Skip to content

Επιμελητήριο Αχαΐας για ένταξη ΚΑΔ των Διαμεσολαβητών για τη στήριξη επιχειρήσεων κατά του Covid-19

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Αχαϊας στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με θέμα την ένταξη του ΚΑΔ των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 στην Δυτική Αχαΐα:

“Με την παρούσα αναφερόμαστε στην προδημοσίευση του προγράμματος “Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα”. Ένα μέτρο που θα προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε μεγάλο μέρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας.

Στα πλαίσια αυτά, θέλουμε να επισημάνουμε πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ακόλουθες επιχειρηματικές κατηγορίες που έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά δεν αναφέρονται στους ΚΑΔ του παραρτήματος (I) που συνοδεύει την προδημοσίευση.

Η μία κατηγορία είναι με κύριο ΚΑΔ 66.22.10 (Δραστηριότητες ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών). Είναι κλάδος που λόγω του περιορισμού των εργασιών πλήθους επιχειρήσεων πελατών τους ή ακόμη και παύση των εργασιών μέρους αυτών δέχθηκαν μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους.

Και η δεύτερη κατηγορία είναι του ΚΑΔ 46.37.00.00 (Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάο και μπαχαρικών). Ο κλάδος αυτός επλήγη σε απόλυτο βαθμό λόγω της αναστολής εργασιών των βασικών πελατών που είναι η εστίαση και ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω και καθώς θεωρούμε πως – για λόγους που αναφέραμε – θα έπρεπε οι σχετικοί ΚΑΔ να συμπεριλαμβάνονται στο παράρτημα (I), παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας.”

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *