τους συναδέλφους γιατί επιχειρηματικότητα και γνώση πάνε παρέα. Πρέπει να είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες που ασχολούνται από το μάρκετινγκ μέχρι την οργάνωση της επιχείρησης μέχρι άλλα εξειδικευμένα θέματα, ώστε να παρακολουθούν μαθήματα».

Ειδικότερα, έκανε λόγο για τα e-shop και τα σάιτ των επιχειρήσεων που είναι εργαλεία για κάθε συνάδελφο. «Όλες οι δράσεις μας συν τη συνεργασία με την εποπτική αρχή αλλά και πολλές άλλες, θα αναδεικνύουν την αξία του κλάδου στην κοινωνία και τη δυνατότητα να φέρουμε ακόμα πιο κοντά επιχειρηματίες και ιδιωτική ασφάλιση», πρόσθεσε, λέγοντας μάλιστα συμπληρωτικά ότι από πρόσφατη μελέτη προέκυψε ότι η επιχειρηματικότητα υπολείπεται σε προστασία έναντι κινδύνων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε επίσης μιλήσει για μια συνεργασία με το ΠΑ.ΠΕΙ που βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο, προαναγγέλοντας ότι ετοιμάζονται και καινούργια πράγματα, τα οποία θα γίνουν γνωστά στη νέα συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί.

«Θέλουμε να στηριχθούν όλοι οι κλάδοι του επιμελητηρίου και ιδιαίτερα ο εκσυγχρονισμός. Ο Δημήτρης Γαβαλάκης έχει τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης μέσω όλης αυτής της συνεργασίας, με την οποία κάθε μέλος μας μπορεί να έχει το δικό του σάιτ δωρεάν αλλά και eshop, ενώ υπάρχουν και τα e-learning μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί»

Πρόσθεσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ότι «είμαστε στα προγράμματα ΕΣΠΑ στην Πράσινη Ανάπτυξη, συζητάμε να μπούμε και στα ψηφιακά».

Μιλώντας ειδικά για την ασφάλιση είπε ότι θέλει να δοθεί μια μεγάλη ανάσα για τον εκσυγχρονισμό με νέα πρότυπα για ασφαλιστές. Ειδικότερα η επιδίωξη είναι να διατεθούν 100.000 ευρώ για δράσεις εκσυγχρονισμού, βασικά να γίνει ο,τι χρειάζεται ο κλάδος για να εκσυγχρονιστεί και σε αυτό -διαβεβαίωσε- το Επιμελητήριο θα είναι κοντά, έχοντας παράλληλα το μεγαλύτερο αποθεματικό όλων των εποχών.

Εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επισήμανε ότι «η κοινωνία ζητάει να υπάρχει κράτος ανεξάρτητα από το ποιός κυβερνάει».

«Ευθύνες να αποδοθούν παντού αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μένει στη λογική του ποιός φταίει αλλά όλα τα κόμματα να μπορούν να εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών».

Αναφορικά με το webinar, «Εξελίξεις στις Διεθνείς Χρηματαγορές και ο ρόλος του Ασφαλιστικού Τομέα», ήταν το 3o κατά σειρά σεμινάριο που οργανώθηκε από το ΕΕΑ και απευθύνθηκε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλης της χώρας με την υποστήριξη του ΠΑ.ΠΕΙ και του εκπαιδευτικού δυναμικού του.

Αποτύπωσε και ανέδειξε τις βασικές πτυχές των χρηματαγορών, καθώς και τις επιλογές των ασφαλιστικών εταιρειών που αναζητούν εξαγορές και συγχωνεύσεις και επενδυτικές ευκαιρίες για να μεταμορφώσουν τα επιχειρηματικά και λειτουργικά τους μοντέλα και να αποκτήσουν πρόσβαση σε δυνατότητες καινοτομίας και αναδυόμενες τεχνολογίες.

Εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Ξένος ενώ οι εισηγητές που ανέπτυξαν το θέμα ήταν οι Δήμος Συργκάνης (Head of EMEA FICC Structuring at Bank of America Merrill Lynch) και Μιχάλης Στρόμπολας (CQF, PRM, Life and Health Capital Solutions, Allianz SE).

Όσοι το παρακολούθησαν έλαβαν και το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *