Skip to content

ΕΑΣΚ: «Bring your Friend» στην οργάνωση και στον δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι,

Από πολλούς χώρους κι επιχειρήσεις προκύπτει τους τελευταίους μήνες το πόσο έχει ξεσαλώσει η εργοδοσία, μετά και τη ψήφιση του νόμου-εκτρώματος για τα εργασιακά πριν το καλοκαίρι.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες και στους «ενοικιαζόμενους» μέσω ICAP συναδέλφους, τόσο στην Anytime όσο και στην Εθνική Ασφαλιστική, το «τρολάρισμα» να καλεί η εργοδοσία τους συναδέλφους να «φέρουν» κάποιον φίλο και γνωστό τους στη δουλειά, με ανταμοιβή …30 ΕΥΡΩ!!!

Μάλιστα, η Anytime έφτασε στο καπάκι να …τινάζει την μπάνκα στον αέρα, αφού στα πλαίσια της «Εθνικής Βδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών», κέρασε τους συναδέλφους ένα κουπόνι …5 Ευρώ από την Efood!!!

Πραγματικά ας κόψουν και κάτι, γιατί …καταξοδευτήκανε…

Συνάδελφοι, αυτή θέλουν να είναι η καθημερινότητά μας!

Μόλις τους προηγούμενους μήνες είδαμε απροκάλυπτα το τεράστιο κέρδος που αποκομίζουν οι ασφαλιστικές κρατώντας μας επί χρόνια σε καθεστώς «ενοικίασης». Μια κλαδική ΣΣΕ υπογράφτηκε για όσους εργάζονταν στις ασφαλιστικές, εμείς όμως …απλά την είδαμε να μας προσπερνάει:

Με μισθούς κοντά στον κατώτατο, με βάρδιες από το πρωί ως το βράδυ, μετά από ενάμιση χρόνο τηλεργασία, να περιμένουμε την επόμενη ανανέωση της σύμβασής μας. Στην Interamerican μια στο τόσο να προσλαμβάνουν και κανέναν …υπερτυχερό απευθείας στην εταιρεία για να «κρατάνε το όνειρο ζωντανό», στην Εθνική Ασφαλιστική να καλλιεργούν ελπίδες πως με τους νέους ιδιοκτήτες θα κάνουν σε κάποιους τη …χάρη να γίνουν οκτάωροι.

Άθελά της βέβαια, η εργοδοσία της Anytime μας έδειξε όντως τη λύση: Την EFOOD!

Γιατί ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της Efood έδειξε τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε! Μέσα σε λίγες μέρες, οι εργαζόμενοι σε αυτή όχι απλά κάνανε φύλλο και φτερό τις απειλές της εργοδοσίας για απολύσεις, αλλά την ανάγκασαν μέσα σε μία μέρα να προσλάβει απευθείας στην εταιρεία με συμβάσεις αορίστου χρόνου πάνω από 2000 άτομα, αναγνωρίζοντας όλη την προϋπηρεσία τους!

Αυτό δεν έγινε απλά λόγω «κακών κριτικών» του App στα Social Media. Αυτό έγινε γιατί «κοκκίνησαν» οι δρόμοι της χώρας από τους εργαζόμενους της Efood! Έγινε γιατί οργανώθηκαν, γιατί συσπειρώθηκαν στα ταξικά σωματεία του κλάδου τους. Έγινε γιατί δεν ακολούθησαν φωνές που τους έλεγαν να «περιμένουν» διάφορες «νομικές ενέργειες» και προσφυγές, αλλά γιατί τράβηξαν αγωνιστικά μπροστά!

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Τις επόμενες βδομάδες, μπροστά στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου των ασφαλιστικών ΣΥΑΕ, να μη μείνει κανένας μας έξω από το σωματείο! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο αξίζει να «καλέσουμε κάθε φίλο» και συνάδελφο!  Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας και σε κάθε χώρο δουλειάς! Στηρίζουμε σε αυτό τις ταξικές δυνάμεις, που παλεύουν εδώ και χρόνια στην πράξη και όχι στα λόγια ενάντια στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων του κλάδου! Απαιτούμε τη διεξαγωγή ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, κόντρα στον νέο νόμο-έκτρωμα! Σε αυτή, να γνωριστούμε όλοι από κοντά. Εκεί, να συζητήσουμε συλλογικά, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για:

  • Απευθείας πρόσληψη όλων μας στις Ασφαλιστικές που εργαζόμαστε, με πλήρες ωράριο, αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας, καταβολή όλων των αναδρομικών που θα παίρναμε βάσει της κλαδικής ΣΣΕ.
  • Νέα κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις. Κανένας εργαζόμενος στις ασφαλιστικές κάτω από 976 Ευρώ!

Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *