Skip to content

Οι Ασφαλιστές συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο

Επειδή η κατάσταση είναι οριακή και απειλείται με εξόντωση ο Κλάδος, η ΕΑΔΕ συμμετέχει στην συστράτευση και την κοινή πορεία όλων των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11:30΄ με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΕΑΔΕ εκφράζει τη μεγάλη αγωνία των Μελών των Συλλόγων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από την εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό.

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι η κατηγορία των Ελεύθερων Επαγγελματιών που δεν φοροδιαφεύγει καθώς δηλώνει το 100% των εισοδημάτων της βάσει βεβαιώσεων προμηθειών των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η σχεδιαζόμενη εφαρμογή των μέτρων συνιστά ουσιαστική δήμευση του εισοδήματος, εφόσον αθροίζεται σε φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, σε εισφορά αλληλεγγύης, σε τέλος επιτηδεύματος και σε προείσπραξη φόρου στο 100 %.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει διάθεση ουσιαστικού διαλόγου, να αποσύρει τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να παρουσιάσει αναλογιστικές μελέτες που θα αιτιολογούν την σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *